Сирна паска в духовці

Сирна паска в духовціКрім заварного способу приготування сирної паски, її нерідко запікають у духовці. Такий десерт приверне увагу шанувальників львівського сирника, а також будь-яких запіканок на основі сиру. Виріб виходить м’яким, ніжним і ситним, з приємною вершкової нотою і тонким ванільним ароматом.

Печена сирна паска в духовці, як і варена на верхньому вогні, обов’язково включає в себе багату порцію добавок. Крім родзинок і цукатів її можна готувати з горіхами, крихтою шоколаду, ягодами, стружкою кокоса, цитрусової цедрою і т.д. Оформлення теж варіативної! Кондитерські посипання, шоколадна глазур, шматочки фруктів – ніяких обмежень!

Складові:Сирна паска в духовці

  • сир 9% або вище – 500 г;
  • цукор – 100 г;
  • сметана 20% – 100 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • вершкове масло – 80 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • крохмаль картопляний – 1 ст. ложка;
  • родзинки – 50 г;
  • цукати – 50 г.

Сирна паска в духовці рецепт

  1. До робочої миску викладаємо сир. Вибираємо продукт з високим відсотком жирності, тоді печена паска вийде найбільш смачною і не сухий. До сиру викладаємо сметану. Додаємо крохмаль, підтале при кімнатній температурі масло і ароматизатор – ванільний цукор.Сирна паска в духовці
  2. Для отримання максимально тонкої і ніжної структури обов’язково розтираємо суміш погружной насадкою – так ми приберемо зернистість і доведемо склад майже до повної однорідності. Замість цього кроку можна протерти сир через дрібне сито, але блендер впорається набагато швидше.Сирна паска в духовці
  3. В іншій ємності збиваємо яйця і цукор. Працюємо міксером 5-10 хвилин – до значного збільшення обсягу і розчинення цукрових крупинок.Сирна паска в духовці
  4. Яєчну масу додаємо до сирної. Дбайливо перемішуємо ложкою від низу до верху, намагаємося зберегти обсяг.Сирна паска в духовці
  5. Завантажуємо чистий родзинки і цукати. Знову заважаємо від низу до верху, щоб добавки рівномірно розподілилися в сирної основі.Сирна паска в духовці

    Як спекти сирну паску в духовці

  6. Щоб сирна паска в духовці вийшла презентабельною і апетитною, з красивим рівним верхом без тріщин і западин, випікати виріб будемо за прикладом чизкейка – на водяній бані. Для десерту вибираємо роз’ємну форму діаметром 16-20 см (чим більше розмір ємності, тим нижче вийде паска). На дно викладаємо пергаментний папір, по борту теж прокладаємо широку паперову смужку. У 3-4 шари обертаємо ємність щільною фольгою, не залишаючи отворів. Це необхідно, щоб в роз’ємну форму не проникла вода.Сирна паска в духовці
  7. У підготовлену ємність викладаємо сирну суміш, розрівнюємо.Сирна паска в духовці
  8. Розміщуємо форму з майбутньою паскою в жаростійкий посуд бóльшего розміру, наприклад глибоке деко. Наливаємо в нижню ємність окріп – рідина повинна доходити до середини оберненої фольгою форми.Сирна паска в духовці
  9. Відправляємо нашу конструкцію в розпечену до 160 градусів духовку. Включаємо тільки нижній нагрів. Підтримуючи температуру, випікаємо приблизно 1,1-1,3 години. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити з сирної маси сухої. Ми залишаємо спечену сирну паску в вимкненій духовці з відкритими дверцятами до охолодження.Сирна паска в духовці
  10. Розстібаємо роз’ємний борт, акуратно переносимо десерт на тарілку. Оформляємо будь-яким способом – кондитерськими посипаннями, вафельними фігурками, цукатами, шоколадом і т.д. Зберігаємо десерт в холодильнику.Сирна паска в духовці

Печена сирна паска в духовці готова! Смачного!