Тістечко «Картопля» з бісквіту

Відмінне тістечко, смак якого знайомий всім з дитинства. Раніше, для економії часу, готувала його з печива. А тут попався мені рецепт приготування тістечка “Картопля” з бісквіту. І треба сказати, що такий варіант мені сподобався навіть більше.

тістечко

Для приготування тістечка “Картопля” з бісквіту нам знадобиться:

для класичного бісквіта:

  • 6 яєць,
  • 1,5 склянки цукру,
  • 1,5 склянки або 225 грам борошна,

для крему:

  • 200 грам вершкового масла,
  • 100 грам цукрової пудри,
  • 100-110 грам згущеного молока,
  • ром (за бажанням),

для панірування:

  • 3-4 столових ложки какао.

Рецепт приготування домашнього тістечка “Картопля” з бісквіту.

Заздалегідь приготуємо за рецептом бісквіт. Його потрібно витримати кілька годин, а краще ніч, перед тим як приступити до приготування тістечка.

IMG_1538

Разрежем бісквіт на невеликі шматочки і перекрутити його на м’ясорубці.

IMG_1541IMG_1547

Потім приготуємо крем. Для цього розітріть розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою до отримання пишної маси. Потроху додамо в масло згущене молоко, не припиняючи збивання.

Відкладемо 1 столову ложку крему, будемо їм прикрашати тістечка. Решта крем викладемо на бісквітну крихту і додамо десертну ложечку рому (не обов’язково!). Ретельно все перемішати, поки не вийде маса, з якої можна буде ліпити.

IMG_1556 IMG_1563

Зліпимо тістечка у вигляді картоплин.

IMG_1567

Обваляємо картоплини в какао. У мене було какао “Несквік”. Але можна взяти звичайне какао, змішати його в пропорціях 1: 1 з цукровою пудрою і обвалювати в цій суміші.

Дамо тістечком трохи полежати і обваляти в какао ще раз.

Тістечко картопля з бісквіту

Зробимо невеликі поглиблення в тістечок і видавив туди крем у вигляді росточков.

Поставимо тістечка в холодильник на пару годин.

Тепер тістечко “Картопля” з бісквіту можна подавати до столу і пити чай.

Тістечко картопля з бісквіту Тістечко картопля з бісквіту

Смачного.