Відмінне тістечко, смак якого знайомий всім з дитинства. Раніше, для економії часу, готувала його з печива. А тут попався мені рецепт приготування тістечка “Картопля” з бісквіту. І треба сказати, що такий варіант мені сподобався навіть більше.
Для приготування тістечка “Картопля” з бісквіту нам знадобиться:
для класичного бісквіта:
- 6 яєць,
- 1,5 склянки цукру,
- 1,5 склянки або 225 грам борошна,
для крему:
- 200 грам вершкового масла,
- 100 грам цукрової пудри,
- 100-110 грам згущеного молока,
- ром (за бажанням),
для панірування:
- 3-4 столових ложки какао.
Рецепт приготування домашнього тістечка “Картопля” з бісквіту.
Заздалегідь приготуємо за рецептом бісквіт. Його потрібно витримати кілька годин, а краще ніч, перед тим як приступити до приготування тістечка.
Разрежем бісквіт на невеликі шматочки і перекрутити його на м’ясорубці.
Потім приготуємо крем. Для цього розітріть розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою до отримання пишної маси. Потроху додамо в масло згущене молоко, не припиняючи збивання.
Відкладемо 1 столову ложку крему, будемо їм прикрашати тістечка. Решта крем викладемо на бісквітну крихту і додамо десертну ложечку рому (не обов’язково!). Ретельно все перемішати, поки не вийде маса, з якої можна буде ліпити.
Зліпимо тістечка у вигляді картоплин.
Обваляємо картоплини в какао. У мене було какао “Несквік”. Але можна взяти звичайне какао, змішати його в пропорціях 1: 1 з цукровою пудрою і обвалювати в цій суміші.
Дамо тістечком трохи полежати і обваляти в какао ще раз.
Зробимо невеликі поглиблення в тістечок і видавив туди крем у вигляді росточков.
Поставимо тістечка в холодильник на пару годин.
Тепер тістечко “Картопля” з бісквіту можна подавати до столу і пити чай.
Смачного.