Смузі з яблук

Смузі з яблук
Коли хочеться отримати здоровий і, в той же час, смачний десерт, ми завжди звертаємося до фруктів – вони поєднують в собі користь і насолоду. Але, навіть якщо на кухні немає надмірностей, відмовлятися від ласощів не доведеться: приготуємо смузі з яблук – цей напій може бути надзвичайно різноманітним! Його можна зробити з різними додатковими інгредієнтами, варіюючи смаки і поєднання для досягнення найкращого результату.

Яблучний смузі стане відмінним варіантом і для тих, що худнуть дівчат, і для тих, хто не проти побалувати себе смачненьким, адже різноманітність рецептів дозволяє готувати його з абсолютно різними інгредієнтами і, відповідно, калорійністю, яку можна варіювати за своїм бажанням.

Для приготування напою нам знадобиться погружной блендер або стакан. Також підійде і кухонний комбайн. Пам’ятаємо, що яблука, так само, як і інші овочі краще очищати від шкірки, щоб консистенція була більш м’якою і ніжною.

класичний смузі

Зробимо для початку найпростіший напій.

  1. Очищаємо від шкірки два невеликих яблука, краще взяти різного ґатунку, так смак буде більш яскравим, і, порізавши невеликими шматочками, складаємо в чашу блендера.
  2. Збиваємо до однорідності.
  3. Більш рідкої консистенції можна домогтися, розбавивши смузі 1-2 ст.л. кип’яченої води або соку.

Готуємо яблучне смузі

Так виглядає базовий рецепт, який можна доповнювати всілякими поєднаннями.

Яблучний напій з редискою

Поєднання виходить гострим і свіжим. Використовуємо зелені яблука.

  • Чистимо від шкірки 1 велике зелене яблуко, дрібно ріжемо його.
  • Також нарізаємо 3 солодкі редиски і ½ огірка.
  • Все збиваємо до однорідності.

Яблучний смузі з редискою

Огірок значно пом’якшить різкість редиски, зробивши напій більш м’яким, але, якщо хочеться отримати смак погостріше, його краще не додавати.

Яблучний смузі з морквою

Його можна приготувати в двох варіантах: з відвареної морквою або з сирою. Плюс цього овоча в тому, що кількість поживних речовин після термообробки не тільки не зменшується, але, навпаки, зростає. Тому відштовхуватися варто тільки від своїх смакових переваг.

Смузі з яблуком і морквою

Відварюємо середню моркву і подрібнюємо її разом з порізаним і почищені зеленим яблуком.

Для розведення підійде свіжовичавлений яблучний або морквяний сік або вода. На таку кількість знадобиться 2 – 3 ст.л.

Смузі з яблук зі шпинатом

  1. 1 очищене яблуко дрібно ріжемо і складаємо в ємність.
  2. Чашку листя шпинату промиваємо і даємо стекти.
  3. Всі з’єднуємо і збиваємо до однорідності.
  4. Додаємо за смаком 3 – 4 кубики льоду або 1 ч.л. меду.

Смузі з яблук зі шпинатом

Шпинат в даному випадку можна використовувати заморожений, головне, дати йому відтанути.

Яблучний смузі з огірком і брокколі

  • Розморожуємо брокколі, якщо використовуємо її заморожену – так вона подрібнити краще. Нам знадобиться 2-3 середніх кущика.
  • 1 солодке яблуко очищаємо від шкірки і дрібно ріжемо, все з’єднуємо.
  • Для більш легкої текстури можна додати ½ чищеного огірка.
  • Збиваємо.

Яблучний смузі з огірком і брокколі

Смак ніжний і легкий. Такий напій підійде для легкого перекусу або полудня.

Отже, яблучні смузі, що сприяють зниженню ваги ми розглянули – в них найменше вміст цукру, а тепер приготуємо що-небудь більш десертне.

Яблучний напій з корицею

Це поєднання настільки добре само по собі, що пропонуємо вам кілька найсмачніших і простих рецептів.

З печеним яблуком

Запікаємо в духовці при 180 ˚ С 1 солодке велике яблуко без води і масла або тримаємо його 2-3 хвилини в мікрохвильовці.

Знімаємо з нього шкірку і відправляємо в блендер. Підсипає щіпку кориці і додаємо стакан ряжанки. Збиваємо до однорідності.

Як приготувати яблучний смузі з корицею

Саме у запеченого яблука смак найкраще перегукується з цієї спецією.

Смузі зі свіжим яблуком

Солодке червоне яблуко, очищене від шкірки нарізаємо, додаємо до нього корицю, 200 мл мигдалевого або соєвого молока (можна простої води) і 2-3 ст.л. знежиреного сиру.

Виходить насичений білком і вітамінами дуже корисний коктейль.

З сухофруктами

  1. 5 ягід чорносливу і 2 ягідки кураги замочуємо мінімум на 30 хвилин, щоб вони розм’якшилися.
  2. Потім зливаємо все, але воду залишаємо – вона нам може знадобитися для розведення смузі.
  3. Викладаємо сухофрукти в блендер, додаємо до них 3 фініка без кісточок і 1 нарізане на дольки кисле яблуко і дрібку кориці.
  4. Все збиваємо до повної однорідності. При необхідності додаємо відвар.

smuzi-iz-yablok6

З вівсянкою

Такий напій замінить повноцінний сніданок.

  • Кладемо в чашу блендера 1 різане яблуко, корицю, 2 ст.л. вівсяних пластівців, 200 мл йогурту (ряжанки, сніжку, соєвого або горіхового молока або води).
  • Все збиваємо.

Якщо використовувався сніжок, додатковий підсолоджувач не потрібен, якщо ж ми додали несолодке рідина, можна вмішати 1 – 1,5 ч.л. меду. Пам’ятаємо, що мед значно солодша за цукор, тому його потрібно менше.

Яблучний смузі з зеленим чаєм

Дуже цікавий, смачний і корисний рецепт.

Яблучний смузі з зеленим чаєм

  1. Заморожуємо 1 банан. Він повинен пролежати в морозилці не менше 2 годин.
  2. Заварюємо неміцний зелений чай: 1 ложка на склянку окропу. Першу заварку через 30 секунд зливаємо і знову заварюємо. З другої проробляємо те ж, а використовувати будемо тільки 3-ю. Так з чаю піде гіркоту.
  3. Крім того, до заварки можна додати листя м’яти або малини – це зробить його більш запашним.
  4. Корінь імбиру натираємо на тертці – нам знадобиться 1 ч.л.
  5. Очищаємо від шкірки 2 ківі і 1 велике (2 дрібних) яблуко, все ріжемо на кубики.
  6. За бажанням додаємо 100 – 150 г винограду без кісточок.
  7. Банан виймаємо з морозилки, даємо відійти і з’єднуємо все в чаші блендера: ківі, банан, яблуко, імбир, виноград і зелений чай.
  8. Подрібнюємо до однорідності і вимикаємо.

Вітамінний яблучний смузі готовий!

Це далеко не повний перелік рецептів смузі з яблук. У приготуванні цього напою нас обмежує лише фантазія! Пробуйте, друзі і діліться новим рецептами в коментарях.