Суп «Чилі кон карне»

Суп «Чилі кон карне»

Настає пора ситних супів. Серед всіх інших гідних представників цього сімейства, суп «Чилі кон карне» (букв. «Чилі з м’ясом») займає особливе місце. Тут і колорит, і приголомшливий смак, і цілющу дію. Гостроту регулюйте на свій смак.

необхідно:

Каструля 3 л

  • Фарш м’ясний – 400-500 г
  • Квасоля – 300-400 г (в сухому вигляді)
  • Лук – 1-2 шт
  • Морква – 1-2 шт
  • Часник – 2-3 зубки
  • Болгарський перець 1-2 шт
  • Перець чилі – за смаком (у мене дуже пекучий 1 шт)
  • Помідори – 500 г (свіжі або консервовані в своєму соку)
  • Кукурудза – ок. 250 г (у мене консервована, ціла банка)
  • Томатна паста – 70 г (ок.2 ст. Л)
  • Сіль за смаком
  • Спеції – коріандр мелений 1 ч.л., паприка мелена 1 ч.л., перець чорний за смаком
  • Масло для смаження – 2-3 ст.л.
  • Вода або бульйон – ок.1 л

приготування:

Отже, приступимо.

Заздалегідь замочити квасолю у великій кількості води і додаванням 1-2 ч.л. соди.

Я роблю це на ніч.

Вранці промиваю, наливаю свіжу воду, щоб вона істотно покрила квасолю, сантиметрів на 5-7, і ставлю в мультиварку. Режим гасіння, на 1,5-2 години. Час додаю по необхідності, так як квасоля різна. Сіль не додаю.

Якщо ви не використовуєте мультиварку, то варити потрібно на тихому вогні при мінімальному кипінні до готовності.

Після того, як квасоля приготувалася, рідина не зливаю, так і залишаю в ній до використання.

Суп «Чилі кон карне»

Другий момент. Влітку я заготовлював багато помідорів у своєму соку по ЦЬОМУ рецептом.

Скільки б не приготувала – все одно не вистачає)).

Їх використовую всюди в рецептах, де помідори піддаються термічній обробці. Це дуже зручно, спробуйте приготувати їх самі, хоча в продажу теж такі є.

Якщо у вас такий заготовки немає, то можна купити свіжі помідори в магазині, залити окропом на 2-3 хвилини, зняти шкірку і нарізати.

Суп «Чилі кон карне»

Після проведених підготовчих робіт, далі все просто.

Цибулю і часник нарізати дрібно, обсмажити на сковороді.

Додати сирий фарш і стинають рухами перемішувати його, подрібнюючи.

Вогонь повинен бути досить сильним, щоб фарш смажився, а не варився.

Суп «Чилі кон карне»

Суп «Чилі кон карне»

До фаршу додаємо перець болгарський і перець чилі, нарізаний шматочками. Чилі ріжте дрібненько.

Ось такі у мене перці – болгарський дуже великий і добрий, чилі маленький і злий)).

Суп «Чилі кон карне»

Продовжуємо обсмажування.

Суп «Чилі кон карне»

Суп «Чилі кон карне»

Як тільки перець наситив своїм ароматом зажарку, викладаємо все в каструлю.

Додаємо помідори, томатну пасту, квасоля, спеції.

Суп «Чилі кон карне»

Заливаємо водою або бульйоном. У мене був бульйон, насиченість смаку у супу зашкалювала.

Варимо після закипання хвилин 15.

Суп «Чилі кон карне»

В кінці кладемо кукурудзу. Зустрічала багато версій цього супу без кукурудзи, так що це за бажанням, але мені вона дуже подобається. І смак, і вигляд.

Густоту регулюємо додаванням рідини.

Перевіряємо на сіль.

Доводимо до кипіння, вимикаємо плиту і даємо супу настоятися і трохи охолонути.

Суп «Чилі кон карне»

«Чилі кон карне» не просто суп. Для мене це засіб від головного болю і поганого настрою!

Смачного!

Суп «Чилі кон карне»