Солодкі кульки з згущеного молока

Смажені кульки з згущеного молока
Коли за вікном – негода, хочеться приготувати щось смачненьке і, обмотавши пухнастим пледом, з чашкою запашного чаю перечікувати негоду. Відмінна ідея в холоди – гарячі і ситні кульки із згущеного молока, смажені в маслі за старовинним і простим рецептом наших мудрих бабусь, не вимагає дорогих продуктів. На нього потрібні прості інгредієнти, півгодинки стояння біля плити – і улюблені ласощі, яке збере за чаєм і неспішними розмовами, буде готово!

У порівнянні з солодощами, напханими «хімією», від яких ломляться полиці магазинів, наше частування зі смаком згущеного молока по-домашньому виграшне в усіх відношеннях. Робиться воно елементарно, так що кульки зі згущеного молока подужає будь-яка, навіть не дуже досвідчена господиня. До того ж для їх отримання не потрібні ніякі хитрі кухонні пристосування – тільки миска для змішування продуктів, чавунець для смаження в олії та ложка для перевертання і виловлювання готових виробів.

Рецепти, які ми з вами випробуємо (а хтось і згадає), дуже прості, але на продуктах краще не економити, щоб солодкі кругляшки вийшли смачними.

Так, вибираючи згущене молоко, найкраще брати ГОСТІВСЬКА або, в крайньому випадку, зі знаком ДСТУ. Борошно має бути вищого гатунку, а цукор краще брати крупнокристаллический – він солодший. Оскільки кульки наші з згущеного молока передбачаються смажені в маслі, найкраще брати очищене, тобто рафінована.

Почнемо з самого простого рецепту печива кульок зі згущеним молоком. Нам не доведеться довго возитися з тестом можна купити вже готову недріжджового «слоенку».

Рецепт для початківців: листкові кульки зі згущеним молоком

Листкові кульки зі згущеним молоком - домашній рецепт

Складові

  • Листкове магазинне тісто – 0,5 кг + –
  • Згущене молоко – 1 банка або 250 г домашньої згущеного молока + –
  • Цукрова пудра – 5-6 ст.л. + –

Як робити кульки з листкового тіста

Тісто, яке завжди можна знайти в супермаркеті, розгортають пластами і так само фасують. Але доведеться його «переформатувати», щоб отримати кульки.

Ми розрізаємо його на однакові квадратики довільного розміру, наповнюємо вареним згущеним молоком і катаємо для отримання кульок. Потрібно робити це ретельно, щоб не залишилося дірочок, через які при готуванні може просочитися начинка.

Два способи готування – у фритюрі і духовці

Є два способи доведення до кондиції солодкого частування – воно може бути смажене в олії або ж печене.

У першому випадку в казанок наливаємо фритюр, щоб грудочки тесту потонули в ньому наполовину, розпалює його і приступаємо до смаження. Кульки готуються дуже швидко – тільки встигай їх перевертати! Щоб видалити зайвий жир, обсушуємо кульки на паперовому рушнику, кладемо на блюдо. Перед тим, як подати його до чаю, потрібно присипати їх цукровою пудрою.

Для смаження також можна використовувати і електрофрітюрніцамі – швидко і зручно.

Якщо смажити не дуже хочеться, можна поговорити про те, як спекти кульки з згущеного молока в духовій шафі. Готуємо солодкий напівфабрикат так само, як і в першому випадку, ось тільки відправляємо їх не в казанок, а духовку, попередньо акуратно виклавши на деко на відстані 3-4 см. Змащувати лист нічим не треба – достатньо того жиру, який містить тісто.

Через час, коли грудочки почнуть підрум’янюватися знизу і зверху, їх потрібно буде перевернути на непропечений бочок, щоб в результаті вироби з тіста пропеклися рівномірно. Готові кульки в гарячому вигляді теж присипаємо цукровою пудрою.

Як варити згущене молоко

Бляшанку, заповнену рідким згущеним ласощами, кладемо в окріп і варимо на слабкому вогні близько трьох годин. Потім повністю охолоджуємо, відкриваємо і використовуємо загусло молоко в якості начинки.

Пропонуємо альтернативні способи варіння згущеного молока.

  • Як зварити згущене молоко в жерстяній банці
  • Як зварити згущене молоко в мультиварці
  • Як зробити варене згущене молоко

Рецепт пишних кульок із згущеного молока

Пропонуємо ще один простий рецепт. В результаті частування повинно вийти м’яким, пишним і апетитним. Пробуємо!

Складові

  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Яйця курки – 4 шт .;
  • Борошно – півкіло;
  • Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
  • Оцет – 1 ст.л .;
  • Масло соняшнику – 1 стакан;
  • Пудра з цукру – півсклянки.

Рецепт пишних кульок із згущеного молока, смажених в олії

Як приготувати ніжні кульки з борошна і згущеного молока

  1. Заважаємо яйця і рідку згущене молоко.
  2. Соду гасимо харчової оцтовою кислотою і додаємо в солодку яєчну суміш.
  3. Далі кладемо борошно, месім тісто: воно не повинно бути тугим.
  4. Його катаємо, перетворюючи в ковбаску, ріжемо на невеликі частини довжиною 2-3 см.
  5. З кожної катаємо кулька.
  6. Наливаємо масло в каструлю з товстим дном і гарненько його розпалює.
  7. Опускаємо у фритюр наші колобки і прожарюємо до золотистого.
  8. Готові вироби спочатку кладемо на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир, а потім – на блюдо.

Подавати частування до чаю потрібно теплим, рясно присипавши його цукровою пудрою.

Кульки з згущеного молока: найдешевший рецепт

Цей варіант знаменитого ласощі можна собі дозволити реалізувати навіть за часів самої строгої економії, оскільки вже надто він дешевий і простий.

Складові

  • Згущене молоко – ½ банки;
  • Яйця – всього 1 шт .;
  • Масло рослинне (будь-яке) – 2 ст.л .;
  • Ванільний цукор – 1 магазинний пакетик;
  • Сода – ½ ч.л .;
  • Борошно – щоб тісто вийшло середньої густини.

Приготування ситного ласощі

Всі продукти з’єднуємо у зазначеній вище послідовності. Вимішуємо тісто – воно повинно бути таким, щоб і до рук не липнуло, і щоб занадто густим не вийшло.

Катаємо колобки діаметром 3-4 сантиметри і відразу ж – в розпечене масло. Смажимо до отримання рум’яної скоринки. Потім залишиться тільки присипати солодкою цукровою присипкою.

Колобки з згущеного молока і печива: експрес-рецепт

Якщо гості – вже майже на порозі, і немає часу возитися з тестом, можна приготувати просте і дуже смачне частування всього за 10 хвилин.

Складові

  • Печиво «хрустікі» – півкіло;
  • Какао-порошок – 2 ст.л .;
  • Згущене молоко неварені – 2/3 баночки;
  • Арахіс – 100 г;
  • Кокосова стружка – 20 м

Солодкі колобки - смачне печиво з згущеного молока
=

Приготування частування з згущеного молока і печива

  1. Печеньки можна змолоти на м’ясорубці або за допомогою чопера, перетворивши його в однорідну масу.
  2. Вливаємо в неї солодке молоко, заважаємо до однорідності.
  3. Катаючи з нього колобки одного розміру, в кожен вкладаємо по одному арахісу. Готові вироби обвалюють в кокосовій стружці – і на стіл!

Вибравши один із запропонованих рецептів кульок зі згущеного молока, до приходу навіть найнесподіваніших гостей можна встигнути приготуватися. Досить найпростіших і улюблених продуктів, які знайдуться практично в будь-якому холодильнику і бажання, щоб в будинку до чаю завжди було смачне і ситне частування, яке ніколи не набридне!