Приготований в домашніх умовах кисломолочний смузі з сиром і бананом виходить не гірше багатьох покупних йогуртів та коктейлів. Зусиль потрібно мінімум, адже при наявності на кухні блендера на весь процес йде пара хвилин – раз-два і перед нами свіжий, заряджаючий тонусом напій. Зручно і те, що солодкість і концентрацію смузі легко регулювати з урахуванням особистих переваг.
Густий, по консистенції близький до пюре напій скоріше втамовує голод, ніж спрагу. Сирним смузі запросто можна замінити десертне блюдо, сніданок або перекус. Калорійність в даному випадку легко контролювати, звертаючи увагу на жирність сиру і кефіру. Знежирені, з невеликим або навпаки високим відсотком продукти – вибір за вами!
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- сир – 100 г;
- банан – 1 шт .;
- кефір – 200 мл.
Смузі з сиром і бананом в блендері рецепт
Як приготувати сирний смузі
- Для рецепта вибираємо зрілий банан, шкірка якого вже почала темніти. Тверді плоди із зеленою шкіркою краще залишити дозрівати. Очищаємо банан, ріжемо ножем або ламаємо вручну на невеликі шматочки, опускаємо в чашу.
- Слідом додаємо сир, бажано дрібнозернистий. І важлива умова – сир обов’язково використовуємо тільки свіжий, адже теплова обробка для смузі не передбачена.
- Слідом вливаємо кефір (підходить як холодний, так і кімнатної температури). Перетираємо компоненти блендером до максимального подрібнення банана і сиру. У готовому напої не повинно залишатися великих часток. Пробуємо – якщо солодощі здається недостатньо, можна додати трохи рідкого меду, будь-якого сиропу або цукрової пудри і ще раз збити.
- Відразу розливаємо свіжоприготований сирний смузі по двом склянках. Для додаткової ароматизації можна присипати кожну порцію маленької дрібкою кориці або просіяним порошком какао.
Смузі з сиром і бананом готовий! пригощаємося!