Дуже швидкий, простий смачний суп. Думаю, що все знають, що квасоля, маючи нейтральний смак, дуже добре поєднується з копченостями, насичуючись їх ароматом.
необхідно:
- Квасоля – 1 банка білої або червоної квасолі. Я відварюю квасолю заздалегідь і зберігаю порціями в морозилці. Для супу використовую приблизно 1,5 склянки.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2-4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Копчені ковбаски – ок.150-200 г (у мене мисливські)
- Сіль, спеції, зелень – за смаком.
- Масло для смаження – 2 ст.л.
- Вода – 1-1,5 л (залежить від того, який густоти суп ви любите)
приготування:
Цибулю нарізати невеликими шматочками, моркву натерти на тертці.
Прямо в каструлю наливаємо 1-2 ложки олії для смаження і обсмажуємо цибулю і моркву.
Додаємо нарізаний скибочками картопля, вливаємо воду. Ми залишаємо варити до готовності картоплі.
Ковбасу нарізаємо невеликими шматочками.
Кладемо в суп ковбасу і готову квасолю.
Солимо до смаку.
До речі, можна на цьому етапі відрегулювати кількість води.
Тобто, спочатку просто залити картопля, щоб вода його покрила, а долити зараз, скільки потрібно.
Доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь, даємо настоятися.
Смачного!