Скільки калорій в оригінальному салаті мімоза

salat-mimoza-kalorijnost
Всі ми дуже любимо салатні закуски – ці страви завжди присутні на святкових столах, незалежно від масштабності свята. Однак є в цього типу страв один вагомий недолік – заправляються подібні ласощі зазвичай майонезом, а тому, наприклад, традиційний салат мімоза калорійність має досить високу. Сьогодні ми розберемося як усунути цю неприємну особливість, а також розповімо про двох низькокалорійних рецептах для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Скільки калорій в класичному салаті мімоза

Для початку давайте розберемося з тим, яка калорійність салату, приготованого традиційним способом.

Як відомо, в загальноприйнятій «класичної» рецептурі присутні такі висококалорійні продукти як картопля, майонез, сир і яєчні жовтки.

Завдяки такому набору вуглеводних продуктів калорійність салату мімоза сягає близько 300 кілокалорій на 100 грамів. Виходить, що в одній порції продукту міститься трохи менше 600 ккал, що, погодьтеся, дуже багато.

Звичайно, справжня ГОСТІВСЬКА рецептура не має на увазі додавання відвареної картоплі, проте в такий салатної закусці використовується вершкове масло, причому в досить великому обсязі, а тому калорійність подібної радянської варіації салату ще вище, ніж в попередньому випадку.

Як зробити низькокалорійну мімозу в домашніх умовах

Отже, яким же чином можна знизити енергетичну цінність мімози, без шкоди для її смаку? Насправді зробити це досить просто, потрібно лише правильно підібрати деякі інгредієнти, а інші ж замінити низькокалорійними аналогами.

  • Головний компонент будь-мімози – риба. Традиційно для цього салату використовують консерви, а тому зверніть увагу на спосіб консервування. Вибирайте тільки продукт у власному соку. Риба в олії не тільки відрізняється високою калорійністю, але і шкодить здоров’ю через не дуже високої якості використовуваного жиру.
  • Всі ми любимо мімозу за її чарівну жовту «шапочку», яка робиться з тертого яєчного жовтка. Самі по собі відварені яйця не дуже калорійні, проте в даному салаті їх досить багато. І якщо щодо обсягу білка ніяких обмежень немає, то кількість жовтків краще зменшити. Наприклад, можна використовувати лише третина або чверть усього обсягу.

Скільки калорій в оригінальному салаті мімоза

  • Вершкове масло, яке зустрічається у багатьох рецептурах мімози, краще виключити з салату зовсім. Звичайно, воно надає характерну ніжність цієї страви, проте ціна такої ніжності – маса калорій.
  • Картопля цілком можна залишити навіть в низькокалорійної мімози. Справа в тому, що в відварному вигляді його енергетична цінність зовсім невелика, а тому на загальну калорійність страви цей інгредієнт впливає мало. Єдине, на що слід звернути увагу – готувати картоплю краще без шкірки, так вона втратить зайвий крохмаль, а, отже, стане ще легше.
  • Найголовніша проблема мімози – майонез. Цей соус настільки жирний і калорійний, що його строго-настрого забороняється вживати при дотриманні практично будь-якої дієти. Як варіант, ви можете використовувати дієтичну різновид цієї заправки, але в ній найчастіше міститься велика кількість консервантів, емульгаторів та іншого. А тому краще вибрати нежирну сметану або ж натуральний йогурт.
  • При бажанні можна замінити картопля свіжим яблуком. Таким чином ваш салатик втратить кілька калорій, зате придбає цікаву кислинку.

Всі ці поради дозволять вам самостійно поекспериментувати і створити свій власний низькокалорійний кулінарний шедевр. Однак якщо ви не хочете помилитися або порушити пропорції інгредієнтів, то рекомендуємо скористатися одним з наших рецептів, представлених нижче.

ПП рецепт традиційної мімози з консервою і сметаною

Калорійність традиційного рецепту салату мімози з консервою і сметаною

Складові

  • Рибна консерва без масла – 1 банка + –
  • Цибулина червона або біла – 1 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Сир нежирний – 100 г + –
  • Картопля – 1 бульба + –
  • Яйця курячі великі – 3 шт. + –
  • Сметана нежирна – 250 г + –
  • Зелень – для прикраси + –

Як швидко і просто приготувати легку мімозу по-домашньому своїми руками

  1. Спочатку чистимо овочі, їх ми будемо варити без шкірки, щоб картопля віддав частину крохмалю і втратив разом з ним кілька калорій. Найкраще перед відправкою в каструлю розрізати коренеплід на 4 частини – терти його буде важче, проте провариться він краще.
  2. Також варимо яєчка. Їх попередньо потрібно помити, а воду, в якій вони будуть готуватися, присолити. Так шкаралупа збереже свою цілісність. Час варіння яєць для мімози – 10 хвилин, не більше.
  3. Поки частина продуктів проходить термічну обробку, займаємося іншими інгредієнтами. З цибульки знімаємо лушпиння і ріжемо дрібненько, або трьом на крупній тертці.
  4. Сирок також натираємо і дрібно рубаємо нашу свіжу зелень. Її ми на час отставляем в сторону. З консервованої рибки потрібно злити воду, а саму м’якоть придушити трохи виделкою – так наша мімоза набуде необхідної ніжність.
  5. До цього моменту овочі та яйця вже повинні відвар. Даємо їм охолонути. Картоплю і моркву тремо на дрібній тертці. Яйця чистимо, поділяємо на жовтки і білки. Натираємо кожен з них окремо.
  6. Починаємо збирати мімозу. На дно салатник викладаємо спочатку терту картоплю. Його можна трохи присолити, після чого рясно змастити сметаною.
  7. Потім накриваємо картоплю рибкою і подрібненим цибулькою. Знову промазуємо сметанкою.
  8. Тепер покриваємо всі шаром моркви, тертого білка і сиру. Рясно змащуємо сметаною.
  9. Зверху присипаємо нашу мімозу тертими жовтками і подрібненою зеленню. Після чого відправляємо в холодильник на годину для просочення.

Калорійність такої смачної мімози становить всього 130-140 ккал, що дуже навіть непогано. Даний рецепт є свого роду золотою серединою смаку і легкості страви. Хоча ми і значно знизили енергетичну цінність страви, смакових якостей воно абсолютно не втратило.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт салату мімоза

Рецептура приготування «Мімози» з мінімумом калорій

Якщо ж ви хочете зробити салат, який буде підходити навіть для тих дієт, де кількість калорій обмежується дуже сильно, то вам слід ознайомитися з цим рецептом.

Яка кількість ккал містить звичайний салат мімоза В даному випадку калорійність мімози становитиме всього близько 90 ккал, що підійде навіть для тих людей, який строго стежать за своїм харчуванням.

Складові

  • Консерви тунця – 1 банка;
  • Йогурт натуральний несолодкий – 150 мл;
  • Курячі яйця – 4 шт .;
  • Цибуля салатна або червоний – 1 головка;
  • Морква – 2 шт .;
  • Яблуко – 1 шт.

Як робиться салат мімоза з мінімальною енергетичною цінністю на 100 грам

Тут нам обов’язково знадобиться глибокий салатник, оскільки йогурт кілька рідині, ніж майонез або сметана.

  1. Відправляємо варитися моркву і яйця в різні каструльки. Коренеплід допускається відварювати прямо в шкірці.
  2. Тим часом чистимо яблучка і видаляємо з них насіннєву частина. Трьом на дрібній тертці.
  3. З цибулі знімаємо лушпиння і також натираємо на тертці, але вже на крупній. Надлишки соку можна злити.
  4. З банки з тунцем потрібно вилити рідину. Якщо виявите кісточки – видаліть їх, а саму рибу трохи розімніть вилкою.
  5. Варену моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці.
  6. Яйця поміщаємо в миску з холодною водою, знімаємо шкаралупу і поділяємо білки і жовтки. Нам знадобляться тільки 2 жовтки.
  7. Дрібно рубаємо яєчний білок, а желточкі натираємо на крупній тертці.
  8. Викладаємо на дно салатник спочатку подрібнений білок. Його ми покриваємо рибної м’якоттю і трохи поливаємо йогуртом.
  9. Тепер йде шар яблука, його ми теж трохи покриваємо йогуртовой заправкою.
  10. Завершує низькокалорійну мімозу шар моркви і цибулі. На неї ми виливаємо залишки йогурту і розподіляємо їх акуратно ложкою.
  11. Посипаємо зібраний салат тертим жовтком і ставимо в холодильник на півгодини.

Подібний салат мімоза, калорійність має надзвичайно низьку, однак за смаковими якостями сильно нагадує класичну варіацію страви. Звичайно, ситним його навряд чи назвеш, але від страви для розвантажувальних днів цього зазвичай і не потрібно.