Скумбрія, на мій погляд, досить смачна риба. Я частенько купую заморожену скумбрію і солю її за рецептом солоної скумбрії. Сьогодні ж було вирішено скумбрію запекти в духовці. Рибка вийшла смачна.
Для приготування скумбрії, запеченої в духовці, нам знадобиться:
- риба – скумбрія в кількості трьох штук,
- 2 невеликих цибулини,
- приправа для риби,
- майонез і кетчуп в рівних пропорціях (я брала по 50 грам),
- сіль.
Рецепт приготування скумбрії, запеченої в духовці.
У мене була заморожена скумбрія, тому перше, що я зробила, так це розморозила її.
Очистимо скумбрію від нутрощів (чорну плівку теж треба зняти). Дуже добре промиємо всередині і зовні. Відріжемо голову і хвостик.
Нарізаємо скумбрію на порційні шматки, солимо і приправляємо до смаку кожен шматочок.
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. Не варто нарізати кільця занадто тонко, товщина повинна бути 3-4 мм.
У чашці змішаємо кетчуп і майонез.
Вмочимо кожен шматочок скумбрії в цю суміш і потім викладемо рибу на деко, застелене фольгою. Прокладемо між шматочками риби кільця цибулі.
Запікаємо скумбрію в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин.
Скумбрію, запечену в духовці, можна подавати з картопляним пюре, з тушкованою капустою або іншим гарніром.
Скоринка трохи подпеклась
Смачного.