Торт “Графські руїни” створений для справжніх ласунів. Він просто тане в роті. Незважаючи на всю його легкість і легкість багато такого торта не з’їси, так як дуже солодко.
Готувала цей тортик двічі, перший раз, прямо скажемо, сподобався не дуже, нудотний, не ріже. Не знаю в чому була моя помилка. Другий раз зробила дрібне безе, дуже добре його сушила. Вийшло солодко, але дуже смачно і різався прекрасно.
Для приготування торта “Графські руїни” з безе нам знадобиться:
- 5 яєчних білків,
- 250 грам цукру,
для масляного крему:
- 200 грам вершкового масла,
- 0,5 банки згущеного молока,
для прикрас:
- 0,5 плитки темного або молочного шоколаду,
- 1 столова ложка молока,
- шматочок вершкового масла,
- кольорова кондитерська посипання і цукрові намистини.
Рецепт приготування торта “Графські руїни”.
Оскільки основою цього торта є безе, то і перше, що треба зробити, так це його приготувати. Рецепт безе тут.
Змащувати “Графські руїни” ми будемо масляним кремом на згущеному молоці. Для його приготування зіб’ємо міксером розм’якшене вершкове масло. Поступово, по 1-2 столовій ложці, введемо в нього згущене молоко, не припиняючи збивання.
При бажанні можна крем пофарбувати, додавши какао або харчовий барвник.
приступимо до складання торта. На плоске блюдо викладемо перший шар безе. Для цього окунем кожне безе боками в крем і складемо їх поруч один з одним.
Викладемо другий шар, обмазуючи кремом нижню частину безе. Викладати шари, поки не закінчаться безе або крем.
приготуємо шоколадну глазурь. Для цього на водяній бані або на низькій потужності мікрохвильовки розтопити шоколад, додавши в нього молоко і масло. Перемішаємо до однорідності.
Нанесемо глазур’ю довільний малюнок на торт. Прикрасимо кондитерської посипкою і укладемо цукрові намистини. Приберемо торт в холодильник.
Я залишила торт на півгодини при кімнатній температурі, щоб крем трохи вбрався в безе, після чого прибрала в холодильник.
Приємного чаювання.