Смажені пельмені в мікрохвильовці

Смажені пельмені в мікрохвильовці
Якщо ви ставитеся до категорії супер активних людей і все робите на ходу, то обіди і вечері «п’ятихвилинки» створені саме для вас.

Смажені пельмені в мікрохвильовці ряди простих і швидких страв поповнять ідеально, адже і пельмені, і СВЧ-піч – це два невід’ємних елемента в експрес-кулінарії. Крім того, варіантів пельменно-мікрохвильових частувань існує досить багато, і ми сьогодні познайомимося з найкращими і смачними з них.

У мікрохвильовій печі можна варити і запікати пельмені з різними соусами або навіть гасити їх в горщиках. А ось до обсмажуванні в СВЧ-печі багато хто ставиться скептично.

Хтось вважає, що пельмені під впливом мікрохвиль просто згорять, інші вважають, що вони при такій готуванні вийдуть як варені, і не інакше. Так чи можна і чи варто взагалі посмажити пельмені в мікрохвильовці? На це питання вам дадуть відповідь наші рецепти.

Як смажити пельмені в мікрохвильовці швидко і просто

Складові

  • Окріп – 0,5 л + –
  • Сир будь-який напівм’який – 170 г + –
  • Масло вершкове «Селянське» (заморожене) – 1/2 пачки + –
  • Пельмені – 1/2 кг + –
  • Кріп свіжий – 20 г + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Сметана середньої жирності – 1,5 ст. + –
  • Сіль велика – 1/4 ч.л. + –
  • Приправа для пельменів – 1/2 ч.л. + –

Як посмажити пельмені в мікрохвильовці

Щоб приготувати в домашніх умовах смачні, рум’яні, хрусткі пельмені з апетитною золотою скоринкою, властивою традиційним смаженим пельменів, нам буде потрібно мікрохвильова піч з функцією «Гриль», 15 хвилин часу і цей покроковий рецепт. А для додання страві оригінального аромату ми візьмемо трохи сиру.

Відварюємо пельмені в мікрохвильовці

  1. Півлітра окропу заливаємо в об’ємну форму, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і пересипаємо в неї заморожені пельмені.
  2. Прибираємо наповнену ємність в СВЧ-піч, заводимо таймер на 6 хвилин і на самій максимальній потужності відварюємо напівфабрикати до готовності.
  3. Після того, як зазначений час закінчиться, виймаємо контейнер з мікрохвильовки і відкидаємо зварені пельмені на друшляк. Чекаємо, поки весь бульйон стече.

Смажимо пельмені в СВЧ-печі

  1. Після цього на великому блюді розкладаємо пельмені так, щоб вони не торкалися один до одного, посипаємо їх сіллю, приправою і, натертим на дрібній тертці, вершковим маслом (1/2 частина від наявного обсягу).
  2. Відправляємо блюдо в мікрохвильову піч, включаємо функцію «Гриль», заводимо таймер на 5 хвилин і чекаємо закінчення готування.

Посипаємо пельмені сирому і смажимо до зарум’янювання

  • Тим часом натираємо напівм’який сирок дрібною стружкою. А через 5 хвилин виймаємо блюдо з печі, зливаємо рідину, знову посипаємо пельмені тертим маслом і сирної крихтою.

zharenye-pelmeni-v-mikrovolnovke.3jpg

  • Продовжуємо підготовку на грилі ще 3,5 хвилини, до появи впевненого рум’янцю на пельмені.

Як приготувати соус для пельменів своїми руками

  • Часник перетираємо в кашку разом з маленькою щіпкою солі.
  • Кріп миємо, обсушуємо і ріжемо дуже дрібно, після чого змішуємо зелень з часником і трохи відбиваємо отриману суміш дерев’яним товкачем.
  • Додаємо в кроповий складу сметану і перемішуємо – соус готовий.

Кілька важливих правил для готування пельменів в СВЧ

  1. Перед смаженням пельмешек в мікрохвильовці їх слід спочатку відварити.
  2. Варити пельмені в мікрохвильовій печі потрібно порційно, штук по 15 за раз, щоб вони встигли проваритися.
  3. Варити в мікрохвильовці слід виключно заморожені пельмені, а заливати їх потрібно крутим окропом.
  4. Зварити пельмені перед обжаркой можна також і в пакеті. Перекладаємо 10-15 пельменів в поліетиленовий кульок, вливаємо в нього трохи води, щільно зав’язуємо і робимо парочку дрібних дірочок. Прибираємо згорток в піч і виставляємо час готування – 5-7 хвилин на повній потужності.
  5. У процесі варіння (6-10 хвилин) пельмені слід пару раз перемішати, щоб вони не злиплися.
  6. Варити пельмені можна не тільки у воді, але ще і в бульйоні, і навіть в сметані.

zharenye-pelmeni-v-mikrovolnovke.1jpg

7. Обсмажити пельмені в мікрохвильовці можливо тільки тоді, якщо вони заздалегідь зварені, і виключно в СВЧ-печах з функцією «Гриль».

8. Для варіння в СВЧ-печі найкраще брати керамічну або скляну ємність.

Як посмажити пельмені в мікрохвильовці без води

Якщо класичне попереднє відварювання пельменів в воді вам недоступно з якихось причин, то перший етап обсмажування пельмешек можливий і без води. Однак для цього нам буде потрібно сметана.

  • Заморожені пельмені (у кількості 15 шт.) Викладаємо в керамічну СВЧ-форму, заливаємо сметаною (1,5 ст.), Умащали сіллю і спеціями за смаком.
  • Закриваємо форму кришкою і прибираємо пельмені в сметані в мікрохвильовку на 7 хвилин, де вони повинні готуватися в звичайному режимі на максимальній потужності 800 Вт.
  • Відварені пельмені перекладаємо на широке блюдо, посипаємо тертим вершковим маслом (80 г) і запікаємо в режимі «Гриль» протягом 4 хвилин до щільної підсмаженої скоринки.

zharenye-pelmeni-v-mikrovolnovke.4jpg

Пельмені, смажені в мікрохвильовці, відрізняються особливим смаком і вираженим вершковим ароматом. Спробувавши один раз таке частування, гарантовано воно стане вашим улюбленим сімейним блюдом.

Смачного!