Соус з червоної смородини

Соус з червоної смородини
Звичайно ж, м’ясо – абсолютно самодостатній продукт, який абсолютно не потребує ніяких доповнень і, тим більше, підсилювачах смаку. Однак соус з червоної смородини, оригінальні рецепти якого пропонуються, здатний надати особливі нотки його смакового звучанням і по-справжньому розкрити його. Головне правило при його приготуванні – чітко дотримуватися зазначені пропорції, щоб одержати не кислятину, а ніжне доповнення до основної страви.

Потрібно сказати, що таке остропряний ласощі, як соус зі смородини, прекрасно підійде до будь-якого м’ясної делікатесу, будь-то буженінка або ж мова.

До майстерно приготовленого страві він буде непоганим доповненням, а для тих, які стали результатом невдалого кулінарного експерименту, стане справжнім порятунком.

Як приготувати соус зі смородини

Так, соус з червоної смородини злегка опріснити смак занадто жирного стейка, а пересушеній грудинке зрадить ніжності і соковитості. Тільки в другому випадку в нього потрібно б додати трохи маслом, щоб вийшов соус зі смородини більш калорійним.

Загалом годиться він практично на всі випадки життя. Тільки в кожному з них доречний буде свій рецепт.

Соус з листям і плодами

Соус з листям і плодами

Складові

  • Гілочки червоної смородини – 0,5 склянки + –
  • Цукор пісок білий – 1 ст. л. + –
  • Масло вершкове – маленький шматочок + –
  • Вода – 0,5 склянки + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика головка + –
  • Чорний перець – 1-2 горошини + –
  • Гвоздика – 1-2 суцвіття + –
  • М’ята (сушена або свіжозірвані) – 1 гілочка + –
  • Листя смородини і вишні – по 2 шт. + –
  • Сіль – щіпка + –

Як приготувати соус

Цей рецепт соусу зі смородини буде по-справжньому «звучати» з м’ясом будь-якого роду – хоч з різдвяної індичкою, хоч зі звичайною відбивною. Варіацій на цю тему – безліч, використовувати порційне кількість продуктів. Однак якщо комусь дуже захочеться приготувати цей соус взапас, що ж, немає проблем!

  1. Перш за все, ягоди і листя моєму і підсушують на рушник. Смородину потрібно ще й обібрати, знявши з гілочок.
  2. Приділимо увагу цибулі: очистимо його і перетворимо в нарізку дрібними квадратиками.
  3. Беремо сотейник і топимо в ньому маслечко.
  4. Тепер додамо воду і цукор, заважаємо.
  5. Як тільки розчиняться цукрові крупинки, кидаємо ягоди і всі спеції, не забувши про лук і м’яті.
  6. Тепер тушкуємо все під кришкою. Вогню не шкодуємо.
  7. Смородина має розм’якшити.
  8. Залишилося тільки додати листочки вишні та смородини, порізавши їх.
  9. Визначити, що соус зі смородини до м’яса вже дозрів, можна за станом в ньому лука (той повинен розм’якнути і стати прозорим).
  10. Залишилося тільки присолити соус, перемішати і скласти в соусницю.

Подавати таку приправу до м’яса можна як в теплому вигляді, так і в охолодженому. Можна прикрасити його листочками запашної свіжої м’яти.

Готуємо соус зі смородини - домашній рецепт

Секрети вдалого соусу з червоної смородини

  • Вишневі і смородинові листочки класти необов’язково.
  • Можна використовувати ягоди і зелень з морозилки.
  • Масло вершкове, при бажанні, безболісно замінюється рослинним – вийде теж непогано. Тільки брати треба те, що без запаху.
  • Щоб кислуватий соус зі смородини до м’яса придбав гостроту, додамо в нього трохи чилі (порошку або свіжого перцю). Через брак оного підійде і чорний мелений перець.
  • Імбир здатний підсилити пряний смак страви.

Соус з червоної смородини

Соус «Зимові запаси»

Цей нехитрий рецепт – в нашу комору зимових заготовок. Вихід страви великий – вистачить надовго, так що економити не доведеться.

Складові

  • Смородинові ягоди – 2 кг;
  • Цукровий пісок – 1 кіло;
  • Оцет харчовий (9%) – 200 мл;
  • Суцвіття гвоздики – 1-2 чайн. л;
  • Коричний порошок – 2 чайн. л;
  • Горошини перцю запашного і гіркого – по 1 чайн. л;
  • Часник – 1 невелика головка;
  • Сіль за смаком.

Соус зі смородини до м'яса

Приготування соусу на зиму

  1. Потрібно помити смородину і обірвати її з гілочок.
  2. Через сито перетираємо свіжі ягоди.
  3. Одержаний різкість потрібно закип’ятити (макуха піде на компот).
  4. Тепер його потрібно підсолодити, висипавши в нього весь приготовлений цукор. Він повинен повністю розчинитися.
  5. Останній етап – додавання спецій, в тому числі оцту.
  6. Часникову голівку перед цим потрібно почистити і придушити зубочки, озброївшись часничниця.

Тепер залишилося тільки ще раз закип’ятити заготовку і по банкам, не забувши їх перед цим простерилізувати.

Такий соус з червоної смородини, який не залишать без уваги навіть самі витончені гурмани, зберігаємо або в погребі під бляшаними кришками, або тримаємо в холодильнику в основному відділенні.