Десерт, який сподобається всім без винятку, зовсім необов’язково повинен бути приготований в духовці і складатися з екзотичних продуктів. Якщо часу – обмаль, і гості вже майже біля дверей, імідж гостинної господині врятує торт без випічки з якогось магазинного печива і згущеного молока. Пропонуємо кілька варіантів десертів, що називається, на швидку руку, які припадуть до душі (і не тільки) всім любителям домашніх солодощів.
Торт зі згущеним молоком з печива «Рибки»
Складові
- Хрустке печиво у формі рибок – 0,5 кг;
- Згущене молоко – 1 банка;
- Масло – 70 г;
- Горіхи волоські – 100 г;
- Банани – 1-2 штуки.
Як зробити торт без випічки зі згущеним молоком
- Взявши глибоку миску, висипаємо в неї «рибок».
- Розтопивши масло, додаємо його в згущене молоко і гарненько заважаємо.
- Заливаємо «рибок» олійно-молочною сумішшю.
- Присипаємо горіхами, які перед цим потрібно злегка підсмажити, обчистити і потовкти.
- Чистимо і не дуже дрібно ріжемо банани, відправляємо в миску, все заважаємо.
- Викладаємо все в відповідну форму, попередньо надіславши її харчовою плівкою. Солодку масу гарненько «трамбуємо» і вирівнюємо низ (пам’ятаємо, що це майбутній низ торта).
- Розміщуємо ємність в холодильник на пару годин.
Секрети вдалого десерту
- Щоб торт без випічки вийшов більш рівним, можна печиво перед заливкою поламати руками. Якщо ж залишити «рибок» цілими, в готовому вигляді він буде дуже схожий на «Мурашник».
- До речі, замість «рибок» можна брати будь-які дрібні хрустікі, в тому числі з маком – на любителя.
- У цьому рецепті використовуємо не варене згущене молоко.
- Банани можна замінити будь-якими фруктами.
Виклавши що знайшов форму торт з печенек «рибки» зі згущеним молоком на блюдо (перевертаємо форму), не забудемо прикрасити його шоколадкою крихтою і фруктами.
Рецепт №2: торт з вівсяного печива
Основа для торта без випічки
- Печиво з вівсяної муки – півкіло.
Продукти для крему і просочення
- Згущене молоко – 1 банка;
- Масло підтале – 200 г;
- Кава (розчинний) – 1 ст.л .;
- Шоколад – 100 г;
- Подрібнені волоські горіхи – 100 г.
Як зробити торт з печива і згущеного молока
Спочатку приготуємо кави, розчинивши в 250 мл гарячої води, і поки він буде остигати, з’єднаємо згущене молоко з маслом і гарненько смікшіруем.
Далі будемо на секунду занурювати кожен вівсяний пряник в каві і класти на приготовану страву шаром, кожен з яких потрібно рясно змастити кремом. Таких ярусів може бути 2 або 3. Самий верхній шар, змастивши кремом, посипаємо горіхами і шоколадною крихтою.
Секрети вдалого десерту
- Згущене молоко не потрібно варити довго, оскільки дуже густе нам не знадобиться.
- У каві і крем можна додати пару ложок лікеру для пікантності.
- Волоські горіхи можна замінити арахісом.
Щоб наш швидкий торт з вівсяного печива і згущеного молока за цим рецептом гарненько просочився, його потрібно залишити на кілька годин настоятися в приміщенні.
Тортик з печива, сиру і згущеного молока
Інгредієнти для десерту
- Квадратне печиво «Ювілейне» – 45 штук + –
- Сир (м’який) – 400 г + –
- Масло вершкове – 250 г + –
- Цукор – 1 стакан + –
- Молоко свіже – 1 стакан + –
- Какао порошкове – 1,5-2 ст.л. + –
- Ванільний цукор – 1 пакетик + –
- Згущене молоко (полуваренное) – 1/2 склянки + –
Покрокове приготування торта з печива зі згущеним молоком
Почнемо з крему.
- Для цього сир заважаємо з цукром, в тому числі і ванільним, а також з маслом (150 г).
- Одну частину сирного крему відкладаємо окремо, а в дві інших додаємо 2 ложки какао, заважаємо.
Кожне печиво обмакиваем в молоко (обов’язково тепле!), Викладаємо в один шар на великий аркуш поліетилену у вигляді прямокутника. В одному шарі повинно бути 15 печива, які щедро змащуємо сиром з какао, наступний шар – білим кремом і так – до верху.
Закінчивши, обережно підсовує руки під плівку і з’єднуємо довгі сторони будиночком. Зафіксувавши так, залишаємо нашу солодку конструкцію на столі, даючи їй трохи насититися кремом.
Далі, з’єднавши згущене молоко і масло, потрібно обмазати нею площині «Будиночка».
Прикрасити такий десерт можна горіхами і тертим печивом. Для того, щоб торт з печенек зі згущеним молоком добре просочився, його відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Рецепт: торт «Наполеон» з печива «вушка»
Пропонуємо спрощений рецепт улюбленого «Наполеона» – з листкових печива у вигляді вушок. Його головна перевага – відсутність необхідності простоювання біля плити, смак же виходить майже класичний.
Складові
- Печиво «Вушка» – 600 г;
- Згущене молоко – 1,5 банки;
- Масло – 150 г;
- Горіхи – 100 г.
Приготування торта з листкового печива і вареного згущеного молока
Викладаємо «вушка» на піднос, місця між ними заповнюємо крихтою, кожен шар рясно змащуємо кремом з збитого згущеного молока з маслом.
Верхній ярус, заливши його кремовою просоченням, присипаємо меленими горіхами.
Ласощі повинно пару годин постояти в приміщенні, щоб просочитися. Потім його ще на годинку можна відправити в холодильник.
Торт з печива «пряжене молоко» зі згущеним молоком
Інгредієнти для рецепта
- Печиво з ароматом топленого молока – 0,5 кг;
- Молоко згущене – 1 банка;
- Горіхи мелені – 1 ст.
Як зробити десерт
Потрібно покришити печиво, залити їх згущеним молоком (в рецепті можна використовувати і сиру, і варену), додати горіхи.
Все добре заважаємо до однорідності, а потім викладаємо в ємність з високими бортами, гарненько трамбуємо, відправляємо в холод на пару годин.
Акуратно перевернувши форму, викладаємо частування на блюдо, присипаємо горіхами і подаємо на стіл.
Як бачимо, варіантів приготування нехитрих ласощів без випікання дуже багато, і всі вони смачні. Так що, озброївшись будь-яким із запропонованих в добірці рецептів торта з печива і вареного згущеного молока, можна швиденько зробити чудове солодке частування.