Сирні кульки – 2 рецепта

Сирні кульки - 2 рецептаСирні кульки дуже прості за технологією приготування, доступні по продуктам і чудові на смак. Подавати їх можна з соусом або без, в якості закуски до хмільних напоїв або просто як ситний гарнір. Ця страва, як і будь-які вироби у фритюрі, не роблять про запас. Їсти кульки потрібно відразу після обсмажування, адже при охолодженні смакові якості стануть помітно гірше. Таким чином, розраховуємо кількість продуктів на один прийом їжі і приступаємо до приготування. Пропонуємо два рецепти на вибір – зі звичайним твердим сиром і плавкою моцарелою.

Сирні кульки з твердого сиру рецепт

Цей вид сирних кульок готується на основі простого тесту – суміші яєчних білків, сиру і невеликої кількості борошна. Закуска виходить дуже апетитною – під красивою зарум’яненим скоринкою ховається ніжна розплавлена ​​сирна маса. Це відмінне блюдо для любителів експрес-готування – швидко, просто і смачно! Сир тут годиться різний. Головне, щоб він добре плавився, тоді начинка в гарячому вигляді вийде ідеально тягуча.

Складові:Сирні кульки - 2 рецепта

  • сир твердий або напівтвердий (Російський, гауда і т.п.) – 130 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • яєчні білки – 2 шт .;
  • сіль – пучку.

Для панірування:

  • борошно – приблизно 1/3 склянки.

Для фритюру:

  • масло рослинне (рафінована).

Як приготувати сирні кульки у фритюрі

  1. Сир тремо дрібною стружкою.Сирні кульки - 2 рецепта
  2. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків, кидаємо дрібку солі і працюємо міксером до отримання міцної стійкої маси. Щоб білкова суміш благополучно збила до потрібної консистенції, перед початком роботи перевіряємо посуд на чистоту і сухість. Залишки жиру, будь-яких забруднень, а також домішка жовтків або зайва волога можуть порушити процес, і тоді білки буде складно, а іноді і неможливо довести до потрібного стану. Правильно збита маса помітно ущільнюється, не стікає і не рухається при перевертанні робочої миски.Сирні кульки - 2 рецепта
  3. До пишним збитим білкам перекладаємо стружку сиру. Слідом додаємо 2 столові ложки просіяного борошна.Сирні кульки - 2 рецепта
  4. Перемішуємо білково-сирну масу. Отримуємо м’яке і ліпковатим тісто. Якщо суміш розповзається і зовсім не тримає форму, можна додати борошно, але зовсім трохи – перенасичувати і обтяжувати сирне тісто борошном не потрібно.Сирні кульки - 2 рецепта
  5. На кухонну дошку просіваємо борошно для подальшої панірування. Змоченими у воді долонями відщипуємо від сирної маси шматочки розміром з волоський горіх або навіть трохи менше, скачуємо кульки і викладаємо на борошняної шар. Вийде приблизно 10-15 заготовок.Сирні кульки - 2 рецепта
  6. Густо обвалюють кульки в борошні, покриваючи з усіх боків білою оболонкою. Надлишки борошна стряхиваем, щоб вони не горіли в гарячому маслі.Сирні кульки - 2 рецепта
  7. У невеликій толстодонной каструльці прогреваем рослинне масло (для фритюру підійде тільки рафінована). Важливо, щоб воно досить нагрілося перед зануренням кульок. Можна перевірити, закинувши в каструлю невеликий шматочок сирного тесту – якщо не буде спостерігатися ознак кипіння, значить фритюр ще холодний. Кількість масла залежить від розміру посуду – необхідно, щоб кульки були занурені в масло повністю. У розігрітий фритюр завантажуємо кульки – готуємо невеликими партіями, приблизно по 3 штуки за раз. Опускаємо вироби на шумівкою, щоб вони не торкалися дна (інакше утворилася скоринка може лопнути і сир потече назовні). Тримаємо кульки в шиплячих маслі до зарум’янювання з усіх боків. Не забуваємо постійно помішувати вироби, не дозволяючи їм злипнутися і стосуватися дна.Сирні кульки - 2 рецепта
  8. Подрумянние сирні кульки виловлюємо шумівкою і переносимо на тарілку, покриту серветками – папір допоможе прибрати надлишки жиру. Паралельно готуємо наступну партію.Сирні кульки - 2 рецепта
  9. Приступаємо до дегустації, поки сирні кульки не встигли повністю охолонути. Доповнити закуску можна гострим кетчупом або заздалегідь підготувати часниковий соус (наприклад, як в рецепті шаурми).Сирні кульки - 2 рецепта

Сирні кульки з моцарелою рецепт з фото

Смажена моцарелла давно зарекомендувала себе як смачна і універсальна закуска. Завдяки своїм властивостям цей сир чудово плавиться, виходить дуже ніжним, апетитно тягнеться. Такі сирні кульки готуються дуже просто, адже тут навіть не доведеться замішувати тісто – шматочки моцарели цілком панірують у сухарях і доходять до готовності у фритюрі. Єдиний момент, який тут слід врахувати, це те, що моцарелла сама по собі практично прісна. Тому любителям гострих і солоних закусок рекомендуємо завчасно подбати про соусі.

Складові:Сирні кульки - 2 рецепта

  • моцерелла міні (в кульках) – 100 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • молоко – 1 ст. ложка;
  • сіль, перець – за смаком;
  • борошно – близько 30 г;
  • панірувальні сухарі – близько 50 г;
  • рослинне масло (для фритюру).

Як приготувати сирні кульки з моцарелою

  1. Кульки моцарели відкидаємо на друшляк – сироватка повинна стекти повністю. Щоб в процесі смаження сир краще розплавився, заздалегідь дістаємо моцарелу з холодильника, дозволяємо прогрітися до кімнатної температури. Якщо моцарелла попалася не в кульках, а одним цілим шматком, можна порізати його на великі кубики і готувати в такому вигляді.Сирні кульки - 2 рецепта
  2. Яйце збиваємо з молоком, кидаємо дрібку-другу солі і меленого перцю. Збовтуємо суміш виделкою, намагаючись довести до однорідності. За різними тарілках розподіляємо просіяне борошно і панірувальні сухарі (останні можна замінити батоном, позбавивши його від корок і подрібнивши в чаші блендера до крихт).Сирні кульки - 2 рецепта
  3. Кульки моцарели промаківаем паперовою серветкою, щоб прибрати залишки вологи. Потім по черзі опускаємо в борошно і обвалюють з усіх боків.Сирні кульки - 2 рецепта
  4. Покритий борошняної оболонкою кулька «купаємо» в молочно-яєчної суміші.Сирні кульки - 2 рецепта
  5. Слідом щедро паніруємо в сухарях. Потім знову занурюємо в рідку яєчну суміш і знову обвалюють в сухарях. Така подвійна паніровка необхідна, щоб сир не витікав назовні при обсмажуванні у фритюрі.Сирні кульки - 2 рецепта
  6. Як і в попередньому рецепті, ретельно прогреваем масло, обсмажуємо кульки до рум’яності. Якщо масло добре розігріте, приготуються вироби швидко, приблизно за 20-40 секунд. Не забуваємо, що готувати у фритюрі потрібно маленькими порціями, інакше температура масла різко знизиться.Сирні кульки - 2 рецепта
  7. Готові кульки дістаємо шумівкою, викладаємо на блюдо, покрите серветками. Приступаємо до трапези відразу. Сирні кульки з моцарелою готові!Сирні кульки - 2 рецепта

Смачного!