Коли хочеться отримати здоровий і, в той же час, смачний десерт, ми завжди звертаємося до фруктів – вони поєднують в собі користь і насолоду. Але, навіть якщо на кухні немає надмірностей, відмовлятися від ласощів не доведеться: приготуємо смузі з яблук – цей напій може бути надзвичайно різноманітним! Його можна зробити з різними додатковими інгредієнтами, варіюючи смаки і поєднання для досягнення найкращого результату.
Яблучний смузі стане відмінним варіантом і для тих, що худнуть дівчат, і для тих, хто не проти побалувати себе смачненьким, адже різноманітність рецептів дозволяє готувати його з абсолютно різними інгредієнтами і, відповідно, калорійністю, яку можна варіювати за своїм бажанням.
Для приготування напою нам знадобиться погружной блендер або стакан. Також підійде і кухонний комбайн. Пам’ятаємо, що яблука, так само, як і інші овочі краще очищати від шкірки, щоб консистенція була більш м’якою і ніжною.
класичний смузі
Зробимо для початку найпростіший напій.
- Очищаємо від шкірки два невеликих яблука, краще взяти різного ґатунку, так смак буде більш яскравим, і, порізавши невеликими шматочками, складаємо в чашу блендера.
- Збиваємо до однорідності.
- Більш рідкої консистенції можна домогтися, розбавивши смузі 1-2 ст.л. кип’яченої води або соку.
Так виглядає базовий рецепт, який можна доповнювати всілякими поєднаннями.
Яблучний напій з редискою
Поєднання виходить гострим і свіжим. Використовуємо зелені яблука.
- Чистимо від шкірки 1 велике зелене яблуко, дрібно ріжемо його.
- Також нарізаємо 3 солодкі редиски і ½ огірка.
- Все збиваємо до однорідності.
Огірок значно пом’якшить різкість редиски, зробивши напій більш м’яким, але, якщо хочеться отримати смак погостріше, його краще не додавати.
Яблучний смузі з морквою
Його можна приготувати в двох варіантах: з відвареної морквою або з сирою. Плюс цього овоча в тому, що кількість поживних речовин після термообробки не тільки не зменшується, але, навпаки, зростає. Тому відштовхуватися варто тільки від своїх смакових переваг.
Відварюємо середню моркву і подрібнюємо її разом з порізаним і почищені зеленим яблуком.
Для розведення підійде свіжовичавлений яблучний або морквяний сік або вода. На таку кількість знадобиться 2 – 3 ст.л.
Смузі з яблук зі шпинатом
- 1 очищене яблуко дрібно ріжемо і складаємо в ємність.
- Чашку листя шпинату промиваємо і даємо стекти.
- Всі з’єднуємо і збиваємо до однорідності.
- Додаємо за смаком 3 – 4 кубики льоду або 1 ч.л. меду.
Шпинат в даному випадку можна використовувати заморожений, головне, дати йому відтанути.
Яблучний смузі з огірком і брокколі
- Розморожуємо брокколі, якщо використовуємо її заморожену – так вона подрібнити краще. Нам знадобиться 2-3 середніх кущика.
- 1 солодке яблуко очищаємо від шкірки і дрібно ріжемо, все з’єднуємо.
- Для більш легкої текстури можна додати ½ чищеного огірка.
- Збиваємо.
Смак ніжний і легкий. Такий напій підійде для легкого перекусу або полудня.
Отже, яблучні смузі, що сприяють зниженню ваги ми розглянули – в них найменше вміст цукру, а тепер приготуємо що-небудь більш десертне.
Яблучний напій з корицею
Це поєднання настільки добре само по собі, що пропонуємо вам кілька найсмачніших і простих рецептів.
З печеним яблуком
Запікаємо в духовці при 180 ˚ С 1 солодке велике яблуко без води і масла або тримаємо його 2-3 хвилини в мікрохвильовці.
Знімаємо з нього шкірку і відправляємо в блендер. Підсипає щіпку кориці і додаємо стакан ряжанки. Збиваємо до однорідності.
Саме у запеченого яблука смак найкраще перегукується з цієї спецією.
Смузі зі свіжим яблуком
Солодке червоне яблуко, очищене від шкірки нарізаємо, додаємо до нього корицю, 200 мл мигдалевого або соєвого молока (можна простої води) і 2-3 ст.л. знежиреного сиру.
Виходить насичений білком і вітамінами дуже корисний коктейль.
З сухофруктами
- 5 ягід чорносливу і 2 ягідки кураги замочуємо мінімум на 30 хвилин, щоб вони розм’якшилися.
- Потім зливаємо все, але воду залишаємо – вона нам може знадобитися для розведення смузі.
- Викладаємо сухофрукти в блендер, додаємо до них 3 фініка без кісточок і 1 нарізане на дольки кисле яблуко і дрібку кориці.
- Все збиваємо до повної однорідності. При необхідності додаємо відвар.
З вівсянкою
Такий напій замінить повноцінний сніданок.
- Кладемо в чашу блендера 1 різане яблуко, корицю, 2 ст.л. вівсяних пластівців, 200 мл йогурту (ряжанки, сніжку, соєвого або горіхового молока або води).
- Все збиваємо.
Якщо використовувався сніжок, додатковий підсолоджувач не потрібен, якщо ж ми додали несолодке рідина, можна вмішати 1 – 1,5 ч.л. меду. Пам’ятаємо, що мед значно солодша за цукор, тому його потрібно менше.
Яблучний смузі з зеленим чаєм
Дуже цікавий, смачний і корисний рецепт.
- Заморожуємо 1 банан. Він повинен пролежати в морозилці не менше 2 годин.
- Заварюємо неміцний зелений чай: 1 ложка на склянку окропу. Першу заварку через 30 секунд зливаємо і знову заварюємо. З другої проробляємо те ж, а використовувати будемо тільки 3-ю. Так з чаю піде гіркоту.
- Крім того, до заварки можна додати листя м’яти або малини – це зробить його більш запашним.
- Корінь імбиру натираємо на тертці – нам знадобиться 1 ч.л.
- Очищаємо від шкірки 2 ківі і 1 велике (2 дрібних) яблуко, все ріжемо на кубики.
- За бажанням додаємо 100 – 150 г винограду без кісточок.
- Банан виймаємо з морозилки, даємо відійти і з’єднуємо все в чаші блендера: ківі, банан, яблуко, імбир, виноград і зелений чай.
- Подрібнюємо до однорідності і вимикаємо.
Вітамінний яблучний смузі готовий!
Це далеко не повний перелік рецептів смузі з яблук. У приготуванні цього напою нас обмежує лише фантазія! Пробуйте, друзі і діліться новим рецептами в коментарях.