Готуємо популярний і смачний сирний пиріг з цікавим і незвичним ім’ям. Чому «торф’яної»? Все очевидно – темно-коричнева шоколадна крихта, якій рясно всипане виріб, візуально нагадує пухкий торф. При випіканні нижній шар тіста ущільнюється, вбираючи вологу начинки, а верхній так і зберігається розсипчастим, приємно похрустивает при дегустації і добре поєднується з ніжною сирною серединкою.
Рецепт торф’яного пирога простий і зрозумілий. Тісто швидко розтираємо вручну, для сирного наповнювача нашвидку змішуємо одразу всі компоненти. Щоб начинка вийшла кремообразной і не сухий, сир воложимо яйцями і сметаною, а для отримання гладкості і однорідної текстури застосовуємо блендер.
Складові:
Для крихти:
- вершкове масло – 200 г;
- борошно – 300 г;
- цукор – 120 г;
- какао-порошок – 40 г.
Для начинки:
- сир – 500 г;
- яйця – 4 шт .;
- сметана – 100 г;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – пакетик (8-10 г);
- крохмаль картопляний – 30 г.
Торф’яної пиріг з сиром рецепт з фото
[Ad # first]
[Ad # second]
- До робочої миску просіваємо всю муку. Додаємо какао-порошок, який теж пропускаємо через сито, щоб розбити великі грудки. Всипаємо цукор і перемішуємо сухі компоненти.
- Масло заздалегідь дістаємо з холоду – до моменту приготування крихти воно повинно встигнути розм’якшити. Ріжемо невеликими кубиками і кидаємо до борошняної суміші.
- Розтираємо вміст миски вручну до дрібної розсипчастою крихти.
- В іншому посуді з’єднуємо сир зі сметаною, крохмалем, ванільним і звичайним цукром, вбиваємо яйця. Сир підходить будь-якої жирності, але краще від 5% і вище.
- Пробиваємо погружной насадкою блендера до гладкості і однорідної текстури. начинка готова!
- Дно рознімної форми застилає пергаментним папером. Висипаємо трохи більше половини крихти (в рецепті вказані пропорції на ємність діаметром 22 см). Розподіляємо розсипчасту масу рівним шаром, утрамбовуючи пальцями по дну. По краю піднімаємо борт заввишки близько 3 см.
- Підготовлену шоколадну «чашу» наповнюємо сирною сумішшю.
- Зверху засипаємо начинку залишками розсипчастою шоколадної маси. Чи не залишаємо прогалин.
- Відправляємо товар прогріту до 180 градусів духовку. Випікаємо торф’яної пиріг з сиром 40-60 хвилин.
- Подаємо випічку, остудивши до теплого або холодного стану.
Торф’яної пиріг з сиром готовий! Приємного чаювання!