Торт «Зебра» зі сметанним кремом

Давно мені полюбився цей тортик. Робиться не складно, виходить досить симпатичний. Ідеально підходить для тихого сімейного чаювання, та й до святкового столу.

торт

Для приготування торта “Зебра” зі сметанним кремом нам знадобиться:

  • 5 яєць,
  • 300 грам цукру,
  • 100 грам маргарину або вершкового масла,
  • 200 грам сметани,
  • 1 чайна ложка соди,
  • 230-250 грам борошна,
  • 2 столові ложки какао,

для сметанним кремом

  • 250 грам сметани,
  • 0,5 склянки цукру (або за смаком),

для прикрас

  • 2 столові ложки молока,
  • 50 грам вершкового масла,
  • 3 столові ложки цукру,
  • 2 столові ложки какао,
  • кокосова стружка.

Рецепт приготування торта “Зебра” зі сметанним кремом.

В одній чашці розмішати сметану з содою, а в інший розтопити маргарин. Я маргарин топлю в мікрохвильовці.

IMG_0741

Яйця збити з цукром, поки він не почне розчинятися. Додамо в яйця, сметану і маргарин, перемішаємо.

0728

Просеем борошно і ще раз перемішати.

0752

Відділимо 1/3 частина тесту, додамо в неї какао і добре перемішати.

0759

Дно форми змастіть рослинною олією і присипаючи борошном або манною крупою, або застелити папером для випічки.

У центр форми наллємо 2 столові ложки білого тіста. У центр білого тесту наллємо 1 столову ложку шоколадного. Будемо продовжувати так робити, поки не закінчаться обидва види тіста.

IMG_0766

Не обов’язково лити тісто прямо в центр, можна сформувати довільний малюнок. А для ще більшої оригінальності, після того як закінчите розливати тісто, проведіть зубочистками від центру до краю в декількох місцях.

IMG_0773

Випікати торт в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 40-60 хвилин (час випічки залежить від Вашої духовки).

Готовий торт вийняти з форми.

IMG_0778

М’якуш торта виходить вологим, тому його не обов’язково просочувати кремом. Але якщо захочете просочити, то розріжте вийшов корж на 2 коржа і промажте їх сметанним кремом (250 грам сметани + 0,5 склянки цукру).

торт

Прикрасимо торт шоколадною глазур’ю. 

Я готую її в мікрохвильовці, молоко змішую з цукром і доводжу до кипіння, додаю какао, розмішую, кладу вершкове масло і заважаю, поки не розчиниться масло.

Заливаємо торт глазур’ю і кокосовою стружкою наносимо білі смужки.

tort-zebra-so-smetannym-kremom-3IMG_0792торт

Відправляємо тортик в холодильник на кілька годин.

Приємного чаювання.