Давно мені полюбився цей тортик. Робиться не складно, виходить досить симпатичний. Ідеально підходить для тихого сімейного чаювання, та й до святкового столу.
Для приготування торта “Зебра” зі сметанним кремом нам знадобиться:
- 5 яєць,
- 300 грам цукру,
- 100 грам маргарину або вершкового масла,
- 200 грам сметани,
- 1 чайна ложка соди,
- 230-250 грам борошна,
- 2 столові ложки какао,
для сметанним кремом
- 250 грам сметани,
- 0,5 склянки цукру (або за смаком),
для прикрас
- 2 столові ложки молока,
- 50 грам вершкового масла,
- 3 столові ложки цукру,
- 2 столові ложки какао,
- кокосова стружка.
Рецепт приготування торта “Зебра” зі сметанним кремом.
В одній чашці розмішати сметану з содою, а в інший розтопити маргарин. Я маргарин топлю в мікрохвильовці.
Яйця збити з цукром, поки він не почне розчинятися. Додамо в яйця, сметану і маргарин, перемішаємо.
Просеем борошно і ще раз перемішати.
Відділимо 1/3 частина тесту, додамо в неї какао і добре перемішати.
Дно форми змастіть рослинною олією і присипаючи борошном або манною крупою, або застелити папером для випічки.
У центр форми наллємо 2 столові ложки білого тіста. У центр білого тесту наллємо 1 столову ложку шоколадного. Будемо продовжувати так робити, поки не закінчаться обидва види тіста.
Не обов’язково лити тісто прямо в центр, можна сформувати довільний малюнок. А для ще більшої оригінальності, після того як закінчите розливати тісто, проведіть зубочистками від центру до краю в декількох місцях.
Випікати торт в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 40-60 хвилин (час випічки залежить від Вашої духовки).
Готовий торт вийняти з форми.
М’якуш торта виходить вологим, тому його не обов’язково просочувати кремом. Але якщо захочете просочити, то розріжте вийшов корж на 2 коржа і промажте їх сметанним кремом (250 грам сметани + 0,5 склянки цукру).
Прикрасимо торт шоколадною глазур’ю.
Я готую її в мікрохвильовці, молоко змішую з цукром і доводжу до кипіння, додаю какао, розмішую, кладу вершкове масло і заважаю, поки не розчиниться масло.
Заливаємо торт глазур’ю і кокосовою стружкою наносимо білі смужки.
Відправляємо тортик в холодильник на кілька годин.
Приємного чаювання.