Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням

Ще один пиріг, який пройшов випробування часом. Простий, смачний, з доступних інгредієнтів. Як любитель пісочного тіста, можу з упевненістю заявити, що воно в цьому пирозі дуже смачне. Обов’язково спробуйте!

необхідно:

  • Борошно – 2,5 скл.
  • Маргарин – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 0,5 скл.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сік лимонний (або оцет 6%) – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Ваніль – за бажанням

начинка:

  • Повидло (або густе варення) – 0,5-1 скл.

приготування:

Соду змішати з борошном, додати маргарин і подрібнити в крихту.

Найпростіше це зробити руками.

Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням

Яйце, сіль, цукор, лимонний сік і майонез перемішати.

Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням

У крихту влити яєчну суміш і замісити тісто.

Якщо потрібно, то додати ще трохи борошна.

Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням

Тісто розділити на дві частини – приблизно 40 і 60%.

Меншу покласти в морозилку приблизно на півгодини.

Тертий пиріг з варенням

Більший шматок руками розпластати на деку, зробивши невеликі бортики.

Я застилаю деко папером для випічки. Розмір приблизно 25х30.

Тертий пиріг з варенням

На тісто викладаємо повидло або варення.

У мене густе яблучне варення.

Тертий пиріг з варенням

Подумала я, подумала, і вирішила, що треба сюди чорнослив прилаштувати.

Порізала його шматочками і розклала зверху.

Тертий пиріг з варенням

Зверху натерти шматок тіста, який охолов в морозилці.

Постарайтеся розподілити рівномірно.

Тертий пиріг з варенням

Ставимо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Орієнтуйтеся по своїй духовці, пиріг повинен злегка підрум’янитися зверху.

Тертий пиріг з варенням

Дістаємо пиріг з духовки, даємо злегка охолонути і нарізаємо на шматочки, поки він ще тепленький.

Я традиційно ріжу ромбами.

Дуже смачно і до чаю, і з молоком!

Смачного!

Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням