Торт «Каструля з пельменями»

tort-kastryulya-s-pelmenyami
Всі ми звикли до того, що кулінарні шедеври не тільки відрізняються високими смаковими якостями, але і виглядають приголомшливо.

Особливо це стосується десертів – різні солодощі частіше нагадують твір мистецтва, а не звичайне ласощі, наприклад, ви напевно здивуєтеся, побачивши вперше торт «каструля з пельменями». Вам здається, що тут якась помилка і що подібне гастрономічне поєднання неможливо – ознайомтеся з нашим рецептом і ви переконаєтеся в зворотному!

Для початку, давайте розберемося з тим, що ж собою являє це незвичайне ласощі. Як зрозуміло з назви, це класичний торт, в нашому випадку бісквітний, але особливість його не стільки в змісті, скільки в способі прикраси. Бісквіт в даному частування буде виконувати роль своєрідної каструлі, а зверху ми розташуємо наші пельмені, які зліпимо з мастики – її ми виготовимо самостійно.

tort-kastryulya-s-pelmenyami1

Перш ніж приступати до готування – запасіться терпінням, рецепт цих ласощів досить складний (час приготування більш 3-х годин), а ліплення з мастики вимагає певних навичок, тому не переживайте якщо в перший раз що-небудь не вийде.

Ми будемо готувати великий торт на 20 персон, якщо ви хочете, то можете зменшити кількість інгредієнтів в два або більше разів, тоді ваш пельменний тортик буде мати мінімальну вагу і скромний розмір.

Рецепт торта з мастики «каструля з пельменями»

Складові

  • Борошно пшеничне – 350 г + –
  • Цукор-пісок білий – 400 г + –
  • Яйця курячі – 6 шт + –
  • Ванілін – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​6 ст.л. + –
  • Вода очищена (для бісквіта) – 6 ст.л. + –
  • Цукрова пудра – 1 кг + –
  • Маршмеллоу (зефір жувальний) – 600 г + –
  • Лимонний сік – 2 ч.л. + –
  • Вода очищена (для мастики) – 4-5 ст.л. + –
  • Арахіс – 300 г + –
  • Варене згущене молоко – 400 г + –
  • Масло вершкове – 400 г + –
  • Солоні крекери – 100 г + –

Майстер клас: як приготувати торт у вигляді каструлі з пельменями покроково

Спочатку ми займемося нашої бісквітної основою. Справа в тому, що їй потрібно буде як слід охолонути перед тим, як ми її будемо різати на окремі коржі для просочення.

  1. Розбиваємо яйця в глибоку ємність, всипаємо цукровий пісок і за допомогою міксера збиваємо їх, поки вони не придбають характерний білий колір. Сюди ж вливаємо наше рослинне масло.
  2. Потроху всипаємо нашу муку, намагаємося не розмішувати масу, а як би зачерпує ложкою наше тісто знизу і переносимо його наверх. Воду, доведену до кипіння, додаємо сюди ж, все змішуємо до однорідності і переходимо до наступного кроку.
  3. Круглу глибоку форму для випікання застилає пергаментом. Заливаємо наше тісто сюди і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Після цього дістаємо його з духовки, виймаємо з форми і даємо охолонути, при бажанні можна залишити корж і зовсім на ніч в холодильнику.
  4. Тепер займемося кремом, яким будемо просочувати наш бісквіт. Вершкове масло (300 г) кімнатної температури і варене згущене молоко збиваємо за допомогою міксера, поки не вийде повітряний крем.
  5. Солоні крекери і печиво потрібно подрібнити. Для цього краще скористатися ножем, оскільки за допомогою блендера можна отримати дуже дрібні частинки, які не будуть відчуватися в процесі дегустації. Додаємо нарізку в крем і перемішуємо.
  6. Поділяємо бісквіт на 3-4 частини і промазуємо кожен вийшов кремом. Збираємо торт, промазуємо кремом його також трохи зовні і відправляємо в холодильник просочуватися.

Настав час приготування мастики.

  1. Беремо наші маршмеллоу, вершкове масло, лимонний сік і воду. На водяній бані або в мікрохвильовій печі, підігріваємо масу, поки зефір не почне танути. Після цього перемішуємо, поділяємо на дві частини – в одну половину додаємо харчовий барвник, а іншу, залишаємо білої і починаємо всипати цукрову пудру, щоб вийшло свого роду тісто.
  2. Цвітну мастику прибираємо в сторону і займаємося ліпленням наших пельмешей. Розкачуємо білу мастику в тонкий пласт, вирізаємо гуртки, начиняє будь-якої солодкою начинкою (можна, наприклад, перемолоти цукор, печиво і арахіс) і ліпимо звичайні пельмені. Щоб краще защипують наше тісто, скористайтеся водою.
  3. Цвітну мастику розгортаємо в тонкий пласт і накриваємо їм наш тортик. На верхній частині слід розташувати окаемкой з білої мастики і накрити верх тонким білим круглим пластом.
  4. Зверху викладаємо пельмені, закріпити їх можна за допомогою все тієї ж води.
  5. Із залишків кольорової мастики формуємо ручки нашої каструлі, не потрібно робити їх занадто великими, інакше закріпити їх буде проблематично. Змащуємо місця кріплення водою і ставали у своїй величі ручки.
  6. Якщо у вас залишилася ще біла мастика, то ви можете зробити з неї невеликі гуртки і приліпити їх до боків «каструлі», формуючи характерний гороховий візерунок.

Для додання композиції завершеності змастіть за допомогою кисті каструлю і пельмені водою. Завдяки цьому ваші пельмені будуть виглядати так, ніби їх тільки дістали з киплячої води.

Поради з приготування торта «каструля з пельменями»

tort-kastryulya-s-pelmenyami3

  • Мастику не обов’язково робити з жувального зефіру, деякі кулінари не люблять цей спосіб, а використовують інший рецепт. Желатин замочують у воді, топлять, додають гліцерин і змішують з великою кількістю цукрової пудри, після чого ретельно вимішують. Таку мастику складніше приготувати, але працювати з нею набагато простіше.
  • Начинка і просочення для торта може бути будь-який – використовуйте джем для просочення, а в кожну пельмені вкладіть свіжу ягоду. Все залежить тільки від вашої фантазії.
  • Харчові барвники для мастики можна придбати в спеціалізованих кулінарних магазинах. Багато кухарі не дуже люблять барвники для яєць, які продають напередодні паски, вважаючи їх недостатньо безпечними.
  • Щоб ваша каструля з пельменями була максимально схожа на справжню, рекомендуємо скористатися зеленої і чорної мастикою. З першої сформуйте лаврові листочки, а з другої – чорний перець горошком.
  • Якщо щось з опису рецептури для вас залишилося незрозумілим, ви можете подивитися відео-інструкцію в інтернеті, зараз подібних посібників існує величезна кількість.

Ваші значні старання обов’язково окупляться, коли ви отримаєте захоплені відгуки домашніх про це кулінарному диво. Торт «каструля з пельменями» може збити з пантелику навіть завзятого любителя цього м’ясного страви і в цьому немає нічого дивного – ліплення відбувається за тим же принципом, що і при приготуванні звичайних пельменів, а замаскований бісквіт практично неможливо розпізнати під шаром ошатною мастики.