Цей рецепт дуже легкий, але, не дивлячись на простоту, смажена рибка зможе вразити навіть спокушеного різноманітними смаками гурмана.
Смажений хек в клярі (рецепт з фото дивіться нижче) приємно здивує вас своєю соковитістю і ніжністю, що не може не радувати, адже про такий рибний блюді на своєму столі мріють багато. Приготування не забере у вас багато часу, зате результат однозначно порадує, з цього випливає висновок: готувати морське частування можна не тільки для сімейної трапези, але і до свята. Оцінять його по достоїнству всі, навіть діти.
Хек, смажений в яєчному клярі: покроковий фоторецепт
Гарячі закуски з рибою Хек
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Рослинна олія – для обсмажування + –
- Хек (або будь-яка інша риба) – 1,5 кг + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – 3-4 ст.л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Рибку чистимо від луски, потрошимо і обрізаємо плавники. Промиваємо, промокаємо зайву рідину рушником, потім солимо (за 20 хвилин до смаження), після чого розрізаємо на невеликі порційні шматочки.
Спочатку хек потрібно обваляти в борошні, потім вмочити у збитих яйцях, і вже після цього класти в розігріте соняшникову олію. Кришкою сковороду не накривати, щоб з неї виходив зайву пару і кляр на рибі став хрустким. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
Така рибка прекрасно поєднується з салатами зі свіжих овочів, смаженою картоплею (або пюре), вареним рисом, а також овочами на грилі.
Поради з приготування хека в клярі:
1. Якщо немає сковорідки, то підсмажити рибу можна в духовці.
2. Спершу рибу обсмажують на сильному вогні, щоб на ній утворилася рум’яна кірочка, а потім на повільному вогні доводять до готовності.
3. Рекомендуємо добре просмажене рибку готувати у фритюрі (якщо хочете отримати суху тушку), а от самій соковитою виходить та, що приготовлена в клярі або маринаді. Прекрасним доповненням до рибку стануть різноманітні соуси.
4. Борошно при смаженні риби використовується для того, щоб вона не пригорає, тому не нехтуйте цим простим правилом.