Простий, корисний і одночасно смачний десерт, сніданок або полуденок – універсальна сирна запіканка, приготовлена в духовці. В даному рецепті обходимося без манки і борошна, традиційно супроводжують подібні страви. Для загустіння додамо до сиру пару ложок крохмалю, а для більш шовковистою текстури зіб’ємо окремо до міцної піни білки. Плюс до всього разнообразим звичний смак і замість родзинок в якості начинки віддамо перевагу кокосовій стружці.
Білосніжні пластівці при випіканні підсилюють тонкий аромат, при дегустації приємно похрустивают і перетворюють рядове блюдо. Сирна запіканка з крохмалем дивує ніжністю і легкістю. Любителі десертів на сирної основі неодмінно залишаться задоволені!
Складові:
- сир – 500 г;
- яйця – 5 шт .;
- цукор – 120 г;
- сметана 15-20% – 100 г;
- картопляний крохмаль – 2 ст. ложки;
- кокосова стружка – 30 г;
- ванільний цукор – пакетик (8-10 г).
Сирна запіканка з крохмалем в духовці без борошна і манки рецепт
- Яйця поділяємо на жовтки і білки. Останні поміщаємо в чисту і суху миску, прибираємо в холодильник – трохи пізніше вони будуть потрібні для збивання. Стежимо, щоб до білків не були частинки жовтка або шкаралупи.
- До желтковой суміші додаємо сир, сметану, крохмаль, а також цукор, в тому числі і ванільний.
- Розтираємо суміш занурювальним блендером до гладкості і однорідної текстури. Для рецепта підходить сир будь-якої жирності, але краще не дуже сухе.
- До розтертої сирної суміші додаємо кокосову стружку, перемішуємо.
- Повертаємося до білків. Дістаємо їх з холодильника і збиваємо міксером до стійкої і пишної піни. Правильно збита білкова маса при перевертанні миски повинна залишатися на місці, не сповзати і не текти по стінках.
- У 2-3 підходи переносимо пишні білки до сирної маси.
- Кожну порцію втручаємося ложкою, легкими рухами від низу до верху.
- Форму прокладаємо пергаментним папером, або змащуємо маслом. Викладаємо сирне тісто і розрівнюємо шар. У нашому прикладі використовується ємність діаметром 22 см.
- Тримаємо сирну запіканку в духовці близько 35-40 хвилин. Попередньо розпалює піч до 180 градусів і підтримуємо цю температуру. Як і будь-яка сирна випічка, запіканка з крохмалем спочатку сильно «вздуется», але при охолодженні осяде.
- Найбільш смачним десерт буде в охолодженому вигляді. За бажанням доповнюємо сметаною, ягодами і т.д.
Сирна запіканка з крохмалем без борошна і манки готова! Смачного!