Святкові легкі салати з куркою гриль

prazdnichnye-legkie-salaty-s-kuricej-gril
З’їсти в один присід цілу тушку кури-гриль не під силу навіть цілої сім’ї, а охолола вона вже не так апетитна і приваблива. І навіть якщо розігріти її вдруге, все одно не доб’єшся тієї самої хрусткої скоринки, зате можна приготувати з залишився філе неймовірно смачний салат з куркою гриль. Оригінальний аромат обсмаженого м’яса і спецій додадуть закусці особливий смак, в чому ви зможете переконатися, зробивши всі три варіанти частування в домашніх умовах.

Як підготувати курку гриль в домашніх умовах

Якщо ідея приготування пікантного салату вам сподобалася, але купувати заради закуски цілу тушку птиці не те що недоцільно, але й не вигідно, то своїми руками ви можете запекти або посмажити курку на манер гриля будинку.

prazdnichnye-legkie-salaty-s-kuricej-gril4

Перший спосіб приготування кури гриль своїми руками

  1. Для цього беремо 4 курячих стегенця, натираємо їх приправою для курки гриль з сіллю за смаком, і залишаємо промаринуватися на півгодини.
  2. Тим часом ставимо на прогрів до 200 градусів духовку.
  3. Для запікання курки нам буде потрібно форма не дуже широка, щоб на її краю можна було покласти бамбукові шпажки, як грати, на які далі потрібно викласти стегенця. Курка пекти повинна як би в підвішеному стані, щоб масло стікало вниз (в форму).
  4. Прибираємо форму з куркою в піч на 30-40 хвилин і чекаємо, поки стегенця покриються рівною червоною апетитною хрусткою скоринкою.

Другий спосіб смаження курки гриль будинку

  1. Грудку курячу натираємо спеціями на ваш смак, а також сіллю і маринуємо хвилин 15.
  2. Класичний варіант спецій: перець чорний, сіль, паприка, часник і масло оливи.
  3. Обсмажуємо філе на гриль сковорідці по 10 хвилин з кожного боку.

Простий рецепт легкого салату з курки гриль

Для того, щоб зробити вдома цей простий салат з куркою, вам не потрібно інструкція з фото, а цілком буде достатньо взяти для підказки наш покроковий рецепт.

Салатик дуже легкий, крім того в його склад не входить ні цибуля, ні часник, що робить таку закуску кращим вибором для романтичної вечері.

prazdnichnye-legkie-salaty-s-kuricej-gril1

Складові

  • Свіжий червоний томат – 1 плід;
  • Томат жовтий – 1 плід;
  • Свіжий короткоплодний огірок – 2 плоду;
  • Чорні безкостисті маслини – ½ банки;
  • Мікс салатний або будь-який варіант салату – 120 г;
  • Гриль курка (філе) – 150-200 г;
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л .;
  • Соєвий соус – 2 ст.л.

Як швидко зробити святковий салат з куркою гриль покроково

  1. Томати миємо й нарізаємо тонкими часточками, після чого пересипаємо нарізку в об’ємний салатник.
  2. Маслини залишаємо цілими або ріжемо навпіл і додаємо в салатник.
  3. Сполоснувши під проточною водою салатний мікс, струшуємо краплі води і рвемо зелень руками довільними шматочками.
  4. Куряче філе нарізаємо кубиками, огірки – соломкою, а потім додаємо їх в салат.
  5. Тепер закуску залишилося лише заправити олією і соєвим соусом, перемішати і подавати до столу.

Рецепт смачного салату по-корейськи з куркою гриль

Традиційні корейські салати дуже смачні і прості, ніж та завоювали визнання в наших широтах. І цей рецепт страви не став винятком. Свіжі овочі та пряна курочка в ароматному соусі зроблять фурор на вашому застілля.

prazdnichnye-legkie-salaty-s-kuricej-gril2

Складові

для салату

  • М’ясо куряче гриль – 0,4 кг;
  • Салат «Айсберг» – 0,3 кг;
  • Болгарський червоний перець – ½ плода;
  • Болгарський жовтий перець – ½ плода;
  • Морковина – 1 коренеплід;
  • Свіжий довгий огірок – 1 шт .;
  • Дайкон дрібний – 1 плід;
  • Зелень свіжа будь-яка (петрушка, кріп або кінза) – 1 пучок.

для заправки

  • Соняшнику масло неароматно – 1 стопка;
  • Масло кунжуту – 15-20 мл;
  • Мед текучий – 1 ч.л .;
  • Оцет бальзамічний 3% – 20-25 мл;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Насіння кунжутні – 10-20 г;
  • Паста корейська «кочудян» – 1 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

Як в домашніх умовах приготувати корейський салат з куркою гриль

  1. Насамперед потрібно приготувати заправку. Для цього змішуємо всі заявлені для соусу інгредієнти в піалках і гарненько перемішуємо. Часник слід пропустити через давилку і також змішати з іншими компонентами.
  2. Нарізаємо продукти. Морквину і дайкон шаткуємо на тертці. Перець, салат і огірок ріжемо тонкою соломкою, курку – брусочками, а зелень просто дрібно рубаємо ножем.
  3. З’єднуємо всі інгредієнти салату в загальній мисці, заливаємо заправкою і ставимо на 2 години в холодильник для охолодження і просочення.

Що чим замінити

  • Оцет бальзамічний можна замінити яблучним, рисовим, винним і класичним, але в дуже слабкої концентрації, не більше 3%. Для цього просто розведіть 6% оцет водою в пропорції 1 до 1.
  • Паста кочудян практично нічим незамінна, адже вона і додає салату оригінальний смак. Але через брак даного продукту можна скористатися пластівцями червоного перцю (1 ст.л.).

Ароматний дієтичний салат з курячою грудкою гриль

Складові

  • Часник – 2 зубчики + –
  • Чилі – 1 стручок + –
  • Оливкова олія – ​​20 мл + –
  • Лаймовий сік – 2 ст.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Чорний перець горошком – 0,5 ч.л. + –
  • Вода очищена – 20 мл + –
  • Куряче філе – 0,5 кг + –
  • Салат листовий – 1 вилок + –
  • Помідори – 0,5 кг + –
  • Кукурудза – 1 качан + –
  • Лук червоний – 1 головка + –
  • Болгарський перець – 1 плід + –
  • Сир Чеддер – 100 г + –
  • Кінза – 30 г + –
  • Сухарики – 10 г + –
  • Авокадо – 1 плід + –

Як робиться смачний салат з куркою гриль по кроках

  1. Часник кришимо дуже дрібно ножем, або трьом на тертці з дрібною насадкою, після чого з пучкою солі, перцевими горошинами і чилі перцем перетираємо в ступці до однорідної кашки. Також в приправу слід додати оливкове масло і трохи води.
  2. Вийшла сумішшю натираємо курку і залишаємо полежати в такому вигляді півгодини.
  3. Через зазначений час на сковороді гриль обсмажуємо філе 20 хвилин, по 10 хвилин з кожного боку.
  4. З кукурудзяного качана виймаємо все зерна. Якщо кукурудза не м’яка, то її потрібно відварити до готовності, остудити, а вже потім обдерти.
  5. Лучок шаткуємо тонкими півкільцями. Помідор і м’якоть авокадо нарізаємо тонкими часточками. Салат рвемо великими шматками вручну, а болгарський перець кришимо соломкою.
  6. Остигнуло куряче філе нарізаємо великими скибочками і змішуємо всі інгредієнти в загальній мисці, додаючи також подрібнену зелень і тертий великої крихтою сир.
  7. В якості заправки для салату використовувати потрібно суміш з оливкової олії і лаймового соку. Сіль сипем за смаком. А при подачі на кожну порцію салату викладаємо сухарики.

Варіантів приготування салатів з куркою гриль в кулінарних збірниках можна знайти досить багато, адже куряче м’ясо настільки гармонійний продукт, який чудово поєднується і з фруктами, і зі злаками, з овочами свіжими і вареними, з грибами, різними соусами. Ви навіть можете самостійно скласти свій авторський рецепт з цим пікантним м’ясним компонентом.