Кисломолочний продукт часто стає невід’ємною складовою різної випічки, і не дарма, адже він дарує будь-якого десерту ніжність.
Переконатися в вищесказаному господині можуть самі, якщо приготують будинку своїми руками сирний пиріг з ягодами, рецепти покрокового випікання вам в цьому, безсумнівно, допоможуть. Спекти в духовці ягідний десерт можна дуже швидко, від його дегустації не відмовляться навіть ті, хто сир не любить, особливо, сподобається випічка дітям.
Рецепт пирога з сиром і ягодами суниці
Інгредієнти для тіста
- Цукор-пісок білий – 50 г + –
- Борошно пшеничне – 130 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Масло вершкове – 50 г + –
Продукти для начинки
- Лісова суниця – 1 ст. або за смаком + –
- Сир (м’який) – 250 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Цукор – 2 ст.л. (Або за смаком) + –
- Сметана – 2 ст.л. + –
- Ванілін – 1 щіпка + –
- Крохмаль – 1 ст.л. + –
Як спекти сирний-ягідний пиріг з суницею в духовці
Якщо ви хочете зробити що-небудь просте, але, при цьому, смачне і незвичайне, то пиріг з лісовими ягодами суниці вам підійде ідеально. Тестова основа у нас буде пісочної, а ось в начинку ми додамо сир, змішаємо його з суницею і цукром – вийде легко, недорого і дуже смачно.
Замішуємо тісто на ягідний пиріг
- Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- А поки духова шафа прогрівається – розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром.
- Слідом додаємо яйце, не припиняючи продуктову масу збивати.
- В отриману суміш просіюємо борошно.
- Коли всі компоненти додані – починаємо акуратно замішувати тісто. Тестова маса повинна вийти м’якою і найголовніше – не липне до рук.
- Еластичний куля з тіста обволікають харчовою плівкою і на час прибираємо його в холодильник.
Готуємо начинку для пирога з суницею
- Протираємо через сито (або подрібнюємо в блендері) сир, додаємо в нього сметану, ванілін, цукор, яйце і крохмаль. Тепер треба все гарненько змішати, щоб суміш по текстурі вийшла щільною і одночасно ніжною.
Формуємо з тіста і начинки пиріг
- Вершковим маслом з усіх боків змащуємо форму для випікання, перекладаємо в неї подмёрзшее тісто, розкладаючи його рівним шаром по дну. Не забудьте також з тестової маси сформувати з боків акуратні бортики.
- Зверху на тісто висипаємо підготовлену сирну начинку, слідом кладемо рівним шаром лісові суничні ягоди, які ложкою вдавлюємо в тісто.
Ви можете з’єднати суницю з сирною масою ще на етапі готування начинки, але в такому випадку – велика ймовірність перетворення цілісних ягід в «кашку».
- Пиріг в розігрітій духовці випікати потрібно 35 хвилин.
11. Коли він спечеться – дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути, після чого витягаємо з форми, нарізаємо гарними порційними шматочками і подаємо з будь-яким гарячим напоєм до столу – домочадці і гості будуть в захваті від смаку і аромату свіжоспеченого десерту.
Сирно-ягідний пиріг: рецепт з замороженими ягодами
Для такого типу випічки ми використовували ягоди лохини, але ви можете брати будь-які інші ягоди на свій розсуд: смородину, журавлину, черешню, вишню, чорницю і т.п.
Деякі господині вважають, що малина і полуниця довго в духовці не витримують і втрачають свою форму, перетворившись з цілісних ягід в пюреобразную масу. Але якщо ви візьмете спочатку пружні плоди і додасте їх не в начинку, а вдавите в поверхню десерту, то ягоди збережуть свою форму і сильно не розпадуться при випіканні.
Інгредієнти для тіста
- Вершкове масло – 150 г;
- Яйця – 100 г;
- Борошно пшеничне – 200 г;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Цукор – 100 г.
Продукти для сирно-ягідної начинки
- Сметана – 100 г;
- Лохина заморожена (або свіжа) – 200-300 г;
- Сир – 500 г;
- Цукор – 100 г;
- Яйця – 2 шт.
Сирний пиріг з замороженими ягодами лохини: рецепт в духовці
- Насамперед замішуємо тісто для пирога. Для цього просіваємо борошно з розпушувачем, потім додаємо до неї, нарізане брусочками, охолоджене вершкове масло і все перетираємо до отримання вологою крихти.
- Далі вбиваємо в масу яйце, всипаємо цукор і починаємо замішувати тісто.
- Отриманий еластичний тестовий куля поміщаємо в харчову плівку, потім прибираємо його на півгодини в холодильник.
- Тепер приступаємо до приготування начинки: протираємо через сито сир, змішуємо отриману масу з яйцем, сметаною і цукром, збиваємо компоненти міксером до однорідного стану.
- Дістаємо з холодильника охолодити тісто і викладаємо його в роз’ємну форму, змащену маслом. Класти тісто потрібно так, щоб з нього з боків вийшли бортики, висотою 4-5 см.
6. Зверху на тестову основу кладемо сирну начинку, потім присипаємо її заздалегідь розмороженими ягодами.
Щоб позбутися від зайвої вологи – покладіть заморожені ягоди на час в друшляк: плоди будуть відтавати і зайва вода стече. Свіжі ягоди можна просто помити, обсушити на рушник і відразу використовувати в пирозі.
- Випікати ягідно-сирний десерт потрібно 35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо сухою сірником / зубочисткою. Готову випічку перед подачею потрібно трохи остудити – в теплому вигляді пиріг ідеальний.
Як зробити сирний ягідний пиріг смачніше
Щоб зробити сирне тісто для пирога максимально смачним і різноманітним – додавайте до його складу (можна і в саму начинку) прості, але дуже смачні компоненти, які додадуть десерту пікантність:
- лимонна цедра або цукати;
- шоколад;
- карамель;
- мак;
- родзинки;
- ревінь;
- кориця, кардамон, мускатний горіх, аніс і т.д.
Можна також робити з ягід мікс, головне – правильно поєднувати їх, наприклад, з’єднувати солодкі ягоди з кислими або солодкі з дуже солодкими (це на випадок, якщо ви – великий ласун). Тільки не забудьте в кожному конкретному випадку коригувати кількість цукру за смаком.
Все, що ви хотіли знати про сирний пиріг з ягодами, ви тепер знаєте. Наші рецепти обов’язково допоможуть вам при приготуванні, а, може, і стануть одними з найулюбленіших. Сподіваємося, що ягідні пироги будуть завсідниками ваших сімейних посиденьок і в будь-яку погоду скрасять ваші будні.
Смачного!