Суп з консервованої сайри

Суп з консервованої сайри – це страва «на швидку руку», інгредієнти для якого є в будинку практично завжди. Готується просто і швидко, виходить смачно і вносить різноманітність в повсякденне меню.

суп з консервованої сайри в тарілціЦей рибний суп зі шматочками сайри, як здається багатьом з нас, може, і поступиться злегка по смаку супів з свіжої риби, зате заощадить вам масу часу на приготування.

Зверніть увагу при покупці консервованої сайри на наступне: у назві банки може значитися «Сайра атлантична натуральна» (це те, що вам потрібно) або «Сайра атлантична натуральна з додаванням олії» (а ось це для супу не дуже добре), купуйте без додавання олії.

Потрібно:

  • Консерви «Сайра атлантична натуральна» – 1 банку (маса нетто – 250 грамів)
  • Рис – 0,5 склянки (крупи до варіння)
  • Морква – 1 штука середнього розміру, можна використовувати заморожений напівфабрикат (подивіться про це тут)
  • Цибуля ріпчаста – 1 цибулина середнього розміру
  • Сіль – 0,5 столової ложки
  • Лавровий лист – 1-2 листочка
  • Перець чорний горошком – 6-8 горошин
  • Картопля – 5-6 штук середнього розміру
  • Кріп сушений подрібнений – 2 чайні ложки
  • Петрушка сушена подрібнена — 2 чайні ложки

З цієї кількості продуктів виходить трилітрова каструля супу.

Приготування:

суп з консервованої сайри: рис залити холодною водоюПокладіть рис в каструлю і промийте холодною водою 3-4 рази, кожен раз акуратно зливаючи стала каламутною воду. Потім залийте рис холодною водою приблизно до половини каструлі і поставте на плиту на сильний рівень нагріву.

суп з консервованої сайри: чистимо і ріжемо картоплюПоки вода з рисом закипає, чистимо картоплю і ріжемо її на кубики невеликого розміру. Морква (якщо ви не використовуєте заморожений напівфабрикат, перегляньте тут) теж чистимо і подрібнюємо (можна на крупній тертці, можна дрібно нарізати ножем кружечками, полукружиями або соломкою). Чистимо цибулину (але не ріжемо її!).

суп з консервованої сайри: додати моркву і цибулюКоли вода в каструлі закипить, додаємо сіль, викладаємо в каструлю нарізану картоплю, моркву, очищену цибулину цілком, лавровий лист, перець горошком. Все перемішуємо, щоб рис під вагою картоплі не прилип до дна каструлі.

суп з консервованої сайри: варимо 30 хвилинЗнову доводимо до кипіння. Після моменту закипання зменшуємо рівень нагріву і варимо при слабкому кипінні 30 хвилин (не закриваємо каструлю кришкою, що утворюється невелика кількість піни акуратно знімаємо ложкою). До речі, закип’ятіть воду в чайнику, вона може знадобитися нам трохи пізніше.

суп з консервованої сайри: кладемо в каструлю сайруКоли пройде 30 хвилин, цибулину з каструлі виймаємо і викидаємо, відкриваємо банку консервованої сайри і викладаємо в каструлю весь вміст банки.

суп з консервованої сайри: додати кріп і петрушкуДодаємо в каструлю сушені кріп і петрушку, все перемішуємо.

Якщо каструля вийшла неповною, а ви хочете повну – на цьому етапі можна долити в каструлю кип’яченої гарячої води з чайника. Пробуємо, чи достатньо солі.

суп з консервованої сайри: варимо ще 10 хвилинЗнову доводимо до кипіння, зменшуємо рівень нагріву і варимо при слабкому кипінні ще 10 хвилин (кришкою не накриваємо). Коли 10 хвилин пройдуть, суп з консервованої сайри готовий. Вимикаємо плиту, розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.