Готуємо ніжний, шовковистий сирний суп з креветками, ідеальний для ґрунтовного зимового обіду. Блюдо має насичений вершковим смаком, приємним ароматом і виходить досить ситним, незважаючи на мінімальний набір продуктів.
Рецепт підкуповує простотою і швидкістю приготування, адже відварюються морепродукти всього кілька хвилин на відміну від бульйонів на основі м’яса, птиці. Якщо ж ви з яких-небудь причин не їсте креветки, але любите сирні супи, пропонуємо звернути увагу на схожий суп з курячою грудкою.
Складові:
- креветки – 250 г;
- плавлений сир «Дружба» або т.п. – 180 г;
- морква – 1 маленька;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- картопля – 2-3 шт .;
- лавровий лист – 1-3 шт .;
- запашний перець – 3-4 горошини;
- сіль за смаком;
- рослинне масло (для обсмажування) – 2-3 ст. ложки.
Сирний суп з креветками рецепт з фото
- Для сирного супу годяться як щільні сири в брикетах на зразок «Дружби», так і м’які, тягучі (в баночках). У першому випадку сирки натираємо на дрібній тертці, щоб вони швидше розчинилися в супі. М’які сири в попередній підготовці не потребують – їх можна закладати в бульйон в самому кінці, так як розчиняються вони моментально.
- Всі овочі очищаємо. Цибулину дрібно рубаємо, морква крупно трьом.
- Картоплю ріжемо стандартними для супу невеликими кубиками або брусочками.
- Доводимо до кипіння 2 літри води. У вируючу рідина опускаємо неочищені креветки, для аромату кидаємо запашний перець і лаврове листя. Повторно доводимо до кипіння. Якщо використовуються сирі креветки, мають сірий окрас, варимо 5-10 хвилин (в залежності від розміру морепродуктів). Варено-морозивом креветок (рожево-оранжевого відтінку) вистачить 1-3 хвилин в окропі, не більш.
- Готові морепродукти поки відкладаємо вбік. Бульйон проціджуємо, щоб позбутися від дрібних недоносків, що залишилися після варіння креветок. Додаємо сир, знову кип’ятимо. У побілілий киплячий бульйон опускаємо картопля. Варимо 10-15 хвилин (до м’якості картопляних кубиків).
- Одночасно на прогрітому маслі обсмажуємо цибулю. Постійно помішувати, тримаємо нарізку на помірному вогні 3-5 хвилин.
- Як тільки цибуля зазолотиться, закладаємо моркву. Продовжуємо обсмажування ще хвилин 5. Не забуваємо перемішувати, щоб овочева суміш не пригоріла.
- Додаємо морквяно-цибульне асорті в каструлю з уже готовим картоплею.
- Слідом закладаємо креветки, очистивши від панцира і видаливши неїстівні частини – голови, хвости. Даємо їм прогрітися / покипіти буквально пару хвилин. Знімаємо пробу, при необхідності солимо бульйон за смаком, знімаємо з вогню.
- Розливаємо ароматний сирний суп з креветками по тарілках. За бажанням для контрасту доповнюємо зеленню (кропом, петрушкою).
Смачного!