Смажений з часником на сковороді

Найчастіше, навіть найпростіші частування, приготовані на швидку руку, стають найулюбленішим ласощами для всієї родини, і особливо для дітлахів.

Наприклад, хліб, смажений з часником на сковороді – прекрасна ідея, яка завжди буде зустрінута з апетитним азартом, і ми говоримо зовсім не про сухариках, а про смачних житніх грінках. Один з таких рецептів ми сьогодні розглянемо покроково, щоб ви змогли приготувати вдома без особливих складнощів це смачне частування.

Як зробити грінки з часником на сковороді

хліб
ХадіджаСтатьі автора

Смажений з часником на сковороді
Смажений з часником на сковороді

Складові

  • Хліб – 9 скибочок + –
  • Рослинна олія без запаху – 3-4 ст.л. + –
  • Сіль кухонна – 1/2 ч.л. + –
  • Часник – 4 часточки + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Перед тим, як обсмажити хліб, його потрібно нарізати шматочками невеликого розміру, приблизно 5х5 см і 1 см завтовшки. Так грінки вийдуть більш хрусткими.


  • Тепер можна ставити розігріватися сковороду, встановивши нагрів конфорки на ¾ обороту, на ¼ не доходячи до максимуму.

    Вливаємо в ємність рослинне масло і вичікуємо, коли піде димок, що сповіщає про розпал масла.


  • Хлібні шматочки відправляємо в сковорідку і смажимо з одного боку 1,5-2 хвилини. Потім перевертаємо і смажимо ще стільки ж.


  • Тепер хрусткі рум’яні скибочки хліба прибираємо на блюдо, даємо їм хвилину-дві охолонути, а, тим часом, очищені чесночіни ріжемо навпіл уздовж.


  • На кожну грінку насипаємо по малесенькій дрібці солі і розтираємо по хрусткою щільною поверхні половинку часниковою часточки. Таким чином, обробляємо всі грінки з двох сторін.


  • Такий апетитний ароматний хліб відмінно доповнить, як перше, так і друге блюдо. Також він стане відмінною закускою до пива.