Якщо ви любите домашній хліб, але ще не визначилися з сортом, рекомендуємо спробувати зробити що-небудь з нашої сьогоднішньої добірки. Приготуємо тісто для лаваша в хлібопічці, щоб без проблем спекти пишний і м’який, високий дріжджовий хліб уже в духовці. Зазвичай такий лаваш навіть охолонути не встигає, а від нього вже нічого не залишається, таким він виходить запашним і апетитним.
Наші рецепти розраховані на різний час приготування: щось можна зробити зовсім швидко, а щось готується з «почуттям і розстановкою». Вибираємо той рецепт тесту для лаваша, що сподобається саме вам, і пробуємо приготувати!
Лаваш з хлібопічки швидкий
Закладати в відерце агрегату продукти треба саме в тій послідовності, в якій вони вказані в списку.
- Засипаємо спочатку ½ ч.л. сухих дріжджів, потім 300 г борошна, 1 ч.л. цукру, 2 ч.л. солі.
- Потім черга рідких інгредієнтів: 200 мл води і 2 ст.л.олівкового масла. Якщо такого немає, скористаємося звичайним рафінованим соняшниковою.
- Як тільки все виявиться в контейнері, закриваємо його кришкою і виставляємо режим «Тісто» або «Піца», у кого що є.
Як тільки спрацює таймер закінчення приготування, викладаємо тісто на стіл, ділимо на 3-4 частини (якомога більше або менше, залежить від того, якого розміру лаваші хочеться отримати).
Розкачуємо на присипаному борошном столі в пласт товщиною близько 1 см, змащуємо маслом, за бажанням посипаємо кунжутом, гарбузовим насінням або зеленню і ставимо випікатися в розігріту до 220 ° С духовку на 7-8 хвилин.
Готові коржі скроплюємо водою, прикриваємо чистим рушником і залишаємо остигати. Подаємо, коли лаваші стануть кімнатної температури.
Ну а наступний рецепт розрахований на тих, у кого є час трохи поворожити біля плити.
Тісто для лаваша традиційне
- Всипаємо в контейнер хлібопічки 500 г борошна, підігріваємо до 35-40 ° С ½ склянки кефіру або йогурту без добавок (можна використовувати для підігріву і мікрохвильовку).
- Потім вливаємо 250 мл води.
- В кінці насипаємо 2 ч.л. солі і 1 ч.л. сухих дріжджів.
- Тепер виставляємо програму «Тісто» і спокійно йдемо займатися своїми справами. Хлебопечка все зробить за нас.
- Коли спрацює таймер, викладаємо вийшов куля на присипаний борошном або змащений маслом стіл, прикриваємо рушником і залишаємо хвилин на 35-40, нехай підійде.
З плином часу, ділимо шматок на кілька частин і розгортає кожну в сантиметрову корж. Укладаємо на змащені листи і знову залишаємо на расстойку на 30 хвилин.
Тим часом встигне розігрітися духовка до 220 ° С. Расстояться коржі змащуємо маслом і ставимо на 6-8 хвилин випікатися. Виймаємо готові лаваші, прикриваємо чистою тканиною і залишаємо до повного охолодження.
Останній рецепт займає не так багато часу, зате тісто виходить самим здобним і ніжним з усіх!
Тісто для лаваша в хлібопічці на сметані
- Заливаємо в хлібопічку спочатку 200 мл води, потім викладаємо 3 ст.л. сметани (краще використовувати ту, що пожирніше, підійде сільська або 30%).
- Всипаємо 350 г борошна, 1 ч.л. солі і 2/3 ч.л. сухих дріжджів.
- Готуємо також на програмі «Тісто», а після закінчення часу ділимо колобок на 4-5 частин.
Розкачуємо їх качалкою і, не чекаючи вистоювання, розміщуємо на деку і ставимо випікатися. Робити це потрібно при 200 ° С протягом 7-8 хвилин.
Готові скроплюємо водою і закриваємо тканиною, поки не охолонуть.
Як бачите, приготувати тісто для лаваша в хлібопічці можна різними способами і за різними рецептами. Це зовсім нескладно, якщо на вашій кухні живе такий чудовий гаджет. Користуйтеся ним друзі! Печіть смачні пишні лаваші, ласуєте самі і пригощайте рідних і близьких!