Страви з індички для дітей

Страви з індички для дітей
Батьки, що піклуються про здоров’я підростаючого покоління, завжди намагаються поєднувати в одному частування і користь, і смак, і естетику. Наші рецепти страв з індички для дітей допоможуть Вам легко впоратися з цим завданням: ці страви корисні, оскільки майже не несуть в собі шкідливих жирів. Адже м’ясо можна подавати не тільки в смаженому або відвареному вигляді – існує величезна кількість цікавих способів його приготування.

Ми розповімо Вам, як приготувати апетитні дитячі страви з індички, які напевно оцінять не лише найменші члени Вашої родини – вони так само сподобаються і дорослим. Це нежирне м’ясо припаде до душі і худне панночкам, і чоловікам, які хочуть наростити м’язову масу. Одним словом, це не проста, а явно золота пташка допоможе Вам вразити своїми кулінарними здібностями всіх.

Топ-3 причин сказати "Так!" М’яса індички

  • Індичатина багата вітамінами A і E, які надзвичайно корисні для нашої шкіри і волосся.
  • М’ясо цієї птиці легше і набагато швидше, ніж яловичина, свинина і курятина, засвоюється нашим організмом.
  • У цьому продукті міститься багато заліза, тому його посилений прийом призначають пацієнтам з анемією.

Сподіваємося, ми допомогли Вам утвердитися в думці, що індичатина гідна того, щоб включити її як в меню Вашої дитини, так і всієї сім’ї в цілому. Ну, а тепер дайте розглянемо кілька незвичайних і оригінальних способів приготування індичок!

Макарони з соусом? Ні, ні і ще раз ні! Наш рецепт страви з індички для дітей дасть сто очок вперед банального рецептом, що віддає присмаком шкільній їдальні! Порадуйте малюка і інших домашніх класичним італійським частуванням, яке немов перенесе Вас в передмістя Рима.

Паста з індичкою "Viva Italia!"

Блюдо з індички для дітей

Складові

  • Індичка (філе) – 450 г + –
  • Баклажан – 1 плід + –
  • Печериці – 200 г + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л. + –
  • Сіль – третина ч. Л. + –
  • Сливки свіжі – 150 г + –
  • Лимон – четвертинка плода + –
  • Макарони-спіральки – 350 г + –

Приготування

1. У каструлю з закипаючою підсоленій рідиною відправляємо наші макаронні вироби і варимо, періодично помішуючи. Італійці вважають за краще трохи не доварювати макарони до розм’якшення – вони називають цей стан al dente. Якщо Ви потребуєте досягненні того ж ефекту, злийте воду за пару хвилин до готовності продукту.

2. індичатини нарізаємо невеликими шматочками, солимо і вичавлюємо в цю суміш сік лимона. Ми залишаємо постояти трохи, щоб м’ясо трохи промаринувалося.

3. Баклажан подрібнюємо на маленькі кубики, спочатку знявши з нього шкірку.

4. Гриби ріжемо на кілька частин і приєднуємо до баклажанної нарізці.

5. М’ясо гарненько смажимо на сковороді з маслом.

6. До індичатині на сковороді висипаємо овочеву суміш і смажимо, поки баклажани і печериці не стануть м’якими.

7. Заливаємо склад на сковороді вершками і даємо протушкувати, щоб все загусло.

8. Додати в сковороду спіральки, перемішати і потримати блюдо на вогні ще пару хвилин.

Готово! У Вас вийшло надзвичайно смачне дитяче блюдо з індички, яке напевно сподобається дитині і стане одним з його улюблених страв!

Поради кухарчуком
Сливки, в разі їх відсутності, можна замінити на таку ж кількість свіжого молока, але тоді не забудьте додати в сковороду ложку-дві пшеничного борошна, щоб страва не вийшло надто рідким.
Подавати пасту на нашу рецептом найкраще, посипавши її дрібно посіченою зеленню: петрушкою, кропом, чебрецем і ін.

Котлети "Колобок з секретом"

Дитяче блюдо з індички

Складові

  • Хліб пшеничний – 100 г + –
  • Фарш з індички – 0,5 кг + –
  • Сіль – половинка ч. Л. + –
  • Сир свіжий – 250 г + –
  • Сухарі панірувальні – 4 ст. л. + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Молоко – 120 мл + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Рослинна олія (для смаження) – 180 г + –

Приготування

Здавалося б, яку несподіванку можуть принести котлети? Однак це блюдо з індички для дітей підносить нам приємний сюрприз: під засмаженою скоринкою ховається … втім, спробуйте приготувати – і дізнаєтеся! 1. Шматочки хліба покришити і залити молоком. Дати постояти, щоб хлібні шматочки як слід просочилися.

2. Хлібну кашку закладаємо до індичого фаршу. У цю суміш додаємо куряче яйце, сіль і все старанно перемішуємо.

3. Зелень дрібно нарізаємо і змішуємо з сиром до однорідної маси. Якщо це виходить з працею, скористайтеся блендером.

4. Тепер формуємо наші "колобочкі": беремо невеликий шматок м’ясного фаршу, розминаємо його в пухку коржики. На неї кладемо приблизно втричі менший кульку начинки з сиру і з усіх боків обкачуємо фаршем так, щоб вийшла окружність.

5. Обвалюємо кожен кульку в паніровці і відправляємо на сковорідку. Смажимо "колобочкі", рясно залиті маслом, з усіх боків. Готові кульки розміщуємо на паперовому рушнику, яке вбере в себе надлишки жиру.

Утворені "вкусняшки" можна подавати і як повноцінне страву і з будь-яким гарніром – в будь-якому вигляді воно припаде до смаку дитині. «Колобки з секретами» будуть особливо цікаві для маленьких учасників дитячого свята – хто не захоче подивитися, що ж за «секрет» всередині м’ясного кульки?

Ці страви для дітей з індички  не банальні нудні вироби, які доводиться буквально силою запихати в дитини, а апетитний вироби для маленьких гурманів.

Наші частування, швидше за все, стануть улюбленими не тільки у ще не підросла покоління, а й у дорослих членів сім’ї.