Торт на згущеному молоці

Торт на згущеному молоці

Давненько не викладала я тортики. Виправляюся і ділюся з вами рецептом універсальних коржів для торта на згущеному молоці. Дуже смачні, добре поєднуються з будь-яким кремом, не потребує довгої просочення, так як ніжні самі по собі. Я приготувала для цих коржів крем з вареним згущеним молоком і прикрасила подрібнений горіх.

необхідно:

тісто:

  • Згущене молоко – 330 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове (маргарин) – 100 г
  • Борошно – 200 г
  • Сода – 1 ч.л. (Погасити лимонним соком (2 ст.л) або оцтом 9% (1 ст.л.))
  • Ванілін – 1 г

крем:

(Можна використовувати будь-який крем на ваш смак)

  • Масло вершкове – 200 г
  • Варена згущене молоко – 1 банка (380 г)

Для прикрас:

  • Горіхи, бісквітна або пісочна крихта, тертий шоколад, глазур …

приготування:

М’яке масло, яйця і згущене молоко кімнатної температури змішати.

Торт на згущеному молоці

Соду погасити лимонним соком або оцтом.

Торт на згущеному молоці

Додаємо в загальну масу борошно, ваніль і гашене соду, перемішуємо до однорідності.

Торт на згущеному молоці

Торт на згущеному молоці

Тісто виходить мажущейся консистенції.

З цієї кількості у мене вийшло 4 коржа 20х20.

Так як тісто ніжне і не терпить грубого поводження, то навіть силіконову форму я змащую маслом, щоб нічого не прилипло.

Якщо ви будете використовувати пергамент, то беріть перевірений, хорошої якості, і знімайте коржі з пергаменту гарячими.

Підійде для випічки і силіконовий килимок.

Розмазує четверту частину тесту в силіконової формі або на пергаменті.

Торт на згущеному молоці

Торт на згущеному молоці

Випікаємо до готовності при температурі бл. 180 град.

Готовність визначається по рум’яної скоринки. Приблизний час 5-10 хвилин, орієнтуйтеся по вашій духовці.

Торт на згущеному молоці

Готові коржі охолоджуємо на решітці.

Торт на згущеному молоці

Для крему я збила вершкове масло до побіління і частинами додавала в нього варену згущенку.

Торт на згущеному молоці

Коржі, верх і бічні сторони промазати кремом.

Торт на згущеному молоці

Торт на згущеному молоці

Верх і бічні сторони можна посипати смаженим подрібненим арахісом і потім зверху злегка припорошив цукровою пудрою, як робиться в торті «Подарунковий».

Варена згущене молоко, арахіс і повітряні молочні коржі – дуже приємний торт.

Смачного!

Торт на згущеному молоці