Дуже простий і смачний традиційний англійський десерт! «Trifle» перекладається як дрібниця, дрібниця, дрібниця. Якщо ви вмієте готувати такий десерт, то здивувати несподіваних гостей або своїх домочадців для вас не проблема.
Трайфл – десерт багатоликий. Всі залишки солодощів, що знайдуться в будинку можуть бути пущені в справу. Сенс десерту – бісквіт, будь-який крем, фрукти, цукати, варення, збиті вершки … і т.д. повинні бути покладені в прозорі форми контрастними шарами. Обрізки солодкого пирога, печиво, сухофрукти, ароматний алкоголь для просочення, варення – все це може стати в нагоді для приготування трайфл. Головне, підібрати гармонійне поєднання.
Мені дуже сподобався карамельно-банановий трайфл. Якщо ви будете готувати так само, як і я, то десерт на вимагає часу на просочення, а відразу готовий бути поданим до столу.
Ще раз повторю, що строгих правил і пропорцій немає, тому, кількість шарів робіть по своєму смаку.
необхідно:
- Бісквіт – у мене швидкий варіант за цим рецептом
- Карамельний соус – за цим рецептом
- банани
- Збиті вершки (30-35% жирності) з цукром (або вершки в балончику)
- Заварний крем – за цим рецептом
Сироп для бісквіта:
- Вода – 150 мл
- Лимонний сік – 1-2 ст.л.
- Цукор – за смаком
приготування:
Зварити заварний крем, охолодити.
Для більшої контрастності шарів я злегка підмалювала крем харчовим барвником.
Якщо у вас яйця з дуже яскравими жовтками, то, можливо, ваш крем і так буде контрастувати зі збитими вершками.
Я переклала крем в щільний поліетиленовий пакет і відрізала кінчик – так набагато зручніше викладати шар крему.
Ось такий бісквіт я приготувала буквально за 10 хвилин.
Випікати зручно у високій вузькій формі, ширина дна ок.12-13 см.
Бісквіт охолодити і нарізати шматочками, просочити сиропом.
Ступінь просочування – на ваш смак, я люблю досить соковитий бісквіт, тому перемішую шматочки, щоб просочилися всі.
Стиглий банан нарізати на скибочки.
Вершки збити з цукром або цукровою пудрою.
Я пішла простим ледачим шляхом і використовувала вершки в балончику з хорошим складом. Для двох порцій десерту не захотілося відкривати пачку вершків 0,5 літра, чесно скажу – затиснула 🙂 Сливки з балончика гірше тримають форму, ніж збиті традиційно. Тому, якщо використовуєте балончик, подавайте трайфл відразу.
Збираємо десерт.
Укладаємо шарами всі складові. Шари чергуємо за кольором.
Наприклад, так.
Зверху збиті вершки.
Можна прикрасити горішками, шоколадною стружкою, яскравою ягідкою.
Смачного!