Крім заварного способу приготування сирної паски, її нерідко запікають у духовці. Такий десерт приверне увагу шанувальників львівського сирника, а також будь-яких запіканок на основі сиру. Виріб виходить м’яким, ніжним і ситним, з приємною вершкової нотою і тонким ванільним ароматом.
Печена сирна паска в духовці, як і варена на верхньому вогні, обов’язково включає в себе багату порцію добавок. Крім родзинок і цукатів її можна готувати з горіхами, крихтою шоколаду, ягодами, стружкою кокоса, цитрусової цедрою і т.д. Оформлення теж варіативної! Кондитерські посипання, шоколадна глазур, шматочки фруктів – ніяких обмежень!
Складові:
- сир 9% або вище – 500 г;
- цукор – 100 г;
- сметана 20% – 100 г;
- яйця – 3 шт .;
- вершкове масло – 80 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- крохмаль картопляний – 1 ст. ложка;
- родзинки – 50 г;
- цукати – 50 г.
Сирна паска в духовці рецепт
- До робочої миску викладаємо сир. Вибираємо продукт з високим відсотком жирності, тоді печена паска вийде найбільш смачною і не сухий. До сиру викладаємо сметану. Додаємо крохмаль, підтале при кімнатній температурі масло і ароматизатор – ванільний цукор.
- Для отримання максимально тонкої і ніжної структури обов’язково розтираємо суміш погружной насадкою – так ми приберемо зернистість і доведемо склад майже до повної однорідності. Замість цього кроку можна протерти сир через дрібне сито, але блендер впорається набагато швидше.
- В іншій ємності збиваємо яйця і цукор. Працюємо міксером 5-10 хвилин – до значного збільшення обсягу і розчинення цукрових крупинок.
- Яєчну масу додаємо до сирної. Дбайливо перемішуємо ложкою від низу до верху, намагаємося зберегти обсяг.
- Завантажуємо чистий родзинки і цукати. Знову заважаємо від низу до верху, щоб добавки рівномірно розподілилися в сирної основі.
Як спекти сирну паску в духовці
- Щоб сирна паска в духовці вийшла презентабельною і апетитною, з красивим рівним верхом без тріщин і западин, випікати виріб будемо за прикладом чизкейка – на водяній бані. Для десерту вибираємо роз’ємну форму діаметром 16-20 см (чим більше розмір ємності, тим нижче вийде паска). На дно викладаємо пергаментний папір, по борту теж прокладаємо широку паперову смужку. У 3-4 шари обертаємо ємність щільною фольгою, не залишаючи отворів. Це необхідно, щоб в роз’ємну форму не проникла вода.
- У підготовлену ємність викладаємо сирну суміш, розрівнюємо.
- Розміщуємо форму з майбутньою паскою в жаростійкий посуд бóльшего розміру, наприклад глибоке деко. Наливаємо в нижню ємність окріп – рідина повинна доходити до середини оберненої фольгою форми.
- Відправляємо нашу конструкцію в розпечену до 160 градусів духовку. Включаємо тільки нижній нагрів. Підтримуючи температуру, випікаємо приблизно 1,1-1,3 години. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити з сирної маси сухої. Ми залишаємо спечену сирну паску в вимкненій духовці з відкритими дверцятами до охолодження.
- Розстібаємо роз’ємний борт, акуратно переносимо десерт на тарілку. Оформляємо будь-яким способом – кондитерськими посипаннями, вафельними фігурками, цукатами, шоколадом і т.д. Зберігаємо десерт в холодильнику.
Печена сирна паска в духовці готова! Смачного!