Батьки, що піклуються про здоров’я підростаючого покоління, завжди намагаються поєднувати в одному частування і користь, і смак, і естетику. Наші рецепти страв з індички для дітей допоможуть Вам легко впоратися з цим завданням: ці страви корисні, оскільки майже не несуть в собі шкідливих жирів. Адже м’ясо можна подавати не тільки в смаженому або відвареному вигляді – існує величезна кількість цікавих способів його приготування.
Ми розповімо Вам, як приготувати апетитні дитячі страви з індички, які напевно оцінять не лише найменші члени Вашої родини – вони так само сподобаються і дорослим. Це нежирне м’ясо припаде до душі і худне панночкам, і чоловікам, які хочуть наростити м’язову масу. Одним словом, це не проста, а явно золота пташка допоможе Вам вразити своїми кулінарними здібностями всіх.
Топ-3 причин сказати "Так!" М’яса індички
- Індичатина багата вітамінами A і E, які надзвичайно корисні для нашої шкіри і волосся.
- М’ясо цієї птиці легше і набагато швидше, ніж яловичина, свинина і курятина, засвоюється нашим організмом.
- У цьому продукті міститься багато заліза, тому його посилений прийом призначають пацієнтам з анемією.
Сподіваємося, ми допомогли Вам утвердитися в думці, що індичатина гідна того, щоб включити її як в меню Вашої дитини, так і всієї сім’ї в цілому. Ну, а тепер дайте розглянемо кілька незвичайних і оригінальних способів приготування індичок!
Макарони з соусом? Ні, ні і ще раз ні! Наш рецепт страви з індички для дітей дасть сто очок вперед банального рецептом, що віддає присмаком шкільній їдальні! Порадуйте малюка і інших домашніх класичним італійським частуванням, яке немов перенесе Вас в передмістя Рима.
Паста з індичкою "Viva Italia!"
Складові
- Індичка (філе) – 450 г + –
- Баклажан – 1 плід + –
- Печериці – 200 г + –
- Рослинна олія – 2 ст. л. + –
- Сіль – третина ч. Л. + –
- Сливки свіжі – 150 г + –
- Лимон – четвертинка плода + –
- Макарони-спіральки – 350 г + –
Приготування
1. У каструлю з закипаючою підсоленій рідиною відправляємо наші макаронні вироби і варимо, періодично помішуючи. Італійці вважають за краще трохи не доварювати макарони до розм’якшення – вони називають цей стан al dente. Якщо Ви потребуєте досягненні того ж ефекту, злийте воду за пару хвилин до готовності продукту.
2. індичатини нарізаємо невеликими шматочками, солимо і вичавлюємо в цю суміш сік лимона. Ми залишаємо постояти трохи, щоб м’ясо трохи промаринувалося.
3. Баклажан подрібнюємо на маленькі кубики, спочатку знявши з нього шкірку.
4. Гриби ріжемо на кілька частин і приєднуємо до баклажанної нарізці.
5. М’ясо гарненько смажимо на сковороді з маслом.
6. До індичатині на сковороді висипаємо овочеву суміш і смажимо, поки баклажани і печериці не стануть м’якими.
7. Заливаємо склад на сковороді вершками і даємо протушкувати, щоб все загусло.
8. Додати в сковороду спіральки, перемішати і потримати блюдо на вогні ще пару хвилин.
Готово! У Вас вийшло надзвичайно смачне дитяче блюдо з індички, яке напевно сподобається дитині і стане одним з його улюблених страв!
Поради кухарчуком
Сливки, в разі їх відсутності, можна замінити на таку ж кількість свіжого молока, але тоді не забудьте додати в сковороду ложку-дві пшеничного борошна, щоб страва не вийшло надто рідким.
Подавати пасту на нашу рецептом найкраще, посипавши її дрібно посіченою зеленню: петрушкою, кропом, чебрецем і ін.
Котлети "Колобок з секретом"
Складові
- Хліб пшеничний – 100 г + –
- Фарш з індички – 0,5 кг + –
- Сіль – половинка ч. Л. + –
- Сир свіжий – 250 г + –
- Сухарі панірувальні – 4 ст. л. + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Молоко – 120 мл + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Рослинна олія (для смаження) – 180 г + –
Приготування
Здавалося б, яку несподіванку можуть принести котлети? Однак це блюдо з індички для дітей підносить нам приємний сюрприз: під засмаженою скоринкою ховається … втім, спробуйте приготувати – і дізнаєтеся! 1. Шматочки хліба покришити і залити молоком. Дати постояти, щоб хлібні шматочки як слід просочилися.
2. Хлібну кашку закладаємо до індичого фаршу. У цю суміш додаємо куряче яйце, сіль і все старанно перемішуємо.
3. Зелень дрібно нарізаємо і змішуємо з сиром до однорідної маси. Якщо це виходить з працею, скористайтеся блендером.
4. Тепер формуємо наші "колобочкі": беремо невеликий шматок м’ясного фаршу, розминаємо його в пухку коржики. На неї кладемо приблизно втричі менший кульку начинки з сиру і з усіх боків обкачуємо фаршем так, щоб вийшла окружність.
5. Обвалюємо кожен кульку в паніровці і відправляємо на сковорідку. Смажимо "колобочкі", рясно залиті маслом, з усіх боків. Готові кульки розміщуємо на паперовому рушнику, яке вбере в себе надлишки жиру.
Утворені "вкусняшки" можна подавати і як повноцінне страву і з будь-яким гарніром – в будь-якому вигляді воно припаде до смаку дитині. «Колобки з секретами» будуть особливо цікаві для маленьких учасників дитячого свята – хто не захоче подивитися, що ж за «секрет» всередині м’ясного кульки?
Ці страви для дітей з індички – не банальні нудні вироби, які доводиться буквально силою запихати в дитини, а апетитний вироби для маленьких гурманів.
Наші частування, швидше за все, стануть улюбленими не тільки у ще не підросла покоління, а й у дорослих членів сім’ї.