Ще один пиріг, який пройшов випробування часом. Простий, смачний, з доступних інгредієнтів. Як любитель пісочного тіста, можу з упевненістю заявити, що воно в цьому пирозі дуже смачне. Обов’язково спробуйте!
необхідно:
- Борошно – 2,5 скл.
- Маргарин – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 0,5 скл.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сік лимонний (або оцет 6%) – 1 ст.л.
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Ваніль – за бажанням
начинка:
- Повидло (або густе варення) – 0,5-1 скл.
приготування:
Соду змішати з борошном, додати маргарин і подрібнити в крихту.
Найпростіше це зробити руками.
Яйце, сіль, цукор, лимонний сік і майонез перемішати.
У крихту влити яєчну суміш і замісити тісто.
Якщо потрібно, то додати ще трохи борошна.
Тісто розділити на дві частини – приблизно 40 і 60%.
Меншу покласти в морозилку приблизно на півгодини.
Більший шматок руками розпластати на деку, зробивши невеликі бортики.
Я застилаю деко папером для випічки. Розмір приблизно 25х30.
На тісто викладаємо повидло або варення.
У мене густе яблучне варення.
Подумала я, подумала, і вирішила, що треба сюди чорнослив прилаштувати.
Порізала його шматочками і розклала зверху.
Зверху натерти шматок тіста, який охолов в морозилці.
Постарайтеся розподілити рівномірно.
Ставимо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Орієнтуйтеся по своїй духовці, пиріг повинен злегка підрум’янитися зверху.
Дістаємо пиріг з духовки, даємо злегка охолонути і нарізаємо на шматочки, поки він ще тепленький.
Я традиційно ріжу ромбами.
Дуже смачно і до чаю, і з молоком!
Смачного!