Святкова нарізка лимона на стіл

Святкова нарізка лимона на стіл
Лимони обов’язково повинні бути присутніми на будь-якому застілля, хоча б для того, щоб знизити відчуття тяжкості від жирної їжі. А при грамотній подачі нарізка лимона на святковий стіл може стати ще й прекрасним його декором, який впишеться в сервіровку і підкреслить тему свята.

На нашому сайті представлено багато майстер-класів з креативної подачі цитруса.

Наприклад, ви можете зробити з плоду симпатичну мишку, рибку або оригінальну ялинку.

      • «Мишеня» з лимона
      • «Ялинка» з лимона
      • «Золота рибка» з лимона

      Гарний мишеня з лимона

      Як красиво нарізати лимон на святковий стіл

      Незалежно від того, як лимон буде подаватися до столу: окремо, в складі страви або якийсь композиції – цей фрукт має досить великий функціонал і для його використання в правилах етикету є свої нюанси.

      Найчастіше лимони або лайми пропонуються в якості доповнення або в складі складного гарнір до м’ясних і рибних страв, а також до морепродуктів. У цих випадках лимон може бути нарізаний як гуртками, так і часточками.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol21

      Якщо лимон складається в композиції з основною стравою, то за правилами етикету скибочку слід перекласти на край тарілки і, нарізаючи ножем на дрібні шматочки, є його разом з основною стравою.

      Тут можна використовувати як класичну нарізку, подрібнюючи плід поперек слайсами товщиною близько 5 мм, або вдатися до оригінального оформлення.

      Наприклад, можна зробити своїми руками красиву «розу» з лимона. Майстер-клас на цю тему ви можете знайти на нашому сайті.

      «Роза» з лимона

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol

      Такі «троянди» стануть чудовою прикрасою для столу або блюда.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol1

      Робимо оригінальні «пелюстки» з лимона для святкової подачі

      Ще один варіант подачі лимона – це розрізані навпіл скибочки у вигляді пелюстків. Зробити такі «пелюстки» можна дуже легко і швидко.

      • Просто-напросто нарізаємо лимон на кружки товщиною не більше 5 мм, а потім кожну скибочку ріжемо навпіл.
      • Далі гострим ножем підрізаємо шкурку по білій прошарку, але не до кінця, а залишаємо 5-7 мм недоторканими.
      • Після цього загинаємо надрізану шкурку всередину – і у нас виходять ось такі красиві «пелюстки».

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol2

      Незвичайне Карбований лимона в домашніх умовах своїми руками

      Найпростіший спосіб оригінальної нарізки лимона здійснюється за рахунок Карбований шкурки.

      • Для Карбований можна використовувати спеціальний різак з набору з карвінгу або акуратно ножем зробити насічки по довжині шкурки на рівній відстані один від одного.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol3

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol4

      • Після того, як шкурка буде оформлена борозенками, нарізаємо лимон поперек кружками потрібної товщини (5 мм).

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol5

      При мінімумі зусиль така нарізка лимона на святковий стіл буде виглядати оригінально і красиво.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol6

      З таких гуртків можна зробити красиву пірамідку, присипану цукровою пудрою і прикрашену журавлиною.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol7

      Та й полуломтікі у вигляді гребінців будуть виглядати відмінно. Ними можна прикрасити рибну, овочеву або фруктову тарілку, а також закуски і десерт.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol8

      Або зробити ось таку цікаву змійку.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol9

      Вирізаємо «Спіраль» з лимона скибочками

      Лимонна «спіраль» – це простий, але досить оригінальний спосіб прикрасити будь-яку страву. А якщо перед нарізкою лимон прокарбовать, то така подача цитруса буде ще більш яскравою. Як же зробити таку «спіраль»?

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol10

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol11

      • Нарізаний кружками лимон (товщина скибочки – не більше 5 мм) надрезаем від центру по радіусу, розсікаючи шкурку з одного боку.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol12

      • Потім розгортаємо краю в різні боки і встановлюємо скибочку у вигляді спіральки на тарілку.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol13

      • Для фіксації форми, а заодно і для декору, можна на згини укласти по вишеньці або пару оливок.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol14

      Як вирізати «Квіточка» з лимона своїми руками

      Такий гарний «квіточку» з лимонних скибочок прекрасно підійде для оформлення десертів, фруктових, рибних і м’ясних страв, а також овочевих, сирних, м’ясних і рибних нарізок.

      Головний плюс такого декору – його простота. Адже цей «квітка» можна зробити всього за пару хвилин.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol15

      • Три скибочки лимона товщиною не більше 5 мм розрізаємо навпіл поперек, але не до кінця. Один край шкурки залишаємо цілим.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol16

      • Перший скибочку ставимо спіралькою на тарілку.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol17

      • Беремо собі шматок, розкриваємо його краю в різні боки спіралькою і одягаємо поверх першого скибочки поперек.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol18

      • Трохи зрушуємо «пелюстки» ближче один до одного, щоб залишити місце для третього скибочки.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol19

      • Вставляємо зверху в третій скибочку, також розкривши його краю в різні боки, і виправляємо «пелюстки квіточки», щоб вони лежали рівно.

      prazdnichnaya-narezka-limona-na-stol20

      Цитруси можна задіяти в сервіровці столу не тільки в якості закуски або приправи до гарячих страв і салатів. Оригінальна нарізка лимона на святковий стіл цілком може служити і ефектною прикрасою.

      Користуйтеся нашими майстер-класами по нарізці лимона – і нехай ваші столи завжди будуть не тільки щедрими і смачними, але і апетитно-красивими.