Щоб переварити цей сир, потрібно дуже постаратися))). Смак його традиційний. Може, саме цей спосіб здасться вам зручним. Спробуйте.
необхідно:
(Кількість визначається вашим бажанням і обсягом використовуваної банки)
- Кефір або простовкаша – 1 л
приготування:
По-перше, визначимося з чого ми будемо готувати такий сир – з кефіру або кислого молока.
Якщо ви вирішили спочатку сквасіть молоко (у мене саме такий варіант), то напередодні в тепле молоко додати ложечку кисломолочного продукту (кефіру, сметани, йогурту) і залишити до утворення згустку. Можна накрити, щоб збереглося тепло, але я зазвичай не накриваю.
Якщо використовуєте кефір, то просто перелийте його в банку, а тетрапак можна взагалі використовувати замість банки, тільки накрити, щоб всередину не потрапляли краплі води.
Тепер застелити дно каструлі тканиною (у мене одноразові рушники).
Каструля повинна бути такого обсягу, щоб банку занурилася «по плечики».
Наливаємо холодну воду в каструлю і встановлюємо банку.
Ставимо на середній вогонь.
Як тільки вода в банку починає закипати, вогонь вимикаємо.
Накриваємо каструлю кришкою.
Якщо кришка не накриває банку повністю, то можна накрити підходящої мискою.
Ми залишаємо до охолодження.
Ось такий сир на виході.
Сироватка дуже «правильна». Можна використовувати для млинців на сироватці.
У мене вийшов сир великими пластівцями, тому я не використовувала тканину, а просто відцідити на сітчастому друшляку.
Вихід традиційний для міського молока – ок. 200 г з літра.
Можна приготувати сирники.
Смачного!