Солодка аджика

солодка аджика
Зимові вечори не обходяться без консервації, яка, безсумнівно, присутній в кожному будинку, і в самих ексклюзивних варіантах.

Не тільки соуси і салати заготовляють на зиму, особливе місце серед заготовок займає солодка аджика, рецепт якої повинен бути завжди під рукою, адже без неї пікантне друге і смачний шашлик ніяк не зварила. У несолоного вигляді вона сподобається будь-якому їдцю, який її спробує, адже своїм смаком і ароматом незвичайна заправка здатна відразу завоювати вашу любов.

Мало хто знає, що аджика дуже важлива для здоров’я, оскільки поєднує в собі багато овочів, корисних для організму. На батьківщині аджики, в Абхазії, її вважають еліксиром довголіття, і навіть афродизіаком. Коли відкриваєш баночку такого чуда, відразу стає краще від його домашнього аромату!

Солодка домашня аджика «Веселий перчик»

Складові

  • Помідори – 3-3,5 кг + –
  • Яблука – 1,2 кг + –
  • Морква – 1 кг + –
  • Болгарський перець (краще брати плоди різних кольорів) – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг + –
  • Сіль – 2-3 ст.л. + –
  • Цукор – 8-9 ст.л. з невеликою гіркою + –
  • Рослинна олія (бажано світлих сортів) – 10 ст.л. + –
  • Часник – 4-6 зубків + –

Як правильно приготувати солодку аджику

Існує багато аналогів такого блюда, але сьогодні це буде супер солодкий рецепт аджики без гіркого перцю! Найголовніше – те, що такий аджикою можна пригостити дітей і розбавити корисною смакотою їх раціон.

Приготувати страву легко, так що ви отримаєте від кулінарного процесу тільки задоволення.

  • Спочатку нам потрібно підготувати всі продукти: вимити овочі та яблука.
  • Ретельно почистити перець, видалити серцевину і насіння, ще раз його промити.
  • Помідори розрізати на дві частини, вирізати хвостики (за бажанням, плоди можна звільнити від шкірки).
  • Очистити моркву, цибулю і часник.
  • Яблука розрізати на чотири частини, витягти серцевину і почистити.
  • Беремо м’ясорубку і всі підготовлені продукти перемелює.
  • Масу поміщаємо в каструлю (беріть на 5 літрів), додаємо сіль, цукор і рослинне масло, добре все перемішуємо кілька разів.

Тепер нашій аджике треба постояти хвилин 10, щоб всі компоненти «подружилися». Продукти повинні взаємодіяти між собою правильно, щоб вийшла солодка і смачна домашня аджика!

  • Ставимо на повільний вогонь каструлю, доводимо вміст до кипіння і варимо 40 хвилин, при цьому, не забуваємо помішувати і регулярно знімати піну.

sladkaya-adzhika.3jpg

  • За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо часник, нехай він прокипить разом з аджикою і поділиться з нею смаком і ароматом.
  • Тепер потрібно розкласти по банках, але не обов’язково відразу це робити. Нехай аджика трохи постоїть, від цього нічого не зміниться, але робочий процес стане набагато безпечніше – так ми не ризикуємо обпекти руки.
  • Закочує баночки і добре укутують їх рушником або чимось теплим.

Абрикосова солодка аджика

Якщо ви хочете знайти рецепт аджики, який підходить до смаку саме вам, то цей варто спробувати обов’язково, він чудовий. Чому абрикоси? В якому б вигляді їх не вживали, ці сонячні і ароматні фрукти завжди смачні.

До нашої аджике абрикоси підійдуть особливо, вони додадуть їй кисло-солодкі нотки смаку, які ідеально підійдуть, як до м’яса, так і до риби. Для приготування такої аджики нам потрібні всі інгредієнти аджики «Веселий перчик», до яких ми додамо лише один новий інгредієнт – абрикоси (1,2 кг).

Як приготувати аджику з абрикосами

  • Всі овочі і фрукти помити і почистити.
  • Абрикоси розділити на половинки і видалити кісточки.
  • Перемолоти продукти в м’ясорубці, або можна скористатися блендером (це залежить від консистенції, яка вам потрібна), додати спеції.
  • Варити до готовності 30-40 хвилин, розлити по банках, закатати і укутати.

sladkaya-adzhika.2jpg

Ось таке чудове блюдо можна швидко приготувати на своїй кухні, воно буде гармонійно доповнювати ваші обіди і вечері. Солодка аджика може стати хорошим соусом, а також пікантним доповненням до бутербродів, головне – не бійтеся експериментувати і готувати щось новеньке і цікаве.

Як то кажуть, кожен готує по-своєму, але коли готуєш душею, то завжди виходить дуже смачно! Нехай приготування такого частування стане для вас доброю сімейною традицією.

Смачного!