Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Якщо ви любите капусту, то неодмінно спробуйте приготувати це блюдо. Продуктів, як і зусиль, треба всього нічого, а на виході ароматне і смачне блюдо. Може бути гарніром або повноцінним другим блюдом. А вже для тих хто дотримується дієти – просто знахідка.

необхідно:

Я готую в мультиварці Panasonic SR-TMH 18.

  • Капуста білокачанна – 1 середній качан
  • Сметана (10-15%) – 500 г
  • Сіль за смаком
  • Кмин – за смаком

приготування:

У мене була половина великого качана.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Ріжемо капусту на шматки, приблизно так.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Розбираємо на листочки.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Потовщення зрізаємо і відбиваємо.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Укладаємо капустяний коровай:

Змащуємо чашу мультиварки, я змастила олією.

Кладемо вниз листочки побільше внахлест в 1-2 шари.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Змащуємо сметаною.

Можна підсолити саму сметану або посипати сіллю шари.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

На сметану ще листя капусти.

Повторюємо, поки капуста і сметана не скінчиться. Підсолюємо за смаком. Можна присипати кмином, якщо любите.

Дуже раджу залишити для верхнього шару велике листя, я поклала залишилися дрібні і потім, коли перевернула коровай, вони норовили відірватися від короваю. Раніше готувала цей коровай в духовці і його не потрібно було перевертати, коли готувала в мультиварці не врахувала цю особливість.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Ставимо чашу в мультиварку.

Режим «Випічка» – 40 хвилин.

Через 40 хвилин коровай потрібно притиснути, щоб листочки лягли щільно.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Встановлюємо «Випічку» ще на 1 ч. 20 хв.

(Ось на цьому фото видно маленькі шматочки капустяного листя, їх краще покласти всередину короваю)

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Подивіться, щоб в чаші не було багато рідини. Якщо у вас буде багато, то поставте ще раз на випічку з відкритою кришкою і нагрівайте до її випарювання. Або, вставивши вкладку-пароварку, злийте зайве. Мені не довелося, але раптом у вас буде особливо соковита капуста.

Дати короваю трохи настоятися, а виймаємо коровай за допомогою вкладки-пароварки.

Якщо нижні листки сильно підсмажилися, їх можна просто зняти.

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)

Подати до столу краще ще гарячим.

Полити соусом: сметана, сіль, часник, кріп.

Можна в соус додати майонез для пікантності. Пропорції на ваш смак.

Смачного!

Сметанно-капустяний коровай (в мультиварці)