Якщо ви ставитеся до категорії супер активних людей і все робите на ходу, то обіди і вечері «п’ятихвилинки» створені саме для вас.
Смажені пельмені в мікрохвильовці ряди простих і швидких страв поповнять ідеально, адже і пельмені, і СВЧ-піч – це два невід’ємних елемента в експрес-кулінарії. Крім того, варіантів пельменно-мікрохвильових частувань існує досить багато, і ми сьогодні познайомимося з найкращими і смачними з них.
У мікрохвильовій печі можна варити і запікати пельмені з різними соусами або навіть гасити їх в горщиках. А ось до обсмажуванні в СВЧ-печі багато хто ставиться скептично.
Хтось вважає, що пельмені під впливом мікрохвиль просто згорять, інші вважають, що вони при такій готуванні вийдуть як варені, і не інакше. Так чи можна і чи варто взагалі посмажити пельмені в мікрохвильовці? На це питання вам дадуть відповідь наші рецепти.
Як смажити пельмені в мікрохвильовці швидко і просто
Складові
- Окріп – 0,5 л + –
- Сир будь-який напівм’який – 170 г + –
- Масло вершкове «Селянське» (заморожене) – 1/2 пачки + –
- Пельмені – 1/2 кг + –
- Кріп свіжий – 20 г + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Сметана середньої жирності – 1,5 ст. + –
- Сіль велика – 1/4 ч.л. + –
- Приправа для пельменів – 1/2 ч.л. + –
Як посмажити пельмені в мікрохвильовці
Щоб приготувати в домашніх умовах смачні, рум’яні, хрусткі пельмені з апетитною золотою скоринкою, властивою традиційним смаженим пельменів, нам буде потрібно мікрохвильова піч з функцією «Гриль», 15 хвилин часу і цей покроковий рецепт. А для додання страві оригінального аромату ми візьмемо трохи сиру.
Відварюємо пельмені в мікрохвильовці
- Півлітра окропу заливаємо в об’ємну форму, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і пересипаємо в неї заморожені пельмені.
- Прибираємо наповнену ємність в СВЧ-піч, заводимо таймер на 6 хвилин і на самій максимальній потужності відварюємо напівфабрикати до готовності.
- Після того, як зазначений час закінчиться, виймаємо контейнер з мікрохвильовки і відкидаємо зварені пельмені на друшляк. Чекаємо, поки весь бульйон стече.
Смажимо пельмені в СВЧ-печі
- Після цього на великому блюді розкладаємо пельмені так, щоб вони не торкалися один до одного, посипаємо їх сіллю, приправою і, натертим на дрібній тертці, вершковим маслом (1/2 частина від наявного обсягу).
- Відправляємо блюдо в мікрохвильову піч, включаємо функцію «Гриль», заводимо таймер на 5 хвилин і чекаємо закінчення готування.
Посипаємо пельмені сирому і смажимо до зарум’янювання
- Тим часом натираємо напівм’який сирок дрібною стружкою. А через 5 хвилин виймаємо блюдо з печі, зливаємо рідину, знову посипаємо пельмені тертим маслом і сирної крихтою.
- Продовжуємо підготовку на грилі ще 3,5 хвилини, до появи впевненого рум’янцю на пельмені.
Як приготувати соус для пельменів своїми руками
- Часник перетираємо в кашку разом з маленькою щіпкою солі.
- Кріп миємо, обсушуємо і ріжемо дуже дрібно, після чого змішуємо зелень з часником і трохи відбиваємо отриману суміш дерев’яним товкачем.
- Додаємо в кроповий складу сметану і перемішуємо – соус готовий.
Кілька важливих правил для готування пельменів в СВЧ
- Перед смаженням пельмешек в мікрохвильовці їх слід спочатку відварити.
- Варити пельмені в мікрохвильовій печі потрібно порційно, штук по 15 за раз, щоб вони встигли проваритися.
- Варити в мікрохвильовці слід виключно заморожені пельмені, а заливати їх потрібно крутим окропом.
- Зварити пельмені перед обжаркой можна також і в пакеті. Перекладаємо 10-15 пельменів в поліетиленовий кульок, вливаємо в нього трохи води, щільно зав’язуємо і робимо парочку дрібних дірочок. Прибираємо згорток в піч і виставляємо час готування – 5-7 хвилин на повній потужності.
- У процесі варіння (6-10 хвилин) пельмені слід пару раз перемішати, щоб вони не злиплися.
- Варити пельмені можна не тільки у воді, але ще і в бульйоні, і навіть в сметані.
7. Обсмажити пельмені в мікрохвильовці можливо тільки тоді, якщо вони заздалегідь зварені, і виключно в СВЧ-печах з функцією «Гриль».
8. Для варіння в СВЧ-печі найкраще брати керамічну або скляну ємність.
Як посмажити пельмені в мікрохвильовці без води
Якщо класичне попереднє відварювання пельменів в воді вам недоступно з якихось причин, то перший етап обсмажування пельмешек можливий і без води. Однак для цього нам буде потрібно сметана.
- Заморожені пельмені (у кількості 15 шт.) Викладаємо в керамічну СВЧ-форму, заливаємо сметаною (1,5 ст.), Умащали сіллю і спеціями за смаком.
- Закриваємо форму кришкою і прибираємо пельмені в сметані в мікрохвильовку на 7 хвилин, де вони повинні готуватися в звичайному режимі на максимальній потужності 800 Вт.
- Відварені пельмені перекладаємо на широке блюдо, посипаємо тертим вершковим маслом (80 г) і запікаємо в режимі «Гриль» протягом 4 хвилин до щільної підсмаженої скоринки.
Пельмені, смажені в мікрохвильовці, відрізняються особливим смаком і вираженим вершковим ароматом. Спробувавши один раз таке частування, гарантовано воно стане вашим улюбленим сімейним блюдом.
Смачного!