Неймовірно зручний спосіб приготування скумбрії. А вже про користь цієї морської рибки і говорити нема чого. Робити її «копченої», або залишити натуральної – вибирайте до смаку.
необхідно:
- Скумбрія свіжоморожена – 1 кг (вага в неразделанном вигляді)
- Сіль – ок. 2 ч.л. (Скорегувати за смаком)
- Рідкий дим – 0,5 ч.л.
приготування:
Скумбрію випатрати, відрізати голову і хвіст.
Посолити зовні і всередині. Особливо всередині, так як зовні сіль проникає довго.
Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то посоленную рибку можна залишити на кілька годин, або навіть на ніч, щоб сіль розподілилася рівномірно.
Ну, а якщо немає, то все одно буде смачно 🙂
У пакет для запікання налити рідкий дим. Руками розподілити в пакеті, щоб він змазав стінки.
Думаю, що ви зрозуміли, руки бруднити не потрібно – покласти складений пакет з димом між долонями і Поперемещайтесь налитий в пакет дим :))
Якщо ви хочете просто скумбрію натурального смаку, то цей етап пропускаємо.
У пакет відправляємо скумбрію.
І на цьому етапі можна покласти в холодильник, щоб потім швиденько цей напівфабрикат приготувати 🙂
Пакет можна разочок проколоти, якщо ви переживаєте, що він вибухне в грубці, але у мене жодного разу не вибухав, хоча готую я таку скумбрію дуже часто.
Роздувається, але залишається цілим.
Відправляємо скумбрію в мікрохвильову піч. Зверніть увагу – потужність знижуємо!
Потужність – ок. 400 W
Час – 10 хв.
Обережно відкриваємо пакет і дістаємо нашу ароматну рибу.
Можна подати гарячої, але мені більше подобається охолодженої.
Прямо в пакеті залишаю скумбрію остигати.
Ось така вона в розломі.
Дуже смачна і соковита 🙂 З картоплею – пальчики оближеш, власне, я цю рибу і люблю їсти руками, хай вибачать мене естети 🙂
І ще з цієї рибки можна приготувати смачний салат.
Смачного!