Для того щоб м’ясо по-французьки було смачним, потрібно звичайно ж вибрати правильне м’ясо. Я зазвичай готую це страви зі свинини, вибираючи шматочки середньої жирності.
Щоб приготувати свинину по-французьки з картоплею нам знадобиться:
- 500 грам свинини,
- 500-600 грам чищеного картоплі (в цій страві кількість картоплі можна варіювати як в більшу, так і в меншу сторону, можна навіть не класти його зовсім),
- 1 цибулина,
- 200 грам твердого сиру (або за смаком),
- майонез,
- кетчуп,
- сіль,
- перець,
- приправи за смаком.
Рецепт приготування свинини по-французьки з картоплею.
Очищену картоплю нарізати тоненькими кружальцями або овалами (залежить від форми картоплини :)).
Викладемо картопля на деку невеликими порціями або ж укладемо в один цілий шар у формі для запікання. Посолити, поперчити за смаком, можна додати приправи на Ваш смак.
М’ясо наріжемо пластами, бажано поперек волокон. Укладемо м’ясо на картоплю, посолити, поперчити, приправити.
Зустрічала в деяких рецептах, що спочатку укладається м’ясо, а потім вже картопля. Але вважаю це неправильним. Адже коли картопелька просочується м’ясним соком, це ж так смачно!
У чашці розведемо майонез з кетчупом, в довільних пропорціях (але майонезу все ж має бути більше). Смажена цією сумішшю шматочки м’яса.
Лук очистимо й наріжемо кільцями або півкільцями. Викладемо його на м’ясо.
Відправимо деко з м’ясом і картоплею в розігріту до 160 градусів духовку, приблизно на 30-40 хвилин.
Поки м’ясо готується, натремо сир на середній тертці або ж наріжемо його тонкими пластами.
Через відведений час виймемо деко з духовки, посипем мяско тертим сиром (якщо різали тонкими шматочками, то укладаємо їх зверху на м’ясо) і відправимо ще допікати приблизно на 15 хвилин.
Подавати свинину по-французьки з картоплею потрібно неодмінно гарячої.
Смачного.