Навіть початківці кулінари здатні приготувати справжній делікатес, якщо є бажання випробувати сподобався рецепт. Попереду довга низка новорічних і різдвяних застіль, і новий рецепт скумбрії під маринадом зацікавить вас і смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Рибна нарізка займе, звичайно, своє законне місце на столі, але і це блюдо не стане зайвим, особливо коли гості хочуть грунтовно підкріпитися.
Скумбрія – риба недооцінена домашніми кулінарами. А даремно! Цю жирну і соковиту рибку неможливо приготувати несмачно. Давайте розглянемо відмінний рецепт – скумбрію в маринаді, яка під ним і подається! Чи не закохатися в цей рецепт – важка задача, тому радимо спробувати приготувати його!
Скумбрія з цибулею і томатною пастою
Складові
- Скумбрія – 3 шт. або 1 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт. + –
- Цукор – 2 ст. л. + –
- Паста томатна – 2-3 ст. л. + –
- Сіль – 1 стакан + –
- Соняшникова олія – 200 мл + –
- Оцет столовий – 100 мл + –
- Лавровий лист – 2 листочка + –
- Перець запашний – 6-8 горошин + –
- Коріандр мелений – 0,5 ч.л. + –
Приготування
Маринована риба за цим рецептом подається під цибулею, з яким вона маринується. Лук виходить не менш смачним, ніж сама риба, і тарілка з блюдом завжди залишається чистою – з’їдається все!
- Спочатку займаємося рибою. Розморожуємо (повільно в холодильнику), відрізаємо у тушок голови, хвіст і плавники, вичищаємо нутрощі і гарненько їх промиваємо. Видаляємо вологу кулінарними серветками.
- Готуємо рибини до послові: робимо глибокі розрізи уздовж спинок, далі розрізаємо навпіл уздовж хребта. Видаляємо реберні кісточки, а хребти залишаємо – для щільності та цілісності волокон готового продукту.
- Кожну половинку дуже щільно обсипаємо кам’яною сіллю – так, щоб навіть просвіту не було без солі на рибі! Складаємо шматочки на відкрите блюдо і просаливаемой протягом 1,5 годин (не довше ніж!).
- Поки рибка просаливается, чаклуємо над маринадом. Для цього в невелику емальовану каструльку вливаємо олію соняшнику і оцет, кладемо цукор, спеції і томатну пасту. Томатну пасту не можна замінювати томатним соусом або соком – смак скумбрії в маринаді вас тоді розчарує!
- Всі компоненти марінадной складу змішуємо до розчинення цукру, ставимо на вогонь і доводимо на невеликому вогні до кипіння. Відставляємо маринад в сторонку остигати до кімнатної температури.
- Чистимо цибулю і шаткуємо його тонкими півкільцями.
- Просолену протягом півтори години рибку промиваємо від солі під проточною водою, викладаємо на обробну поверхню столу і вимаківаем всю вологу серветками.
- Нарізаємо половинки тушок на шматочки шириною 3-4 см і складаємо в просторий посуд. Зверху викладаємо нарізку цибулі і заливаємо все остиглим марінадной розчином.
- Акуратно змішуємо рибні шматочки з цибулею і марінадной сумішшю. Накриваємо тарілкою меншого розміру, Придавлюємо рукою так, щоб рідина майже повністю покрила тарілку. Розміщуємо посуд зі скумбрією в маринаді в холодильнику на 1 добу.
- Через добу готова чудова маринована риба, яку не соромно і королю подати! Рибна нарізка придбала красивий золотисто-помаранчевий колір, цибулю теж промаринуватися і виглядає дуже апетитно, і смачний – «пальчики оближеш»!
Викладаємо необхідну кількість рибних шматочків на блюдо сервіровки, зверху красиво покриваємо цибулею, прикрашаємо гілочками петрушки і подаємо скумбрію під маринадом до столу!
* Рада кухарчуком
– Рецепт марінадной суміші з цибулею і томатною пастою – універсальний! Ви можете приготувати будь-яку рибу за цим рецептом – оселедець, форель, товстолоб або короп. Різниця тільки в нарізці.
– Чим довше скумбрія знаходиться в цьому чудовому маринаді, тим вона смачніше стає! Зберігати можна до 10 днів, хоча вам це не вдасться – така смакота! Все з’їдять ще в новорічну ніч!