Рецепт для любителів пишних і легких дріжджових млинців, і тих, хто їх ще не пробував. Мені дуже сподобалися ці млинці! Незважаючи на спартанський набір продуктів, виходить величезна стопка. До речі, цю купу із задоволенням з’їли «нелюбітелі» товстих млинців))
Зручно ставити млинці на ніч, а вранці годувати своїх домашніх ароматної випічкою.
Я зустрічала багато варіацій цих млинців, впевнена, що всі вони смачні, але цей підкорив бюджетних і смаком!
необхідно:
1 частина:
- Манна крупа – 160 г (1 скл.)
- Борошно – 300 г (ок.2 скл.)
- Вода – 0,5 л (можна воду навпіл з молоком, але і на одній воді виходить чудово)
- Цукор – 2 ст.л.
- Дріжджі – свіжі – 15 г
2 частина:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.л. з гіркою
- Сіль-1 ч.л.
- Сода – о, 5 ч.л.
- Олія – 2-3 ст.л.
Для змащення і подачі:
- Вершкове масло
- сметана
- варення
- солодкі соуси
- Лосось, сьомга, ікра …
приготування:
спочатку приготуємо 1 частина, її можна назвати опарою.
Дріжджі потрібно змішати з цукром до отримання текучої однорідної маси.
Я змішую руками))
У великій мисці, щоб не втекло, замішуємо тісто.
У мене обсяг миски 5 л.
Змішуємо воду, манку, борошно, дріжджі.
Замісити тісто як досить густа сметана.
Залишити для бродіння на ніч або годин хоча б на 5. Можна вранці поставити, а ввечері піч, ну, ви зрозуміли – треба дати дріжджам попрацювати))
Просто на столі залишаємо, в холодильник прибирати не треба.
Через заданий час поступово, розмішуючи, додаємо в опару продукти з 2 списку: Сіль, яйця, цукор, рослинна олія, соду.
Соду можна розвести в столовій ложці води, щоб вона рівномірно втрутилася в тісто.
Ретельно розмішуємо.
Далі проводимо оцінку отриманої маси, якщо в тесті немає плинності, то додаємо трохи тепленькою води.
Тісто має литися.
У мене йде грам 50 води, іноді я відразу розводжу в ній соду.
Від густоти тесту залежить товщина млинців – чим густіше тісто, тим товщі млинці.
Якщо є час можна дати хвилин 10 постояти, якщо немає, то можна пекти відразу.
Приступаємо до смаження.
Нічого нового – все як завжди.
Розігріваємо сковороду, змащуємо її тільки перед першим млинцем, млинці не пристають до сковороди.
Випікаємо на середньому вогні з двох сторін.
Ось такі вони ажурні.
Чим товщі ваші млинці, а їх можна зробити і дуже товстими, тим тихіше вогонь, щоб млинець пропікся.
Готові млинці змащуємо вершковим маслом.
Подаємо з варенням, сметаною і т.п.
Ось такими пишними виходять ці дріжджові млинці.
Їх багато і вони досить ситні.
Існує дуже багато рецептів, в яких комбінуються різні розпушувачі. У цьому рецепті сода балансує смак, млинці виходять дуже легкими за структурою. Спробуйте приготувати їх в злагоді з усіма рекомендаціями рецепта, думаю, що вам сподобається ефект поєднання соди і дріжджів.
Більше інформації про додавання соди в дріжджове тісто можна отримати ТУТ.
Смачного!