Якщо вибирати блюдо для корисного полудня або сніданку вихідного дня, абсолютно точно можна зупинитися на рецепті смачною сирної запіканки. Поєднання самих звичайних продуктів дозволяє отримати нескладне в приготуванні і знайоме кожному домашнє блюдо, яке відмінно поєднується з будь-якими напоями і радує бездоганним смаком!
Сирна запіканка з манкою в духовці вдало гармонує з родзинками, який зробить смак десерту ще більш цікавим. Також за бажанням ви можете застосувати і інші сухофрукти або навіть задіяти в процесі приготування свіжі ягоди.
Складові:
- сир (бажано від 9%) – 500 г;
- цукор – 80 г;
- манка – 4 ст. ложки;
- родзинки – 80-100 г;
- яйця – 4 шт .;
- ванілін – пучку.
Сирна запіканка з манкою в духовці рецепт
Як зробити сирну запіканку з манкою
- Яйця засипаємо цукром. Збиваємо пару хвилин до збільшення обсягу маси і появи великої кількості піни.
- Слідом додаємо до яєчної маси манку і ванілін. злегка збиваємо.
- Далі завантажуємо сир (якщо ви використовуєте крупнозернистий сир, попередньо потрібно перетерти його через сито для отримання однорідного складу). Знову працюємо міксером, позбавляючись від сирних грудок і доводячи масу до максимальної однорідності.
- Ізюм промиваємо, мачає серветкою для позбавлення від зайвої вологи, а потім завантажуємо в сирне тісто. Перемішуємо для рівномірного розподілу сушених ягід.
- Дно невеликий жароміцної форми діаметром 20-22 см застилає пергаментним папером, бортики змащуємо шматочком вершкового масла. Наповнюємо ємність сирною масою і відправляємо в заздалегідь розпечену до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин.
- Готовність сирної запіканки з манкою перевіряємо зубочисткою. Якщо на ній не залишається вологого сиру, наш десерт готовий! Повністю охолодити запіканку, а потім витягуємо з форми (попередньо по краю ємності проходимся лезом ножа, змоченим у воді).
- Нарізаємо сирну запіканку з манкою порційно і подаємо. За бажанням доповнюємо десерт сметаною, ягодами або варенням.
Смачного!