Суп з консерви сайри

Суп з консерви сайри
Нинішній ритм життя розміреним не назвеш: ми кудись поспішаємо, не встигаємо, і в такому режимі часу на підготовку часом і зовсім не вистачає. Якщо чоловік ось-ось прийде з роботи, а оголодалая дітвора зачекалася в очікуванні обіду, то на допомогу прийде рибний суп з консерви сайри, швидкий і смачний. Його по праву можна охрестити універсальним, оскільки додаючи в базовий набір будь-які овочі, крупи і спеції можна отримувати кожного разу щось нове.

Ще кілька століть тому підприємливий французький кулінар вперше випробував технологію консервування риби. І треба зауважити, що приготована таким чином морська їжа досить щільно увійшла в побут людей.

А все завдяки багатьом перевагам рибних консервів. По-перше, вони смачні і з цим не посперечаєшся. По-друге, це вже готову страву, яке можна вживати, що укладається в рамки сучасної життєвої активності. По-третє, це можливість тривалого зберігання. І по-четверте, в такій рибці зберігається по максимуму корисних речовин.

З консервів сайри можна приготувати неймовірну кількість страв, це і холодні закуски, і гарячі страви, і суп, і навіть вуха з неї виходить цілком гідна, так що, вирушаючи на риболовлю, прихопіть з собою пару жестяночек, на випадок невдалого улову.

Базовий рецепт супу

Найпростіший, так би мовити базисний рецепт першого страви з банкової рибки включає:

  • сайру в маслі (1 банка),
  • 4 бульби картоплі,
  • 1 морква,
  • 1 цибулину,
  • сіль,
  • спеції і зелень.

sup-iz-konservy-sajry

  1. У каструлю з киплячою водою (4 л) в першу чергу закидається очищена і нарізана брусочками картопля, а поки вона вариться необхідно приготувати засмажку.
  2. Для цього мелконашінкованний цибулю обсмажуємо до золотистого, до нього додаємо очищену і натерту на середній терці моркву і гарненько пасеруємо.
  3. Тепер приступаємо до рибку. Ми її витягаємо з банки, відокремлюємо кісточки, філе ріжемо на кілька скибочок і відправляємо в каструлю разом з засмажкою. Бульйон природно подсаливаем і заправляємо спеціями (перець, лавр, приправа для риби) і через 5 хвилин суп готовий.
  4. Перед подачею дрібно нарубаної зеленню посипаємо кожну порцію.

Готується такий обід в лічені хвилини, на все про все йде не більше 20 хвилин. Так що з цієї «паличкою-виручалочкою» ви зможете швиденько задобрити голодного і злого чоловіка і уникнути єхидних зауважень свекрухи.

Ви також можете привнести в рецепт нових ноток, якщо додасте в супчик плавлений сир. Блюдо виходить просто шикарним, з неймовірним вершковим смаком.

Крім того, для любителів супів-пюре можна також використовувати варіант з сирками, але додати побільше картоплі, бульб 7, а в кінці готування просто подрібніть все за допомогою блендера і отримаєте чудовий крем-обід. Подавати його потрібно в спеціальних супових чашах, прикрасивши гілочкою петрушки.

Суп з рибних консервів сайри в мультиварці

Якщо вам терміново потрібно піти у справах, або заскочила подружка, з якою ну дуже свербить язик попліткувати, а в холодильнику і на плиті, як то кажуть «конем грай», то мультиварка буде дуже, до речі, і приготує все сама. Просто потрібно в чашу агрегату закинути всі інгредієнти:

  • 1 морква очищену і нарізану кружечками;
  • 1 цибулину, подрібнену дрібним кубиком;
  • 3 бульби почищеної картоплі і порізаного кубиками;
  • Філе сайри з 1 банки, размятое виделкою;
  • Пшоно -100 г;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Лаврушку -1 лист;
  • Сіль і перець за смаком;

Далі заливаємо все це 4 літрами окропу. Виставляємо програму «гасіння» на 1 годину і займаємося спокійно своїми справами, поки машинка працює за вас.

Юшка з консерви сайри з рисом

Складові

  • Консервована сайра – 1 банка + –
  • Крупа рисова – 1/2 склянки + –
  • Рослинна олія – ​​1 / 4-1 / 2 склянки + –
  • Морквина – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки + –
  • Картопля – 2-3 бульби + –
  • Томати – 2 шт. + –
  • Лаврушка – 3 листочка + –
  • Чорний перець – 5 горошин + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Петрушка – 2 корінця + –

Приготування

На природі нагуляти апетит – це справа п’яти хвилин. Тому туристи-походнікі в своїй куховарство віддають перевагу простому, але ситно меню. Для цього ідеально підійде вуха з консерви сайри з рисом і томатами. Готується вона швидко і легко, а смак її буквально полонить.

  1. В казанок вливаємо олію і вішаємо над багаттям. Поки воно нагрівається, ми беремося за овочі.
  2. Лук, томат і морква моєму і чистимо від лушпиння, шкірки і шкурки. Морковіни нарізаємо кружальцями, помідори невеликими часточками, цибулини дрібно шаткуємо кубиками, викладаємо все це в масло і гарненько обсмажуємо.
  3. Потім до зажарки вливаємо 2 літри води і чекаємо, поки вона закипить. В цей час очищаємо картоплю і нарізаємо його кубиками, промиваємо гарненько рис, і, відокремивши від кісточок рибу з консервів, розминаємо її виделкою або ріжемо скибочками (кому як подобається).
  4. І ось овочевий бульйон в казанку закипів, і ми закидаємо в нього картоплю і рис, заправляємо спеціями, сіллю, лавром і дрібно натертим коренем петрушки. Ми залишаємо суп покипіти хвилин 20.
  5. Через відведений час в юшку відправляємо філе сайри і даємо покипіти ще п’ять хвилин.
  6. Знявши казанок з вогню, додаємо в наше блюдо останній штрих – багато-багато дрібно нарубаного кропу і накриваємо кришкою, що хвилини 2 настоявся.

Тепер всі учасники експедиції можуть наповнити вкусняшки свої похідні миски і, озброївшись туристичними ложками, наминати супец за обидві щоки. Такий сервіс оцінять всі!

Якщо ви неодноразово стикалися з ситуаціями, коли гості на порозі, а частувань немає, то вам життєво необхідно запастися рибкою в баночках. З цим продуктом ви в лічені хвилини зможете накрити стіл, запропонувавши візитерам приємні закуски і салати, а також найсмачніше суп з консерви сайри. Швидкість виконання, широкий асортимент рецептів і відмінний смак рибних страв дозволять заробити вам найвищий бал, як найкращою господині.