Суфле з індички в духовці

Суфле з індички в духовці
М’ясо цієї птиці далеко не завжди так ніжно, як хотілося б, особливо, якщо його готувати його дітям або вживати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту. Приготувавши легке суфле з індички, ми не тільки збережемо всю користь цього продукту, здивуємо домочадців або гостей, але і внесемо різноманітність в дієтичне меню. Ми підібрали кілька рецептів, щоб блюдо виходило ситним і смачним, і готувалося нескладно і досить швидко.

До того ж блюдо, на відміну від багатьох видів цього способу приготування м’яса виглядає дуже апетитно, так що порадує не тільки гурманів, але і естетів.

Класичне суфле з індички

Класичне суфле з індички

Складові

  • Філе індички – 600 г + –
  • Вершки 20% – 250 мл + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л. + –
  • Запашний перець – 1-2 горошини + –
  • Сіль – щіпка + –

Приготування

Продукти вказані з розрахунку на 5 – 6 порцій.

  1. Перекручуємо філе в фарш, можна навіть 2 рази, для досягнення більш легкої консистенції. Солимо, перчимо і даємо відпочити і просочитися.
  2. Окремо збиваємо жовток з борошном і вершками, поки не зникнуть грудочки. Втручаємося в фарш.
  3. В іншому посуді з декількома крупинками солі збиваємо до щільної піни білок. Акуратно розмішуємо його з фаршем, намагаючись не пошкодити текстуру піни.
  4. Викладаємо масу в змащену форму, зверху за бажанням поливаємо розтопленим вершковим маслом (2 ст.л) і ставимо в духовку. Вона повинна бути вже розігріта до 200 градусів. Готуємо 40 – 45 хвилин поки верх не зарум’яниться. Завдяки маслу скоринка вийде не тільки хрусткою, а й ароматної.

Подаємо суфле гарячим. Як гарнір підійдуть свіжі або приготовані на пару овочі.

Тим, хто не любить борошно, радимо її замінити на скибочку замоченого в молоці білого хліба, а замість вершків покласти 4 ст.л. сметани, якій також можна змастити сирий фарш перед запіканням.

Суфле з відвареним м’яса

Якщо потрібно приготувати суфле для дітей або просто зробити процес запікання не таким тривалим, візьмемо вже приготоване м’ясо.

  • Перекручуємо в фарш або подрібнюємо в комбайні 500 г відвареного філе індички.
  • Окремо збиваємо 2 жовтки, 3 ст.л жирної сметани, 100 мл нежирного молока і 2 ст.л борошна. Додаємо всі до фаршу, солимо, заважаємо.
  • В окремій чашці збиваємо білки і вводимо їх в фарш.
  • Отриману масу перекладаємо в форму або беремо кілька силіконових формочок для кексів – це ще більше скоротить час приготування, завдяки їх розмірами. Запікаємо суфле в духовці. Досить 15 – 20 хвилин при 190 – 200 градусах.

Перед подачею на стіл суфле можна посипати тертим сиром – він розплавиться і додасть страві додаткову соковитість. А можна додати його безпосередньо перед запіканням, тоді нам забезпечена хрустко запашна скоринка!

Ідеї ​​для креативних господинь

У фарш такого «майже готового» суфле (адже ми робили його з відвареного м’яса!) Добре додавати свіжий зелений горошок, невеликі суцвіття брокколі. Також підійде кукурудза, кольорова капуста або невеликі скибочки солодкого болгарського перцю, жовтого або червоного, для яскравості. Так на зрізах суфле буде виглядати набагато привабливіше, та й легкості овочі додадуть!

Суфле з відвареним м'яса

Якщо беремо напівфабрикати, розморожуємо їх заздалегідь, так як зайва волога в фарші ні до чого – її надлишок зробить суфле водянистим і збільшить час приготування.

Індичка з фісташками

Дуже смачним і незвичайним блюдом для домочадців повинно стати суфле з індички з копченим беконом і фісташками.

  1. Нам знадобиться невелика форма (можна з фольги) – в ній ми будемо пекти суфле. Її заздалегідь встелили тоненькими скибочками копченого бекону, знадобиться 100 – 150 м Головне, щоб шматочки були досить довгими для того, щоб звисати за краї форми майже наполовину.
    Якщо для випікання будуть використовуватися круглі форми, то беконом викладаємо бічні стінки формочки.Як приготувати індичку з фісташками
  2. Збиваємо півкіло фаршу з індички з яйцем, 120 мл молока, 3 ст.л розм’якшеного або натертого вершкового масла і парою столових ложок панірувальних сухарів. Все солимо, перчимо.
  3. Очищаємо від шкаралупи 100 г фісташок і втручається горіхи в фарш.
  4. Викладаємо суміш у форму прямо на бекон, розрівнюємо і закриваємо зверху звисаючими скибочками по обидва боки, ставимо запікатися при 190 – 200 градусах. Так як форма у нас невелика, приблизний час складе півгодини або трохи більше. Якщо верх почне дуже інтенсивно темніти, прикриваємо його папером для випічки або фольгою.

Суфле з індички - домашній рецепт

дієтичний варіант

Аналогічним чином можна приготувати абсолютно дієтичний продукт, адже в нього зовсім не обов’язково использвать жирні компоненти.

  • Для 2-х середніх порцій нам буде потрібно 400 г фаршу. Подрібнимо до нього одну цибулину, бажано, щоб шматочки були зовсім невеликими, якщо не впевнені, краще прокрутити через м’ясорубку або відправити в кухонний комбайн. Це важливо для збереження невагомою текстури страви. Перемішуємо її з фаршем, солимо і даємо постояти, щоб м’ясо просочилося.
  • Окремо розмішуємо віночком жовток одного яйця з півсклянки знежиреного молока. Наливаємо в фарш, збиваємо з використанням міксера.Як приготувати суфле з індички
  • Білок збиваємо до стійких піків і дерев’яною лопаткою або столовою ложкою втручаємося до м’яса.

Випікаємо в одній або декількох силіконових формочках при 190 С. В залежності від їх розміру буде варіюватися час приготування суфле: від 35 до 50 хвилин.

Подавати таку дієтичне блюдо з індички можна гарячим або дати трохи охололи. Адже так як воно абсолютно нежирне, то навіть в холодному вигляді буде дуже смачно. Воно стане відмінною альтернативою магазинним копченостям і ковбасі для ранкових бутербродів або перекусів на роботі.

Якщо ж хочеться побалувати себе чимось дійсно вишуканим, приготуємо наступне блюдо.

Суфле з індички по-французьки

Складові

  • Філе індички – 350 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 2,5 ст.л
  • Вершки 20% жирності – 150 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сир твердий (будь-який не надто солоний) – 50 г
  • Маскарпоне – 100 г
  • Пармезан – 50 г
  • Лук (середній) – 2 шт.
  • Корнішони – 100 г
  • Зерна консервованої кукурудзи – 200 г
  • Панірувальні сухарі (для присипки форм) – 3,5 ст.л
  • Цибуля зелена – 50 г
  • Лимонний сік – 1 ст.л
  • Базиліки, мускатний горіх, чебрець, розмарин – за смаком
  • Сіль – щіпка

Суфле з індички по-французьки

Приготування

  1. Філе ріжемо і обсмажуємо на помірному вогні. Остужаем.
  2. Чистимо і шаткуємо одну цибулину. Нарізаємо корнішони, пір’я зеленої цибулі, дрібно рубаємо остигле м’ясо.
  3. На гарячому вершковому маслі обсмажуємо цибулю. Коли він стане прозорим, акуратно підсипає борошно, безперервно помішуючи, доводимо її до золотистого кольору і вливаємо вершки. Тушкуємо ще 4 – 5 хвилин і додаємо корнішони і рубане м’ясо. Приправляємо травами, солимо.
  4. Ріжемо другу цибулину, обсмажуємо її на іншій сковороді, але також на маслі і залишаємо остигати.
  5. Тим часом перемелює в блендері кукурудзяні зерна без рідини. Пюріруем їх з жовтками, маскарпоне і обсмаженої цибулиною. Додаємо лимонний свіжовичавлений сік (знадобиться ½ цитруса).
  6. Трьом сир і всипаємо (вже не подрібнюючи!) В кукурудзяне пюре.
  7. Збиваємо в піну білки і, не порушуючи текстури, дерев’яною лопаткою втручаємося його до сирної маси.
  8. На дрібній тертці трьом пармезан.
  9. Середні силіконові формочки змащуємо, посипаємо зсередини паніруванням і викладаємо наше суфле: спочатку рубане м’ясо з цибулею у вершковому соусі, потім кукурудзяно-сирну масу. Присипаємо поверх пармезаном.
  10. Печемо при 190 градусах виходячи з розміру форм від 20 хвилин до півгодини. Подаємо гарячим або злегка подост.

Такий варіант суфле готується не швидко і вимагає певної вправності, але результат безумовно перевершить очікування!

Пробуйте, друзі, тільки вам вирішувати, чи зробити суфле з індички на звичайну вечерю або приготувати на святковий стіл!