Смачні голубці з рисом і свининою: класичний рецепт

Що може бути краще свіжих молодих овочів, особливо, якщо вони є частиною смачного страви і готові принести вам не тільки радість, а й користь.

Поєднати приємне з корисним можна дуже просто, для цього потрібно всього лише приготувати смачні голубці з рисом і свининою за класичним рецептом. А якщо ви використовуєте для готування соковитих апетитних голубців підливу з томатного соку і домашнього майонезу, то це блюдо, впевнена, увійде в число ваших коханих!

Рецепт голубців зі свинячим фаршем і рисом в капустяному листі

Закуски з овочів Гарячі закуски з м’ясом Страви з білокачанної капусти Свинина
ЛюдмілаСтатьі автора

Смачні голубці з рисом і свининою класичний рецепт
Смачні голубці з рисом і свининою класичний рецепт

Складові

  • Рис – 1,5 ст. + –
  • Свинячий фарш – 500 г + –
  • Білокачанна капуста – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Морква – 3 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​150 мл (для обсмажування) + –
  • Томатний сік – 2 ст. + –
  • Майонез – 1 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Запарюємо рис. Для цього я заливаю його тричі крутим окропом, накриваю каструлю кришкою і залишаю в спокої на 15 хвилин.


  • Тепер розмішуємо рис ложкою, після чого зливаємо з каструлі воду. Таким чином ми промиваємо рис і позбавляємо його від непотрібної клейкості. Рис буде розсипчастим і не перетравиться.

    * Такий спосіб варіння рису триває довше, але мені він подобається, тому що в цьому випадку не потрібно стежити за станом рису. Я заливаю його на 10-15 хвилин і спокійно готую щось інше. Ви ж можете варити звичайним способом – на вогні.


  • Крупа значно збільшилася в обсязі, тому тепер потрібно відкинути її на друшляк.


  • У ті проміжки часу, коли настоюється рис, потрібно встигнути вирізати качан.


  • Потім кип’ятимо воду у великій мисці, кладемо туди качан і поступово, у міру розм’якшення листочків, знімаємо їх, прибираючи в окрему ємність.


  • Тверду частину листочків потрібно зрізати ножем. А так, як листочки досить великі, то я вирішила розрізати їх ще й надвоє – голубці будуть менше і акуратніше.


  • Для начинки потрібно накришити цибулю.


  • Натерти моркву.


  • А тепер все разом (морква з цибулею) припустити на рослинному маслі.


  • Овочі не повинні бути засмажені, а цибуля має тільки-тільки почати світлішати.


  • Рис додаємо в фарш. Туди ж відправляємо морква і цибуля, обсмажені на сковороді.


  • Солимо і перчимо блюдо за смаком. Добре вимішуємо його.


  • На половинку аркуша у мене пішла столова ложка начинки.


  • Загортаємо голубець спочатку з одного кінця.


  • Складаємо спочатку одне «крило», потім – друге.


  • Залишки незавёрнутой капусти можна обрізати або проштовхнути в середину «валика».


  • Викладаємо голубці з рисом і фаршем зі свинини в каструлю з товстим дном.


  • Готуємо заливку. У томатний сік додаємо майонез, а також сіль за смаком,


  • Вливаємо трохи води.


  • Розмішавши рідина, заливаємо нею голубці і ставимо страву на сильний вогонь. Як тільки заливка скипить, робимо мінімальний вогонь і продовжуємо гасіння до півгодини. Коли капуста стане набагато м’якше, знімаємо голубці з вогню і вкутуємо їх.

    * Укутувати каструлю з майже готовими голубцями потрібно тому, що, завдяки власним тепла, голубці дійдуть до готовності, не ризикуючи стати ледачими.


  • Якщо вам не вистачить заливки, то ви можете зробити додаткову порцію. Тільки якщо хочете отримати соус ніжніший, то додайте воду або легкий м’ясний бульйон прямо в каструлю.

    Смачного!