У сучасній харчовій промисловості чомусь не обходиться без додавання будь-яких там не дуже корисних добавок. Тому я намагаюся готувати всі будинки. Ні, звичайно, без покупної продукції не обходиться, але якщо є час і бажання, то чому б і не зробити самій.
У цьому рецепті я хочу розповісти, як солити рибу, зокрема скумбрію. Але, якщо Ви хочете посолити червону рибу, то рецепт тут.
Скумбрія, солона в домашніх умовах дуже смачна, а рецепт засолювання дуже простий. Мінімум інгредієнтів, мінімум витрат часу.
Для приготування скумбрії солоної за рецептом нам знадобиться:
- скумбрія,
- сіль.
Рецепт приготування смачної скумбрії солоної.
Скумбрію можна використовувати як з льоду, так і заморожену. Якщо у Вас заморожена, то попередньо її потрібно розморозити. Я пробувала готувати і зі свіжої риби і з замороженої, виходить добре і смачно.
Обробляє рибу. Для цього відрізаємо голову. Розпорюють черевце і виймали звідти всі нутрощі. Ретельно рибу промиваємо і всередині і зовні. Кладемо рибу на паперові серветки і добре обмакиваем ними, прибираючи надлишки води.
Змащуємо рибу сіллю з усіх боків, всередині і зовні. Сіль для засолювання риби повинна бути грубого помелу. Солі не шкодуємо, риба не візьме більше, ніж треба.
Складаємо в емальований або скляний посуд. Ставимо на скумбрію прес і прибираємо в холодильник.
Риба буде готова через 3-6 днів (залежить від розміру риби і від бажаного ступеня солоності).
Їсти солону скумбрію можна по-різному. Можна, як і оселедець, присмачити цибулькою і маслом і подати до відвареної картоплі, можна приготувати салат “Риба під шубою”, а можна зробити дивовижні бутерброди.
Смачного!