Будь-яке поганий настрій найкраще піднімати солодкої випічкою, тільки один її аромат здатний змусити забути про душевної негоди. Для вражаючого результату ласощі варто готувати самій, ідеально буде, якщо ви зробите своїми руками і коржі, і крем зі сметани і згущеного молока для торта. Від трудомісткого процесу ви отримаєте одне задоволення, а від рідних, скуштували частування, – виключно пишномовні слова і компліменти.
Чому багато господинь віддають перевагу крему, приготовленого на основі сметани і згущеного молока? Відповідь дуже проста: тому що зметана начинка – прекрасний варіант для швидкого просочення будь-якого типу коржів.
Крім мастила тортів, крем підходить і для наповнення вафельних трубочок, а також для приготування домашніх тістечок. Кремова начинка ідеально просочує кожен шматочок випічки, роблячи її ніжною, м’якою і неймовірно соковитою.
Крем з згущеного молока зі сметаною для торта класичний
Складові
- Сметана – 20 г + –
- Згущене молоко – 1 банка + –
Як приготувати крем варене згущене молоко і сметана
Виливаємо в миску банку згущеного молока, додаємо до неї сметану, після чого на середній швидкості збиваємо продукти міксером. Повинна вийти однорідна і пишна маса. Все – крем зі згущеним молоком і сметаною готовий, можемо приступати до мастилі коржів.
Оскільки теплий крем активніше просочує коржики, то кремову начинку бажано трохи підігріти (наприклад, на водяній бані).
Що потрібно знати при готуванні крему
У хорошого крему свої секрети успіху. І полягають вони в основному в 2 простих кулінарних нюансах:
- Використовувана сметана повинна бути високої жирності (не менше 25%), обов’язково свіжа і досить холодна. Тобто діставати її з холодильника потрібно перед самим початком приготування, а не за півгодини або годину до готування.
- Згущене молоко, на основі якої робиться кремова просочення, повинна бути вареної. Це не означає, що з сирого згущеного молока крем не вийде.
Крем, приготований з вареним згущеним молоком, матиме зовсім інші показники: насичений карамельно-кавовий смак, стійкий аромат і густу консистенцію, незрівнянну з магазинної продукцією.
Читайте ще схожі записи:
Чим просочити бісквіт
Сметанний крем для торта зі згущеним молоком: рецепти з добавками
У сметанним кремом-начинки є прекрасна особливість – він поєднується з усіма додатковими інгредієнтами, які тільки можна уявити. Продуктові добавки дуже тонко підкреслюють смакові достоїнства випікається ласощі, роблячи акцент на їх унікальності та вишуканості. Вершкове масло і сметана
Досить популярне поєднання продуктів в кремі. Злегка підтале масло, холодна сметана і варена згущене молоко, збиті блендером, дають приголомшливий результат у вигляді густої кремової начинки приємного карамельного відтінку.
Сметана і фрукти
Щоб отримати по-справжньому пікантну просочення – варто додати в кремову начинку шматочки свіжих фруктів, сухофрукти (родзинки, курага), ягоди або навіть фруктове пюре.
Ідеально поєднується з витонченим кремовий смак ніжне бананове пюре.
Оригінальні добавки в сметанно-сгущеночний крем
Торт зі сметанним кремом можна готувати і з іншими добавками:
- медом;
- горіхами, мигдалем;
- вершками (часом, їх кладуть в крем одночасно зі сметаною);
- цукровою пудрою;
- коньяком;
- тертим шоколадом;
- ягідним або фруктовим джемом;
- варенням;
- фруктовим сиропом і т. д.
Технологія приготування кремовою просочення, з такими незвичними інгредієнтами, така ж, як в класичному рецепті. Додаткові продукти кладуться в останню чергу (іноді, як виняток, їх додають ще на початковому етапі приготування), коли згущене молоко і сметана вже збиті.
Після додавання «родзинки» в кремову начинку не забудьте її ще раз перемішати міксером.
Чи можна крем зі сметани і згущеного молока зберігати
Пам’ятайте, що зберігати готову кремову просочення понад 5 годин не варто, навіть в холодильнику.
За цей час вона розгубила свою форму і смакові якості. Так що відразу після приготування починайте змащувати коржі.
Що приготувати із залишків кремової начинки
Зробіть крем-начинки трохи більше, ніж потрібно безпосередньо для змащення коржів. «Зайву» порцію приберіть в морозилку на якийсь час, таким чином ви зможете отримати відмінне вершкове морозиво домашнього виробництва.
У захваті від такого ласощі будуть не тільки ваші діти, а й ви самі.
Щоб крем зі сметани і згущеного молока для торта вийшов справжнім шедевром – експериментуйте з інгредіентному складом. Доповніть класику приготування своєю фантазією – і нехай ваше кремове ласощі стануть прекрасною основою для коханої випічки.
Смачного!