Суп з пельменів з картоплею

sup-iz-pelmenej-s-kartoshkoj
Коли за вікном негода, просто неможливо обійтися без ситних гарячих страв, але що подати на обід, якщо часу в обріз? На допомогу прийде простий, але дуже смачний суп з пельменів з картоплею, приготувати який можна всього за півгодини – це справжня палочка-виручалочка для тих, хто цінує свій час. При цьому в готовій страві ви отримуєте і наваристий бульйон, і м’ясну складову, і традиційний картопля, і овочі – повний набір корисних продуктів.

Які пельмені краще брати для супу

Якщо ви економите свій час, то, звичайно ж, найпростішим варіантом будуть заморожені пельмені. Краще взяти напівфабрикати маленького розміру, оскільки вони виглядають в супчику більш естетично. Хоча є і любителі великих пельмешек в бульйоні.

Якщо ж вам подобається все готувати своїми руками, то ви можете зліпити домашні пельмені – так суп вийде неймовірно смачним, але на приготування піде вже не півгодини, а набагато більше.

sup-iz-pelmenej-s-kartoshkoj1

У тому, що стосується начинки – оптимальним варіантом стане свинина, яловичина або суміш цих двох видів м’яса. Пельмені з куркою для супчика – це теж непогано, але все-таки більш наваристий бульйон буде при першому варіанті начинки. Цікавим варіантом можуть також бути рибні пельмені, але їх не завжди можна зустріти на магазинних прилавках.

З приготуванням такого супу зуміє впоратися навіть малодосвідчені господиня, адже інгредієнтів в ньому мінімум і сам процес досить простий, і вже тим більше з нашої покрокової інструкції.

У рецепті наведено варіант для пельменів середнього розміру. Якщо вони у вас великі – візьміть їх трохи менше, а якщо дрібні – то трохи більше. В цілому орієнтуйтеся і на свій смак: хтось любить більш густі супи, а хтось віддає перевагу, коли в тарілці виявляється більше бульйону.

Ситний суп з пельменями та картоплею

Складові

  • Пельмені – 15 шт + –
  • Картопля – 2 шт + –
  • Морква – 1 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Вода очищена – 1 л + –
  • Сметана – 3 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець горошком – 3 горошини + –
  • Лавровий лист – 1 шт + –
  • Суміш перців – 1 щіпка + –
  • Кріп або інша свіжа зелень – 3 гілочки + –

Покрокове приготування супу з пельменів з картоплею

  1. Беремо каструлю, наливаємо в неї холодну воду, ставимо її на середній вогонь і чекаємо закипання.
  2. Поки вода закипає, готуємо овочі: цибулю, картоплю і моркву миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Морквину, якщо вам так більше подобається, можна натерти на тертці.
  3. Коли вода закипить, кидаємо в неї картоплю, і поки він вариться, розігріваємо на сковороді олію і смажимо в ньому цибулю разом з морквою до м’якого стану.
  4. Коли картопля провариться близько десяти хвилин, кидаємо в суп пельмені, а слідом за ними лавровий лист і запашний горошковий перець.
  5. Коли пельмені спливуть, кладемо в суп попередньо обсмажені овочі, солимо і перчимо до смаку. Після цього варимо наш супчик ще п’ять хвилинок.

Суп з пельменів з картоплею за традицією подається зі сметаною і подрібненою свіжою зеленню – кількості цих інгредієнтів, зазначеного в рецепті, вистачить на чотири повноцінних порції. Відмінний ситний обід на цілу сім’ю готовий!