Що може бути краще свіжих молодих овочів, особливо, якщо вони є частиною смачного страви і готові принести вам не тільки радість, а й користь.
Поєднати приємне з корисним можна дуже просто, для цього потрібно всього лише приготувати смачні голубці з рисом і свининою за класичним рецептом. А якщо ви використовуєте для готування соковитих апетитних голубців підливу з томатного соку і домашнього майонезу, то це блюдо, впевнена, увійде в число ваших коханих!
Рецепт голубців зі свинячим фаршем і рисом в капустяному листі
Закуски з овочів Гарячі закуски з м’ясом Страви з білокачанної капусти Свинина
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Рис – 1,5 ст. + –
- Свинячий фарш – 500 г + –
- Білокачанна капуста – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Морква – 3 шт. + –
- Рослинна олія – 150 мл (для обсмажування) + –
- Томатний сік – 2 ст. + –
- Майонез – 1 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Запарюємо рис. Для цього я заливаю його тричі крутим окропом, накриваю каструлю кришкою і залишаю в спокої на 15 хвилин.
Тепер розмішуємо рис ложкою, після чого зливаємо з каструлі воду. Таким чином ми промиваємо рис і позбавляємо його від непотрібної клейкості. Рис буде розсипчастим і не перетравиться.
* Такий спосіб варіння рису триває довше, але мені він подобається, тому що в цьому випадку не потрібно стежити за станом рису. Я заливаю його на 10-15 хвилин і спокійно готую щось інше. Ви ж можете варити звичайним способом – на вогні.
Крупа значно збільшилася в обсязі, тому тепер потрібно відкинути її на друшляк.
У ті проміжки часу, коли настоюється рис, потрібно встигнути вирізати качан.
Потім кип’ятимо воду у великій мисці, кладемо туди качан і поступово, у міру розм’якшення листочків, знімаємо їх, прибираючи в окрему ємність.
Тверду частину листочків потрібно зрізати ножем. А так, як листочки досить великі, то я вирішила розрізати їх ще й надвоє – голубці будуть менше і акуратніше.
Для начинки потрібно накришити цибулю.
Натерти моркву.
А тепер все разом (морква з цибулею) припустити на рослинному маслі.
Овочі не повинні бути засмажені, а цибуля має тільки-тільки почати світлішати.
Рис додаємо в фарш. Туди ж відправляємо морква і цибуля, обсмажені на сковороді.
Солимо і перчимо блюдо за смаком. Добре вимішуємо його.
На половинку аркуша у мене пішла столова ложка начинки.
Загортаємо голубець спочатку з одного кінця.
Складаємо спочатку одне «крило», потім – друге.
Залишки незавёрнутой капусти можна обрізати або проштовхнути в середину «валика».
Викладаємо голубці з рисом і фаршем зі свинини в каструлю з товстим дном.
Готуємо заливку. У томатний сік додаємо майонез, а також сіль за смаком,
Вливаємо трохи води.
Розмішавши рідина, заливаємо нею голубці і ставимо страву на сильний вогонь. Як тільки заливка скипить, робимо мінімальний вогонь і продовжуємо гасіння до півгодини. Коли капуста стане набагато м’якше, знімаємо голубці з вогню і вкутуємо їх.
* Укутувати каструлю з майже готовими голубцями потрібно тому, що, завдяки власним тепла, голубці дійдуть до готовності, не ризикуючи стати ледачими.
Якщо вам не вистачить заливки, то ви можете зробити додаткову порцію. Тільки якщо хочете отримати соус ніжніший, то додайте воду або легкий м’ясний бульйон прямо в каструлю.
Смачного!