У похмуру осінню погоду пропонуємо здивувати рідних по-справжньому «сонячним» і літнім десертом. Сьогодні готуємо традиційні тонкі млинці на молоці, але замість звичної сметани подамо їх під солодким і ароматним апельсиновим соусом.
Ця страва за мотивами популярного французького десерту «Креп Сюзетт» виходить просто дивовижним! Просочені цитрусовим соком і насичені спокушає ароматом млинці можливо стануть вашим «коронною стравою».
Складові:
- молоко – 0,5 л;
- яйця – 2 шт .;
- цукор – 2 ст. ложки;
- сіль – пучку;
- борошно – 240 г (1,5 склянки);
- рослинне масло – 2 ст. ложки.
Для соусу:
- апельсини – 1-2 шт .;
- вершкове масло – 50 г;
- цукор – 2 столові ложки;
- коньяк – 1 ст. ложка.
Тонкі млинці на молоці покроковий рецепт з фото
- Починаємо з замісу млинцевого тесту. У глибоку миску, просіявши, всипаємо відразу всю норму борошна. Кидаємо сіль і цукор. перемішуємо компоненти.
- До суміші сухих інгредієнтів додаємо рафінована рослинна олія і вбиваємо два великих яйця.
- Слідом вливаємо приблизно третю частину молока кімнатної температури і активно збиваємо вінчиком до з’єднання компонентів в однорідну густу масу.
- Завершальним штрихом підливаємо залишки молока, продовжуючи працювати віночком. Отримуємо млинцеве тісто щодо рідкої консистенції.
- Розігріту сковороду злегка змащуємо олією. Ополоником набираємо порцію млинцевого тесту і виливаємо на розпечену поверхню, обертаючи сковороду, щоб борошняна маса розподілилася тонким шаром по всьому колу. Готуємо млинець близько 30-40 секунд (до золотистого відтінку нижньої сторони). Акуратно підчепивши кулінарної лопаткою, перевертаємо млинець на іншу сторону і знову витримуємо близько 30 секунд. Свіжоспечені вироби складаємо стопкою.
Як приготувати апельсиновий соус для тонких млинців
- Цедру половини апельсина натираємо дрібною стружкою – потрібна тільки помаранчева шкірка, білу частину не чіпаємо! З цитрусової м’якоті вичавлюємо сік, необхідно отримати 150-180 мл.
- На сковороду поміщаємо брусок вершкового масла, додаємо цукор. Розтоплюємо, доводимо до кипіння. Як тільки маса злегка потемніє, завантажуємо цедру і вливаємо свіжовичавлений апельсиновий сік.
- Кип’ятимо суміш пару хвилин, після чого зменшуємо нагрів до мінімуму і вливаємо ложку коньяку.
- В солодкий, насичений ароматом вершково-апельсиновий соус по одному викладаємо млинці.
- Звертаємо трикутником і злегка прогріваємо.
- Подаємо наші тонкі млинці на молоці з апельсиновим смаком за мотивами «Креп Сюзетт» теплими в супроводі улюблених напоїв. Такий сонячний десерт підніме настрій навіть у похмурий осінній день.
Смачного!