Ніхто з нас не сумнівається в користі овочів і фруктів, але далеко не всім подобається вживати їх в чистому вигляді. Але рішення знайдено – ми можемо швидко і просто приготувати чудовий напій з будь-якого продукту, наприклад, зробимо смузі з хурмою. Цей корисний фрукт, багатий вітамінами і мікроелементами не тільки добре живить, але і є чудовим десертом!
Приготувати смузі не тільки швидко і легко, але дуже захоплююче, адже ми можемо компонувати саме ті інгредієнти і продукти, які любимо. Головне пам’ятати, що всі овочі і фрукти повинні не тільки ретельно митися, але і очищатися від шкірки, щоб вона не заважала в готовому напої.
Крім того, погружной блендер хороший тільки для дуже м’яких продуктів, а для всіх інших краще використовувати чашу або кухонний комбайн.
класичний рецепт
Тепер, коли нам відомі основні принципи, приготуємо класичний смузі з хурмою.
- Беремо пару свіжих фруктів і очищаємо від шкірки.
- Нарізаємо великими шматками і відправляємо в чашу блендера.
- Туди ж кладемо очищене і нарізане на дольки 1 яблуко.
- Все збиваємо.
При необхідності розбавляємо 2-3 ст.л. кип’яченої води.
Цей базовий рецепт можна варіювати за своїм бажанням. Пропонуємо найвдаліші поєднання.
Смузі з хурмою і апельсином
Для приготування однієї порції нам знадобиться 1 стигла хурма.
- Очищаємо її від шкірки і насіння, ріжемо на дольки і кладемо в блендер.
- Додаємо сік ½ апельсина і заливаємо хурму, все збиваємо.
Щоб зробити смак більш ніжним, додаємо 5-6 ст.л. ряжанки або натурального йогурту.
Також трохи розбавити напій і зробити його більш освіжаючим можна за допомогою льоду. Подрібнюємо разом з фруктами 2-3 кубика. Вийде зерниста структура справжнього прохолодного коктейлю.
Смузі з хурмою і горіхами
Так само, як і в попередньому рецепті готуємо одну велику або 2 середні хурми, додаємо до них 5 – 6 половинок волоських горіхів і збиваємо.
Додати смаку кислинки можна за допомогою лимонного соку – його знадобиться 1-1,5 ч.л. на вказану кількість, а ніжності додаємо, за допомогою ряжанки або натурального йогурту.
Замість волоських можна взяти будь-які інші горіхи, але найкраще підійдуть кедрові – 3 ч.л. на це кількість фруктів, а мигдалю або фундука потрібно 30г. А ось легкий солодкуватий кешью «загубиться» на тлі насиченого смаку хурми.
Імбирний напій з хурмою
- Беремо 2 середні хурми і відправляємо в блендер, чистимо і натираємо на тертці корінь імбиру, нам знадобиться 1 – 0,5 ч.л., підсипає корицю на кінчику ножа і підливати 60 мл води або апельсинового соку.
- Все збиваємо і розливаємо по келихах.
При бажанні додаємо кілька кубиків льоду. Такий напій вийде дуже соковитим і бадьорить, відмінно тонізуючим з ранку.
Банановий смузі з хурмою
Дуже ніжний смак такого коктейлю стане відмінним варіантом веганскої десерту, який припаде до смаку і дітям і дорослим.
- У блендері з’єднуємо 1 стиглу хурму і такий же м’який банан, навіть занурювальним блендером ці фрукти збиваються дуже легко.
- Доводимо смузі до потрібної консистенції молоком, йогуртом, ряжанкою або простою водою.
Кисло-солодкий коктейль
- Кладемо в блендер 1 велику хурму, 2 середніх ківі, збиваємо.
- Розбавляємо коктейль кокосовим молоком, так напій вийде ще більш ароматним.
- Для приготування молока заливаємо окропом подрібнену м’якоть одного кокоса і даємо їй постояти 30 хвилин.
- Потім проціджують і 100 мл наливаємо в блендер до фруктів.
Туди ж можна додати 1-2 ч.л. вийшла кокосової стружки.
Як бачите, роблячи смузі з хурмою, можна поєднувати з нею будь-які фрукти. Дуже смачні будуть сезонні ягоди – полуниця і вишня. Відмінно доповнить її смак груша або персики.
А в якості рідкої складової додаємо в напій кисломолочні продукти або натуральні соки: апельсиновий, гранатовий або ананасовий.