Якщо ви любите капусту, то неодмінно спробуйте приготувати це блюдо. Продуктів, як і зусиль, треба всього нічого, а на виході ароматне і смачне блюдо. Може бути гарніром або повноцінним другим блюдом. А вже для тих хто дотримується дієти – просто знахідка.
необхідно:
Я готую в мультиварці Panasonic SR-TMH 18.
- Капуста білокачанна – 1 середній качан
- Сметана (10-15%) – 500 г
- Сіль за смаком
- Кмин – за смаком
приготування:
У мене була половина великого качана.
Ріжемо капусту на шматки, приблизно так.
Розбираємо на листочки.
Потовщення зрізаємо і відбиваємо.
Укладаємо капустяний коровай:
Змащуємо чашу мультиварки, я змастила олією.
Кладемо вниз листочки побільше внахлест в 1-2 шари.
Змащуємо сметаною.
Можна підсолити саму сметану або посипати сіллю шари.
На сметану ще листя капусти.
Повторюємо, поки капуста і сметана не скінчиться. Підсолюємо за смаком. Можна присипати кмином, якщо любите.
Дуже раджу залишити для верхнього шару велике листя, я поклала залишилися дрібні і потім, коли перевернула коровай, вони норовили відірватися від короваю. Раніше готувала цей коровай в духовці і його не потрібно було перевертати, коли готувала в мультиварці не врахувала цю особливість.
Ставимо чашу в мультиварку.
Режим «Випічка» – 40 хвилин.
Через 40 хвилин коровай потрібно притиснути, щоб листочки лягли щільно.
Встановлюємо «Випічку» ще на 1 ч. 20 хв.
(Ось на цьому фото видно маленькі шматочки капустяного листя, їх краще покласти всередину короваю)
Подивіться, щоб в чаші не було багато рідини. Якщо у вас буде багато, то поставте ще раз на випічку з відкритою кришкою і нагрівайте до її випарювання. Або, вставивши вкладку-пароварку, злийте зайве. Мені не довелося, але раптом у вас буде особливо соковита капуста.
Дати короваю трохи настоятися, а виймаємо коровай за допомогою вкладки-пароварки.
Якщо нижні листки сильно підсмажилися, їх можна просто зняти.
Подати до столу краще ще гарячим.
Полити соусом: сметана, сіль, часник, кріп.
Можна в соус додати майонез для пікантності. Пропорції на ваш смак.
Смачного!