Свинина в пароварці

Свинина в пароварці
М’ясні продукти обов’язково повинні бути присутніми в нашому раціоні, оскільки вони багаті вітамінами, амінокислотами та макроелементами. У свинині присутні всі вітаміни групи B, що і відрізняє її від інших видів м’яса, а якщо приготувати свинину в пароварці, то вона максимально збереже їх. Крім цього, продукт, навіть багаторазово заморожений, приготований цим способом, залишається дієтичним, низькокалорійним і дуже смачним.

Свинина в пароварці, втім, як і будь-яка інша, набуває соковитість, м’якість і натуральний аромат. Ми можемо обробити паром м’ясо, викласти його на блюдо, полити соусом і прикрасити овочами. І хоча така технологія нехитра, але повірте, що цей м’ясний шедевр першим «піде» з тарілки! Якщо у вас немає часу на щось складне, таке просте блюдо також вийде дуже смачним!

Якщо ж ви готові трохи постаратися, то побалуйте своїх гостей і приготуйте в пароварці два блюда з м’яса – буженину для м’ясної нарізки і свинину під ананасами і сиром.

Бажання зі свинини

Складові

  • Свинина корейка без кістки – 1,5 кг + –
  • Рослинна олія (оливкова краще) – 3 ст. л. + –
  • Часник – 5-6 зубків + –
  • Соєвий соус темний – 2 ст. л. + –
  • Суміш перців мелених – 1-2 ч. Л. + –
  • Вино біле сухе – 3 ст. л. + –
  • Сіль морська – 1 ч. Л. + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –
  • Паприка мелена – 1 ст. л. + –
  • Фольга – + –

Приготування

Рецепти м’яса в пароварці, найчастіше, розраховані на швидке приготування. Але великий шматок свинини, для кращого результату, ми будемо маринувати приблизно 12-15 годин. Якщо буженина призначена для новорічного столу, то робимо маринад і маринуємо ввечері 30 грудня, а в обідній час останнього дня року, що минає можна буде закласти м’ясо в пароварку.

  1. М’ясо одним шматком промиваємо і не забуваємо зняти вологу кулінарної серветкою.
  2. З’єднуємо компоненти маринаду: суміш перців, паприку, масло оливок і соєвий соус, сіль. Обмащуємо маринадом м’ясо, складаємо в миску, заливаємо залишками марінадной суміші і закриваємо щільно миску харчовою плівкою в 2 шари. Ми залишаємо маринуватися на холоді не менше 12 годин.
  3. Часник очищаємо від лушпиння. Використовувати часник можна в 2-х варіантах: або натерти шматок часниковою кашкою або зробити надрізи в волокнах корейки і вставити в них по половинці зубки.
  4. Ми зробимо надрізи і вставимо в них часник. Беремо фольгу і вистилає найнижчу перфоровану кошик. Кладемо в її центр нашу мариновану свинину і формуємо з фольги бортики – для того, щоб виділяється м’ясний сік залишався під свининою.

svinina-v-parovarke2

  • У піддон над резервуаром для води вливаємо біле вино і кладемо листочки лавра. Зверху поміщаємо кошик зі свининою, накриваємо кришкою і готуємо буженину близько 2-х годин, не забуваючи підливати воду в резервуар. Час приготування буженини залежить від якості м’яса – яку частину туші тварини ви купили, його вік і свіжість самого м’яса.
  • Готову буженину охолоджуємо мінімум кілька годин, поливаючи м’ясним соком зі спеціями. Чим довше вона буде «відпочивати» після пароварки, тим смачніше буде.
  • Нарізаємо буженину тонкими пластинками, красиво викладаємо, прикрашаємо нарізку овочами і зеленню і подаємо до столу. М’ясо настільки ніжне, соковите і м’яке, що нарізка з м’ясних продуктів промислового виробництва швидко втратить свою популярність!
  • svinina-v-parovarke1

    Ще один рецепт свинини в пароварці примітний тим, що м’ясо набуває пікантний солоно-солодкий смак. Якщо ви подасте блюдо в обрамленні свіжих або варених овочів яскравого кольору, то успіх цього частування буде приголомшливим!

    Свинина під ананасами

    Для цього новорічного частування ми повинні підготувати такі продукти:

    • Близько 0,5 кг свинини або телятини,
    • Півбанки ананасів,
    • 1 цибулина,
    • 150 г сиру,
    • сіль,
    • Мелений чорний перець.
    • Для прикраси – 300-400 г стручкової квасолі, яку ми теж зваримо на пару.

    Процес приготування

    1. Свинину нарізаємо шматочками поперек волокон, відбиваємо молоточком і солимо-перчимо. Кожен шматок м’яса занурюємо в маринад з банки з ананасами, складаємо в мисочку. До м’яса кладемо цибулю кільцями і поливаємо маринадом з консерви. Ми залишаємо свинину з цибулею трохи промаринуватися.
    2. Викладаємо дно парової кошики свининою, покриваємо її кільцями цибулі. На кожен м’ясної шматочок кладемо по кільцю ананаса або можна екзотичний фрукт нарізати кубиками. Як вам подобається! Якщо покрити ананасом кубиками, то м’ясо буде ще більш соковитим! Завершуємо нашу багатошарову композицію пластинами сиру, які викладаємо внахлест. Саме пластинами, а не тертим сиром!
    3. Готуємо свинину в пароварці під ананасами і сиром протягом 35-40 хвилин.
    4. Через 20 хвилин беремо ще одну корзинку з нашої пароварки, висипаємо туди заморожену стручкову квасолю і встановлюємо її над м’ясом і продовжуємо готувати продукти разом. Загальний час залишається тим же – 40 хвилин.
    5. Готовий багатошаровий «пиріг» акуратно піддягаємо лопатками і викладаємо на велике блюдо сервіровки. По краях блюда розподіляємо квасоля і злегка присипаємо зеленню.

    Свинина під білою сирною «шубкою» в оточенні стручків квасолі нагадує прогалину снігу на галявині, де вже пробивається молоденька травичка. Цей новорічний натюрморт нагадає всім присутнім, що в Новому році обов’язково проклюнутся нові мрії, і вони обов’язково збудуться!

    svinina-v-parovarke5

    Свинина в пароварці – найпростіше блюдо, насправді! Ви з успіхом можете замінити ананаси грибами, помідорами, болгарським перцем та іншими овочами і продуктами. Головне на новорічному столі – веселощі і віра в те, що майбутній рік принесе удачу!