Нинішній ритм життя розміреним не назвеш: ми кудись поспішаємо, не встигаємо, і в такому режимі часу на підготовку часом і зовсім не вистачає. Якщо чоловік ось-ось прийде з роботи, а оголодалая дітвора зачекалася в очікуванні обіду, то на допомогу прийде рибний суп з консерви сайри, швидкий і смачний. Його по праву можна охрестити універсальним, оскільки додаючи в базовий набір будь-які овочі, крупи і спеції можна отримувати кожного разу щось нове.
Ще кілька століть тому підприємливий французький кулінар вперше випробував технологію консервування риби. І треба зауважити, що приготована таким чином морська їжа досить щільно увійшла в побут людей.
А все завдяки багатьом перевагам рибних консервів. По-перше, вони смачні і з цим не посперечаєшся. По-друге, це вже готову страву, яке можна вживати, що укладається в рамки сучасної життєвої активності. По-третє, це можливість тривалого зберігання. І по-четверте, в такій рибці зберігається по максимуму корисних речовин.
З консервів сайри можна приготувати неймовірну кількість страв, це і холодні закуски, і гарячі страви, і суп, і навіть вуха з неї виходить цілком гідна, так що, вирушаючи на риболовлю, прихопіть з собою пару жестяночек, на випадок невдалого улову.
Базовий рецепт супу
Найпростіший, так би мовити базисний рецепт першого страви з банкової рибки включає:
- сайру в маслі (1 банка),
- 4 бульби картоплі,
- 1 морква,
- 1 цибулину,
- сіль,
- спеції і зелень.
- У каструлю з киплячою водою (4 л) в першу чергу закидається очищена і нарізана брусочками картопля, а поки вона вариться необхідно приготувати засмажку.
- Для цього мелконашінкованний цибулю обсмажуємо до золотистого, до нього додаємо очищену і натерту на середній терці моркву і гарненько пасеруємо.
- Тепер приступаємо до рибку. Ми її витягаємо з банки, відокремлюємо кісточки, філе ріжемо на кілька скибочок і відправляємо в каструлю разом з засмажкою. Бульйон природно подсаливаем і заправляємо спеціями (перець, лавр, приправа для риби) і через 5 хвилин суп готовий.
- Перед подачею дрібно нарубаної зеленню посипаємо кожну порцію.
Готується такий обід в лічені хвилини, на все про все йде не більше 20 хвилин. Так що з цієї «паличкою-виручалочкою» ви зможете швиденько задобрити голодного і злого чоловіка і уникнути єхидних зауважень свекрухи.
Ви також можете привнести в рецепт нових ноток, якщо додасте в супчик плавлений сир. Блюдо виходить просто шикарним, з неймовірним вершковим смаком.
Крім того, для любителів супів-пюре можна також використовувати варіант з сирками, але додати побільше картоплі, бульб 7, а в кінці готування просто подрібніть все за допомогою блендера і отримаєте чудовий крем-обід. Подавати його потрібно в спеціальних супових чашах, прикрасивши гілочкою петрушки.
Суп з рибних консервів сайри в мультиварці
Якщо вам терміново потрібно піти у справах, або заскочила подружка, з якою ну дуже свербить язик попліткувати, а в холодильнику і на плиті, як то кажуть «конем грай», то мультиварка буде дуже, до речі, і приготує все сама. Просто потрібно в чашу агрегату закинути всі інгредієнти:
- 1 морква очищену і нарізану кружечками;
- 1 цибулину, подрібнену дрібним кубиком;
- 3 бульби почищеної картоплі і порізаного кубиками;
- Філе сайри з 1 банки, размятое виделкою;
- Пшоно -100 г;
- Масло вершкове – 50 г;
- Лаврушку -1 лист;
- Сіль і перець за смаком;
Далі заливаємо все це 4 літрами окропу. Виставляємо програму «гасіння» на 1 годину і займаємося спокійно своїми справами, поки машинка працює за вас.
Юшка з консерви сайри з рисом
Складові
- Консервована сайра – 1 банка + –
- Крупа рисова – 1/2 склянки + –
- Рослинна олія – 1 / 4-1 / 2 склянки + –
- Морквина – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 4 головки + –
- Картопля – 2-3 бульби + –
- Томати – 2 шт. + –
- Лаврушка – 3 листочка + –
- Чорний перець – 5 горошин + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Петрушка – 2 корінця + –
Приготування
На природі нагуляти апетит – це справа п’яти хвилин. Тому туристи-походнікі в своїй куховарство віддають перевагу простому, але ситно меню. Для цього ідеально підійде вуха з консерви сайри з рисом і томатами. Готується вона швидко і легко, а смак її буквально полонить.
- В казанок вливаємо олію і вішаємо над багаттям. Поки воно нагрівається, ми беремося за овочі.
- Лук, томат і морква моєму і чистимо від лушпиння, шкірки і шкурки. Морковіни нарізаємо кружальцями, помідори невеликими часточками, цибулини дрібно шаткуємо кубиками, викладаємо все це в масло і гарненько обсмажуємо.
- Потім до зажарки вливаємо 2 літри води і чекаємо, поки вона закипить. В цей час очищаємо картоплю і нарізаємо його кубиками, промиваємо гарненько рис, і, відокремивши від кісточок рибу з консервів, розминаємо її виделкою або ріжемо скибочками (кому як подобається).
- І ось овочевий бульйон в казанку закипів, і ми закидаємо в нього картоплю і рис, заправляємо спеціями, сіллю, лавром і дрібно натертим коренем петрушки. Ми залишаємо суп покипіти хвилин 20.
- Через відведений час в юшку відправляємо філе сайри і даємо покипіти ще п’ять хвилин.
- Знявши казанок з вогню, додаємо в наше блюдо останній штрих – багато-багато дрібно нарубаного кропу і накриваємо кришкою, що хвилини 2 настоявся.
Тепер всі учасники експедиції можуть наповнити вкусняшки свої похідні миски і, озброївшись туристичними ложками, наминати супец за обидві щоки. Такий сервіс оцінять всі!
Якщо ви неодноразово стикалися з ситуаціями, коли гості на порозі, а частувань немає, то вам життєво необхідно запастися рибкою в баночках. З цим продуктом ви в лічені хвилини зможете накрити стіл, запропонувавши візитерам приємні закуски і салати, а також найсмачніше суп з консерви сайри. Швидкість виконання, широкий асортимент рецептів і відмінний смак рибних страв дозволять заробити вам найвищий бал, як найкращою господині.