Бобові рослини – одні з кращих інгредієнтів для приготування смачних страв, тому вони особливо шануються в колах знатних кулінарів. Не тільки дорогими делікатесами можна здивувати гостей за столом, навіть найпростіша сочевиця з куркою здивує публіку незвичайним видом і пікантно-ніжним смаком. Не дивно, що заморський продукт став дуже популярний в наших широтах, адже з нього можна приготувати все, що завгодно, і при цьому сильно не витратитися.
Рецепт зеленої сочевиці з філе
Сочевичний продукт дуже «капризний», тому легковажного поводження з собою він не потерпить. Для того, щоб не зіпсувати страву з сочевиці, а навпаки, зробити по-особливому смачним, потрібно правильно його приготувати.
Без класичного рецепту приготування бобових зерен з ніжним курячим філе в каструлі ніяк не обійтися. Тому цієї рецептурою приділимо увагу в першу чергу.
Складові
- Сочевиця зелена – 250 г + –
- Куряче філе – 300 г + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Часник – 2 шт. + –
- Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Оливкова олія – столова ложка + –
- Сухі спеції – улюблені + –
Приготування
- Починаємо готувати страву з сочевиці з курячим філе з промивання бобових зерен. Моєму їх в чистій воді, потім пересипаємо в каструлю і заливаємо 2 склянками гарячої кип’яченої води.
- Зовсім трохи подсаливаем блюдо і ставимо його на повільний вогонь на 30-40 хвилин. Варимо до готовності.
- Наступним етапом приготування буде очищення і нарізка болгарського перцю, цибулі та часнику. Перець ріжемо короткими вузькими смужками, цибулю подрібнюємо до півкілець, а зубки часнику просто дрібно кришимо.
- Філе курки гарненько промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
- Потім всю овочеву нарізку пасеруємо на оливковій олії. Після чого додаємо до неї шматочки філе. Все це посипаємо спеціями і перчимо до смаку. Смажимо філе з овочами хвилин 10, щоб воно не стало сухим.
Через 10 хвилин додаємо до пасерованою продуктам проварені зерна сочевиці. Все це перемішуємо, підсолюємо за смаком і ставимо на вогонь на 5-7 хвилин, щоб бобові трохи протушкувати і ввібрали в себе збірний аромат інших інгредієнтів блюда.
Як тільки сочевиця з філе приготується – її можна подавати до столу. Краще, якщо вона буде в міру гарячої і трохи прикрашена зеленню.
З чим подати блюдо з сочевиці
Подавати чечевичное частування з курячим філе не варто з великою різноманітністю приправ і додаткових інгредієнтів. Це може тільки нашкодити загальному враженню від страви. Але трохи прикрасити зелені зерна завжди можна.
- Непогано буде виглядати з бобовими свіжа нарізка з овочів, але все ж краще подати їх окремо від страви, на іншій тарілці.
- Зелень, на кшталт петрушки, кропу, селери і т. П. Також гармонійно впишеться в загальну канву приготованого продукту. Якщо прикрасити сочевицю парою гілочок якогось одного рослини, то смак частування від цього тільки виграє.
- Не варто забувати і про соусах. Це найкраща заправка для багатьох страв. З огляду на те, що в нашому блюді і так додані спеції і приправи, то гострий соус краще не брати. Оптимально підійде до чечевички томатна паста або будь-який соус з делікатним смаком.
Червона сочевиця з курячою грудкою
Крім класичного рецепту приготування чечевиці зерен, існує і більш нестандартний спосіб їх кулінарної обробки – запікання в духовці.
Особливо доречний цей спосіб, коли готуються зерна разом з яловичими або курячими частинами. Якщо брати до уваги той факт, що готова червона сочевиця делікатна на смак і м’яка по консистенції, то найкраще готувати її разом з ніжним курячим м’ясом.
Тому прямо зараз ми пропонуємо вам розглянути рецепт приготування червоної сочевиці з курячою грудкою, запеченої в духовці.
Складові
- Червона сочевиця – 1 ст.
- Куряча грудка – 400-500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Черешкова селера – 2 шт.
- Бекон – 30 гр.
- Чебрець – 1 ч. Л.
- Чебрець – 1 ч. Л.
- Оливкова олія – 2 ч. Л.
- Часник – 1 шт.
- Ріпчасту цибулю – 1 шт.
- Бульйон – 0,5 ст.
Приготування
Насамперед приділяємо увагу курячої грудях. Для того, щоб смачно її приготувати, беремо сковороду, розігріваємо в ній трохи оливкового масла і починаємо до рум’янцю обсмажувати курячу частину.
Після цього перекладаємо підрум’яниться грудку на тарілку, а замість курки кладемо в сковороду бекон. Витоплюємо жир, і тільки потім додаємо в сковорідку морква, часник, селера і цибулю.
Тушкуємо вміст на середньому вогні, можна на повільному, щоб продукти не підгоріли. В цілому, на цю процедуру йде хвилин 5, але необхідно почекати, поки цибуля стане м’яким. Якщо за 5 хвилин він не розм’якне, то тушкуємо стільки, скільки потрібно, до повної готовності.
Далі висипаємо до овочів промиту червону сочевицю і все ретельно перемішуємо. Додаємо до продуктів курячий бульйон (його готуємо заздалегідь) і доводимо вміст до кипіння.
Після закипання – дістаємо з сковороди овочі і курячу частину. Перекладаємо їх в спеціальну форму для запікання, тільки кладемо красиво: нижній шар – овочева нарізка, верхній – куряча грудка.
За смаком додаємо чебрець, чебрець, сіль і перець. Потім ставимо форму в розігріту духовку і запікаємо блюдо протягом 30-40 хвилин при t ° C 180.
Готову страву можна прикрасити зеленню, і вуаля – воно повністю готове до подачі на стіл.
Поради кухарчука
Скільки часу варити сочевицю
Неможливо приготувати страву правильно, якщо не знати, скільки вариться кожен сорт сочевиці. У рецепті ми використовували два сорти бобових зерен – червоний і зелений.
Зелений сорт вариться набагато швидше другого. Червона сочевиця з куркою може швидко розваритися, на відміну від зеленої, яка при довгій варінні зберігає свою первозданну форму.
замочування
Замочувати або НЕ замочувати сочевицю – спірне питання для багатьох господинь.
Більшість жінок вважають, що її, як і всі інші сорти бобових, потрібно добре вимочувати, нібито так вона краще розм’якне і швидше звариться. Але це не так.
Якщо замочувати насіння до варіння, то як раз безпосередньо під час неї, сочевиця розвариться і втратить форму, до того ж смак страви може трохи постраждати.
Промивання
Що потрібно робити обов’язково, так це промивати бобові зерна перед приготуванням, щоб вимити з них все непотрібне (сміття, камінчики і т. Д.). Краще промити сочевицю кілька разів і в різних водах.
Щоб сочевиця не розвариться
Для того, щоб бобові не перетравлюється, класти сочевицю потрібно в киплячу воду, а не в прохолодну. Але, щоб і сильно не уповільнити процес варіння, такий інгредієнт страви, як сіль, краще додавати в кінці приготування, хвилин за 5-7 до закінчення.
Приготувати сочевичним зерна зовсім не складно, тому можете сміливо експериментувати і пробувати готувати бобові з чим завгодно. Але якщо ваш вибір все ж зупиниться на такому блюді, як сочевиця з м’ясом курки, то рецептури приготування вам відомі.
Користуйтеся простими рецептами і кулінарними порадами, які ми вам дали – і тоді ваше домашнє застілля завжди буде прикрашено особливим блюдом, що дарує гостям теплий аромат сімейного затишку.
Смачного!