Скумбрія, запечена в духовці

Скумбрія, на мій погляд, досить смачна риба. Я частенько купую заморожену скумбрію і солю її за рецептом солоної скумбрії. Сьогодні ж було вирішено скумбрію запекти в духовці. Рибка вийшла смачна.

Скумбрія запечена в духовці

Для приготування скумбрії, запеченої в духовці, нам знадобиться:

  • риба – скумбрія в кількості трьох штук,
  • 2 невеликих цибулини,
  • приправа для риби,
  • майонез і кетчуп в рівних пропорціях (я брала по 50 грам),
  • сіль.

Рецепт приготування скумбрії, запеченої в духовці.

У мене була заморожена скумбрія, тому перше, що я зробила, так це розморозила її.

IMG_4293

Очистимо скумбрію від нутрощів (чорну плівку теж треба зняти). Дуже добре промиємо всередині і зовні. Відріжемо голову і хвостик.

Нарізаємо скумбрію на порційні шматки, солимо і приправляємо до смаку кожен шматочок.

IMG_4299 IMG_4308

Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. Не варто нарізати кільця занадто тонко, товщина повинна бути 3-4 мм.

У чашці змішаємо кетчуп і майонез.

4303

Вмочимо кожен шматочок скумбрії в цю суміш і потім викладемо рибу на деко, застелене фольгою. Прокладемо між шматочками риби кільця цибулі.

IMG_4320

Запікаємо скумбрію в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин.

Скумбрію, запечену в духовці, можна подавати з картопляним пюре, з тушкованою капустою або іншим гарніром.

Скумбрія запечена в духовці

Скоринка трохи подпеклась

Скумбрія запечена в духовці Скумбрія запечена в духовці

Смачного.