Який ви найбільше любите смак: гострий, пряний, солодкий, кисло-солодкий, пікантний, а може бути вершковий, сирний або часниковий?
Який би варіант ви не вибрали, з нашого рецепта ви дізнаєтеся, як зробити смачний, ароматний і головне – натуральний соус для наггетсів з курки! Ми пропонуємо вам цілих вісім способів приготування цього обов’язкового начинки для страв з м’яса птиці, а який вибрати – вирішувати вам.
Часниковий соус для курячих Наггетс
Почнемо ми, мабуть, з класики. Хто не любить пікантний і насичений смак часничку, що навіває спогади про бабусиній городі? А якщо додати в такий соус секретний інгредієнт, яким у нас стануть томати, ви зберете море компліментів від своїх домочадців і гостей.
Складові
- Часник – 4 зубки;
- Помідори – 2 шт. середнього розміру;
- Майонез – 2 ст.л .;
- Рослинна олія – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як приготувати ароматний соус з часником до курячі нагетси
- Помідори ми обдаємо окропом, щоб зняти з них шкірку, а потім протираємо їх через сито.
- Часник видавлюємо через давилку, а потім розтираємо його з сіллю.
- Змішуємо в глибокій мисці часник, розтертий з сіллю, протерті томати, майонез і трохи рослинного масла. Додаємо трохи меленого чорного перцю. Все добре перемішуємо і переливаємо в соусницю.
Якщо ви готуєте соус в теплу пору року, то додайте в нього подрібненої зелені, тоді топпинг стане ще більш ароматним.
Сирний соус для наггетсів з курочки
Складові
- Сир Гауда – 100 г + –
- Плавлений сир – 100 г + –
- Вершки 20% – 300 мл + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Як зробити сирний соус для шматочків курки покроково
- Сир Гауда трьом на дрібній тертці, змішуємо його з плавленим сиром і перекладаємо суміш в сотейник або глибоку сковороду, ставимо на невеликий вогонь.
- Додаємо до сирної суміші вершки і варимо наш ароматний соус, постійно його помішуючи, поки він не закипить.
- Коли соус дійде до кипіння, вогонь зменшуємо до мінімуму і варимо, поки суміш не стане густою. Якщо ви пробували сирний соус, то вам повинна бути знайома його ідеальна консистенція.
- У загуслий соус додаємо сіль і чорний перець за смаком, перемішуємо, переливаємо топпинг в сотейник. Подаємо на стіл в охолодженому вигляді.
Соус барбекю до курячі нагетси
Хто ніколи не пробував цей пікантний соус, той багато втратив. Зазвичай його їдять разом зі смаженою на грилі м’ясом, сосисками і шашликом, а й з курячими наггетсами вийде нітрохи не гірше – запевняємо вас!
Єдине, вам доведеться потрудитися, щоб знайти соус Ворчестер, що входить до складу начинки, адже без нього справжнього насиченого смаку барбекю добитися не вийде.
Складові
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру;
- Часник – 2 зубки;
- Томатна паста – 200 г;
- Гірчиця – 30 г;
- Соус Ворчестер – 50 г;
- Мелений імбир – щіпка;
- Рослинна олія – для смаження;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як готується справжній домашній соус барбекю для наггетсів
- Ріпчасту цибулю ми дрібно ріжемо, а потім обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії.
- Коли цибуля набуде красиву «позолоту», додаємо в сковороду томатну пасту, гірчицю, соус Ворчестер, дрібно порубаний часничок і мелений імбир. Варимо суміш на мінімальному вогні близько десяти-дванадцяти хвилин до досягнення потрібної консистенції.
- В кінці варіння додаємо до смаку сіль і чорний перець.
- Остужаем, подаємо на стіл до наггетсами або будь-якої страви з м’яса.
Гірчичний соус для наггетсів та інших курячих страв
Тим, хто обожнює гірчицю, напевно сподобається рецепт цього гостренького соусу красивого жовтого кольору. Смак його ідеально доповнює соковиті нагетси. Не вірите? Спробуйте самі!
Складові
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Гірчиця – 2 ст.л .;
- Мед – 1 ст.л .;
- Часник – 2 зубки;
- Оливкова олія – 1-2 ст.л .;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як робиться гострий гірчичний соус до курячі нагетси
- Беремо яйця і відділяємо жовтки від білків. Білки нам не знадобляться, тому їх просто прибираємо в холодильник, щоб потім використовувати для приготування інших страв.
- Жовтки збиваємо вінчиком або виделкою разом з гірчицею, медом і видавленим часником.
- Коли маса стане однорідною, додаємо оливкову олію, вливаючи його тонкою цівкою. Зверніть увагу, що в ідеалі наш соус повинен загуснути при подальшому збиванні, тому кількість масла може варіюватися в залежності від того, яка консистенція вам більше подобається.
- Збиваємо соус, поки він не придбає потрібну густоту, потім додаємо в нього сіль і мелений перець за смаком.
Кисло-сладскій соус для смажених у фритюрі наггетсів
Якщо ви коли-небудь бували в китайському ресторані, то напевно пробували традиційний соус, який на території цієї країни додають в м’ясні страви. Ми пропонуємо вам створити подібний шедевр у себе вдома і подати його з смаженими наггетсами. Вийде неймовірно смачно!
Складові
- Натуральний яблучний сік – 150 мл;
- Соєвий соус – 15 мл;
- Кетчуп – 50 г;
- Корінь імбиру – 2 см;
- Часник – 2 зубчики;
- Цукор – 1 ст.л .;
- Крохмаль – 1 ст.л .;
- Рослинна олія – для смаження;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком.
Приготування будинку кисло-солодкого соусу для курячого м’яса
- Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.
- Часник дрібно рубаємо.
- На дно невеликої каструльки наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому часник з імбиром протягом пари хвилин.
- Додаємо в каструльку 50 мл води, яблучний сік, соєвий соус, кетчуп і цукор. Все ретельно перемішуємо.
- Доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо близько семи хвилин.
- Поки соус вариться, розводимо крохмаль в невеликій кількості води (приблизно дві ложки), а потім виливаємо його в соус.
- Знімаємо наш кисло-солодкий соус з вогню коли він загусне. Додаємо трохи солі і мелений чорний перець за смаком, перемішуємо, подаємо до столу.
Такий топпинг можна вживати як в гарячому, так і холодному вигляді вприкуску з наггетсами.
Перцевий соус для курячих Наггетс
А це ще одна варіація соусу для любителів пікантного смаку. Дивовижне поєднання найніжніших вершків з гостротою чорного перцю просто зводить з розуму. А вже як прекрасно такий соус поєднується з м’ясом птиці – просто не передати словами!
Складові
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Вершки 20% жирності – 100 мл;
- Перець чорний грубого помелу – 10 г;
- Рослинна олія для смаження;
- Сіль за смаком.
Як зварити вершково-перцевий соус до Наггетс з філе птиці
- Беремо невеликий кухлик, виливаємо на дно трохи рослинного масла і обсмажуємо на ньому чорний перець крупного помелу. До речі, якщо ви не знайшли його в магазині – візьміть просто чорний горошковий (але не запашний) і подрібніть його ступкою.
- Через одну-дві хвилини після перчика додаємо в кухлик ріпчаста цибуля, який ми ріжемо дуже дрібно. Чим дрібніше він буде – тим більше однорідним вийде соус. Лук смажимо разом з перцем хвилин п’ять.
- Тепер вливаємо до цибулі і перцю вершки і доводимо суміш до кипіння, не забуваючи постійно її помішувати.
- Коли соус закипить, зменшуємо вогонь до самого мінімального і варимо наш Топпінг до того моменту, коли він загусне. За смаком додаємо сіль.
- Знімаємо з вогню, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Незвичайний ягідний соус для подачі з курячими наггетсами
Якщо звичайні соуси вам вже набридли, і хочеться чогось такого, від чого ваші гості би ахнули, не проходьте мимо цього рецепта. Ми будемо робити кисленький ягідний соус, який просто ідеально поєднується з хрусткими наггетсами і надає страві особливу «родзинку».
Складові
- Журавлина або брусниця – 450 г;
- Апельсин – 1 шт .;
- Мед – 2 ст. л .;
- Оливкова олія – для смаження;
- Цукор – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як робити соковитий ягідний соус для курочки
- З апельсина знімаємо цедру, дрібно її ріжемо, а потім обсмажуємо на розігрітій в сковороді оливковій олії протягом п’яти хвилин.
- В окрему ємність вичавлюємо апельсиновий сік, додаємо мед і свіжі ягоди.
- Перекладаємо нашу апельсиново-ягідну суміш в сковороду, перемішуємо з цедрою, а потім варимо на повільному вогні близько чверті години.
- В кінці варіння пробуємо соус і додаємо до смаку трохи солі і цукру.
Грибний соус для золотистих курячих Наггетс
Ну і завершимо наш збірник рецептів топінгів для смажених шматочків курки чудовим грибним соусом з печериць. Під час його готування на кухні буде стояти такий чудовий аромат, що вся сім’я напевно збіжиться подивитися, що ж таке смачне ви там готуєте.
Складові
- Печериці свіжі – 100 г;
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт .;
- Вершки 20% жирності – 150 мл;
- Рослинна олія – для смаження;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як правильно готується ароматний грибний соус для соковитих наггетсів
- Печериці моєму, просушуємо, нарізаємо дрібно і обсмажуємо на рослинному маслі близько десяти хвилин.
- Додаємо до грибів подрібнену ріпчасту цибулю і смажимо ще п’ять хвилинок.
- Виливаємо в сковороду вершки, перемішуємо і варимо соус на маленькому вогні до того моменту, коли він придбає густу консистенцію. Не забуваємо помішувати.
- В кінці варіння додаємо сіль і чорний перець за смаком і бажанням.
Чудовий соус для наггетсів з курки з додаванням грибів готовий! Смачного!