Приготувати що-небудь особливе, порадувати домашніх і гостей – хіба не цього хоче кожна господиня? Скумбрія, запечена з грибами у фользі, може стати відмінним доповненням до святкового столу і здивувати всіх ваших кулінарними здібностями. Якщо ви любитель риби, то напевно спробуєте приготувати цю страву.
Рибу найчастіше продають вже в готовому маринованому або копченому вигляді, проте можна знайти і заморожену макрель, яка відмінно підійде для нашого рецепта.
Скумбрія запечена в фользі
Для того щоб приготувати цю страву, нам знадобиться невеликий список інгредієнтів.
Складові
- Свіжа тушка скумбрії – 1 шт. + –
- Гриби гливи (можна замінити печерицями) – 200 г + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 цибулина + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Лимон – 1/2 плоду + –
- Кріп – 1/2 пучка + –
- Болгарський перець – для прикраси + –
- Рослинна олія – змастити рибу + –
- Панірувальні сухарі – 1 ст. л. + –
Приготування
Отже, коли у нас вже є всі необхідні інгредієнти для приготування скумбрії, ми можемо приступати.
- Попередньо розморожену скумбрію як слід потрошимо через розріз уздовж хребта. Проблем з цією рибою не буде, не потрібно возитися ні з плавниками, ні з лускою. Філе дуже ніжне, його достатньо лише промити після очищення.
- Готову тушку натираємо сіллю, легенько скроплюємо соком лимона.
- Поки сіль вбирається в рибу, займемося грибами. Гливи (або шампіньйони) ріжемо у вигляді соломки.
- Лук ріжемо тонкими кільцями.
- Гриби разом з цибулею відправляємо на сковороду, попередньо политу соняшниковою олією.
- Як слідуємо пасеруємо масу, цибулю доводимо до прозорого стану. Солимо, акуратно перчимо (не переборщіть з останнім, інакше ризикуєте зіпсувати весь смак страви).
- Готовий лук і гриби викладаємо на фольгу, складену вдвічі.
- Тепер повертаємося до риби. Робимо надрізи строго поперек тушки (вони виходять як кишеньки) з двох сторін.
- Відрізаємо кілька часточок від лимона, а з залишився цитруса видавлюємо сік на тушку.
- Часник очищаємо і дрібно режим у вигляді тонких пластин.
- Кишеньки, які ми зробили на тушці, заповнюємо часником.
- Часточки лимона, які ми відокремили від цитруса, розрізаємо на маленькі четвертинки. Їх теж поміщаємо в кишеньки.
- У черево риби відправляємо гілочку кропу або петрушки за вибором, а також лавровий лист.
- Скумбрію скроплюємо рослинним маслом, а потім акуратно загортаємо в фольгу.
- Перед тим як відправити нашу нафаршировану рибу в духовку, розігріваємо останню до 180 градусів.
Запікаємо скумбрію протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.
Ви зрозумієте, що запечена в фользі скумбрія готова, коли почуєте її чудовий аромат, який наповнить ваш будинок.
З чим поєднується
До такої запеченої скумбрії найкраще підійде варену картоплю, який можна тонко нарізати для того, щоб він приготувався швидше.
Також підійдуть овочі та салатні листя.
Особливості
Запечена з грибами скумбрія має відмінний аромат. Традиційний запах риби геть відсутня завдяки лимонному соку, а гриби, нагодована соком риби, стають схожими на маринованими і набувають «кислинку».
Смачного!