Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»

Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»У похмуру осінню погоду пропонуємо здивувати рідних по-справжньому «сонячним» і літнім десертом. Сьогодні готуємо традиційні тонкі млинці на молоці, але замість звичної сметани подамо їх під солодким і ароматним апельсиновим соусом.

Ця страва за мотивами популярного французького десерту «Креп Сюзетт» виходить просто дивовижним! Просочені цитрусовим соком і насичені спокушає ароматом млинці можливо стануть вашим «коронною стравою».

Складові:Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»

  • молоко – 0,5 л;
  • яйця – 2 шт .;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • сіль – пучку;
  • борошно – 240 г (1,5 склянки);
  • рослинне масло – 2 ст. ложки.

Для соусу:

  • апельсини – 1-2 шт .;
  • вершкове масло – 50 г;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • коньяк – 1 ст. ложка.

Тонкі млинці на молоці покроковий рецепт з фото

  1. Починаємо з замісу млинцевого тесту. У глибоку миску, просіявши, всипаємо відразу всю норму борошна. Кидаємо сіль і цукор. перемішуємо компоненти.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  2. До суміші сухих інгредієнтів додаємо рафінована рослинна олія і вбиваємо два великих яйця.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  3. Слідом вливаємо приблизно третю частину молока кімнатної температури і активно збиваємо вінчиком до з’єднання компонентів в однорідну густу масу.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  4. Завершальним штрихом підливаємо залишки молока, продовжуючи працювати віночком. Отримуємо млинцеве тісто щодо рідкої консистенції.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  5. Розігріту сковороду злегка змащуємо олією. Ополоником набираємо порцію млинцевого тесту і виливаємо на розпечену поверхню, обертаючи сковороду, щоб борошняна маса розподілилася тонким шаром по всьому колу. Готуємо млинець близько 30-40 секунд (до золотистого відтінку нижньої сторони). Акуратно підчепивши кулінарної лопаткою, перевертаємо млинець на іншу сторону і знову витримуємо близько 30 секунд. Свіжоспечені вироби складаємо стопкою.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»

    Як приготувати апельсиновий соус для тонких млинців

  6. Цедру половини апельсина натираємо дрібною стружкою – потрібна тільки помаранчева шкірка, білу частину не чіпаємо! З цитрусової м’якоті вичавлюємо сік, необхідно отримати 150-180 мл.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  7. На сковороду поміщаємо брусок вершкового масла, додаємо цукор. Розтоплюємо, доводимо до кипіння. Як тільки маса злегка потемніє, завантажуємо цедру і вливаємо свіжовичавлений апельсиновий сік.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  8. Кип’ятимо суміш пару хвилин, після чого зменшуємо нагрів до мінімуму і вливаємо ложку коньяку.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  9. В солодкий, насичений ароматом вершково-апельсиновий соус по одному викладаємо млинці.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  10. Звертаємо трикутником і злегка прогріваємо.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»
  11. Подаємо наші тонкі млинці на молоці з апельсиновим смаком за мотивами «Креп Сюзетт» теплими в супроводі улюблених напоїв. Такий сонячний десерт підніме настрій навіть у похмурий осінній день.Тонкі млинці на молоці з мотивів «Креп Сюзетт»

Смачного!